Bir çift Yürek - Marlo Morgan (Kitap)

     Arka kapaktaki yazı kitabı inceleyip okumak için yeterli diye düşünüyorum. Fikir olarak okunabilir. (Alt kısımda altı çizili olarak paylaşıldı.)

Bir Çift Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralya'da yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Göçebe kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle, "Gerçek İnsanlarla" birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.

    Kitap her koşulda hayatta kalmak için verilen bir nevi savaş niteliğinde. Hayatta kalmak ve karnını doyurmak için insanın yapamayacağı şey yoktur. Yapmam dediğini yaptırır insana. Kitapta "Asla yapmam." dememe üzerinde de durulmuş. İnce ve güzel bir ayrıntı idi bence. Dikkat edilmesi gereken bir husus. 

    Yaşamın ve hayatın daha anlamlı ve değerli olduğunu anlatan ve bunun uğruna verilen bütün çabayı paylaşan bir kitap. Yaşanılan olayları okudukça acaba gerçek mi diye arada sorma isteği gelmiyor değil. 😊 

    İnsanın ne koşulda olursa olsun hayata farklı bakış açıları ile bakmanın önemi üzerinde durulmuş. Hayattan beklentilerimizin kendi talep ve isteğimize göre şekillendiğini, hatta ne istersen onu verdiğini anlatan güzel bir hikaye.  

    Okudukça ne çok şeyi kafamıza taktığımızıda fark ettiriyor bize. Bazı şeylerin ne kadar değersiz ve zaman kaybı olduğunu... Belki de kendimizi daha fazla yormamalıyız. Sevdiğimiz ve istediğimiz şeyler konusunda biraz daha çabada bulunabiliriz. 

    Genel olarak beğendiğim ve tavsiye edeceğim kitaplar arasında girdi. Okumadıysanız bir deneyin derim.

     "Bir Çift Yürek, Amerikalı bir kadının Avustralya'da yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Göçebe kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerini adlandırdıkları şekliyle, "Gerçek İnsanlarla" birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar. Bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.

Macerasının ilk gününden itibaren bu çetin yolculuğun zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığının hergün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar.

Aborijinler onu, büyük bir alçakgönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul eder ve onun şefkat dolu öğretmenleri olurlar. Öğretmenlerinden, her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü doğal şifa yöntemlerine tanık olup onların canlılarla ilgili farkındalıklarının ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar."

    Kitaptan birkaç alıntı

    Bir sınavı geçmenin tek yolu bu sınava girmektir. Her düzeydeki sınav, sen onu geçene dek şu veya bu biçimde yinelenir.

    ALLAH'ım; "Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver.” 

    Çıktığınız yolu iyi düşünün ve ona göre emin adımlar ile ilerleyin. Geçmişte almış olduğunuz kararlar ve şu anda sahip olduğunuz özgür iradeniz nedeniyle olmanız gereken yerde bulunuyorsunuz. 

Yorumlar

  1. Evet öyle tabi ki. Büyük konuşmamak gerekir. Yapmam dediğini gün gelir yaparsın ve bunun farkına bile varamazsın. Ondan bir şeyler konuşurken dikkat etmek gerekir. Her yeni gün ile birlikte farklı bakış açısına sahip olmamız çok mümkün. Umarım güzel şeyler daima olur. 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221