Ağaç Ev Sohbetleri 245

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

                                 

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Kendi hayatımız üzerinde %100 kontrol sahibi olabilmemiz mümkün müdür?"

        Bu hafta konu seçimi benden olunca bende bu soruyu sormak istedim. Umarım beğenirsiniz. 😉
        Bu sorunun cevabını net olarak vermek mümkün değildir. Daha doğrusu buna %100 demek çok zor olur. Çünkü insan kendi hayatını yaşarken de başka hayatlar ile etkileşim halinde oluyor. Bu yüzden hayatında tam olarak kontrol sahibi olması pek olası görünmüyor. 
        Şunu birde şöyle düşünmek gerekiyor. Yeni doğan bir bebek yaşamına devam etmesi için birilerine ihtiyaç duyar. Daha sonra zaman geçer ve büyür. Çocuk yaşında yine kendi ihtiyaçlarını karşılaması kolay değildir. Tam tersi yine birilerine bağlı olur. Hım evsiz çocuklar da vardır. Onlarda hayatlarına devam etmek için sokaklarda yaşamlarını devam etmek ve bir yemek bulmak için birilerine bağımlı olurlar. Ki onların hayatı daha zordur. ALLAH yardımcıları olsun.
        Biraz daha zaman geçtiğinde ergenlik çağları gelir. En deli çağlar diyebiliriz. Tabi bu dönemde özellikle hayatının kontrolünü kendi ellerinde olmasını isterler. Bunun için kavga ve dövüşler her zaman olur. Hatta genelde 18 yaşına gelince de evi terk edip kendi hayatını yaşama ve kendi hayatında söz sahibi olma istekleri olur. Bunu söyleyen çok genç vardır. Tabi zaman geçince hayatın gerçekleri ile karşı karşıya kalırlar.
        O zaman hayatının kontrolü ister istemez sadece kendilerinde olmadığını da anlarlar. Bir kere bunun için kimseye bağımlı olmadan maddi olarak bir gelirleri olması gerekiyor. Daha sonra yapmak istedikleri her ne varsa bir başkasına ihtiyaç duymamaları gerekiyor. Ki hayatta mümkün olmayan bir şeydir bu. 
        Zaman geçtikçe ve yaş aldıkça hayatımızın kontrolünün kendi elimizde olmadığını ve istemsiz birilerine bağlı olduğunu fark ediyoruz. Kendi özgür alanımızı yaşarken başka bir insanın özgür alanını ihlal etme hakkımızın olmadığı gibi. 
        Bana kalırsa da bunun olması çok kolay değildir. Kendi istek ve taleplerimizi ne kadar gerçekleştirmek istersek isteyelim birilerine de bağımlı olmak zorunda oluruz. Mesela bir meslek için eğitim şart ya da okumak istediğin bir bölüm için onun sınavını geçmen gerekiyor. Aynı zamanda bazı yerlerde mülakat olayı var. O zaman isteklerimizi hemen gerçekleştirmemiz mümkün olmuyor. Tam tersi olması için başkasının da bunu onaylaması gerekiyor. 
        Bu yüzden kontrol tam bizde demek mümkün değildir. Hayat akışı her zaman değişebiliyor. Zaman ve şartlar da bunu etkiliyor. Aynı zamanda hayatımızdaki insanlarda buna etki eder ve hayatımıza yeniden yön verebilir. 
        Bana göre %100 kontrol bizde değildir. Peki, sizce bu durum nasıldır? Fikirlerinizi bekliyorum. Hayatınızın büyük kısmında kontrolün sizde olmasını dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸

Yorumlar

  1. oleey gelcam yineee :) gelcaktım zaten yazdın mı diyeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyordum bende seni. 😊Yazınca atıyım en iyisi dedim. 😊

      Sil
  2. Interessante a sua pergunta. Eu não tenho dúvidas de que nunca estamos no controle; e não me refiro a eventos como terremotos, tsunamis, incêndios, etc. Basta amar alguém, para que a sua vida já passe a depender de outra. :) Meu abraço, boa semana!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O que aconteceria se tentássemos explicá-los? Geralmente acredito que não. Amar alguém e viver a vida com essa pessoa parece uma boa ideia. Concordo. As pessoas ficam mais bonitas depois que amam. Que seu amor seja para sempre. Tenha uma boa semana. Atenciosamente. 😊

      Sil
  3. ah yaa her şeyimiz başkalarının kontrolu altında yaaa :) ne güzel konu ben de yazcam bugün :) istediğin zaman konu bul seeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle. Şu kontrolü elimize alamadık gitti. Belki bir ara sadece bizde olur. 😊
      Konu bulurum arada bende o zaman. 😊

      Sil
  4. Büyükler ağaç kovuğundan çıkmadın ya sen derler. Gölgesi altında durdugumuz ağaç karar alma mekanizmamizda ve hayatımızın kontrolü noktasında çok etken olabiliyor. Safi bencillikten oluşan bir yapıya sahip değilsek. Bundan sebep hayatımızın kontrolünün tamamen bizim elimizde olması mümkün değil ama pekâlâ sorumluyuz o kontrol mekanizmasından. Bu işin bir boyutu. Benim için büyük resmi deep'in sayfasına not düştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende katılıyorum size. Kontrolün sadece bizde olduğunu düşünmek bile yanlış. Bunu düşünen de zamanla yanlışın farkına varıyor. Hayatımızda olan insanların da etkisi çok büyüktür. Ki Deep'in sayfasında dediğiniz gibi aldığımız nefesin kontrolünü bile yapamıyorken hayatı nasıl kontrol edelim. 😊

      Sil
  5. Kontrolün tamamen bizim elimizde olması mümkün değil. Ama bu hayatları biz de onaylıyor muyuz mesele o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef olmuyor. Onay kısmına gelince bazen istemsiz onaylıyoruz. Belki de başka seçenek yoktur. Bilmem. 😊

      Sil
  6. No creo que tengamos el control de nuestras vidas al todo el tiempo pero si con la decisiones que tomamos a pesar de todo. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Así es, pienso como tú. Incluso si no tenemos el control, algunas de las decisiones que tomamos son nuestras. Por eso es bueno prestar atención. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  7. Katılıyorum, insanın hayatının yüzde yüzüne sahip olması çok zordur.
    Güzel bir konudan söz etmişsiniz, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bana katıldığınız için. Konuyu begenmenize sevindim. Sevgiler. 😊

      Sil
  8. it prompts reflection on the balance between agency and external forces in shaping our lives. while we may not have full control, we can still strive to make choices that align with our values and aspirations, adapting to the changes and challenges that come our way....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactly. Even if we do not have full control, it is in our hands to direct our life and try to give it the shape we want. I hope he favors choices with good results. Best regards. 😊

      Sil
  9. Konu çok hoşuma gitti. İnsan sosyal bir varlık olunca hep bir etkileşim bir bağımlılık var olmak zorunda. Hayatımız bize ait bile değil; emanet. Doğmak ve ölmek bile isteğimiz dışında gerçekleşiyor. Daha doğarken kontrolü elden kaybetmiş oluyoruz yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Konuyu beğenmenize sevindim. Kontrol baştan kaybetmemiz kötüymüş.😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221