Ağaç Ev Sohbetleri 244

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

                                 

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Avrupa, A.B.D. gibi gelişmiş ülkelerde ergenler bir yandan okula giderken bir yandan da işe girip para kazanıyorlar. Yani öğrenci iken de işleri oluyor. Bu iyi bir şey mi?"

        Bu haftanın konusu oldukça güzel. Bana kalırsa bu öğrencilerin erken yaşta sorumluluk sahibi olmalarını sağlıyor. Koşulların her zaman mümkün olması yeterli olmadığı gibi kişinin kendi ihtiyaçlarını karşılamasını benimsemesine vesile olur. Bu sayede para kazanmanın, geçinmek için anlam ve önemini kavramış olur. 
        Bunun psikolojik yönden iyi mi kötü mü detaylı araştırılması gerektiğine inanıyorum. Ama bence kişi kendine ve okuluna zaman ayırıp, sonra da çalışıyorsa bu çok sağlıklı olur. Sadece çalışıp ve okuması biraz zorlayıcı olabilir. O zaman gençlik döneminde etkisi olumsuz olursa diye. Yoksa her türlü çalışmak insan için sorumluluk bilinci yükler ve ilerde hem ailesi için hem de ülkesi için daha verimli olmaya başlar. 
        Tabi bir de şu gerçek vardır ki, Avrupa ülkelerinde çalışmak için iş seçeneği çok olması ile birlikte kazançta daha yüksektir. Bu da kişinin çalışmasından maddi olarak tatmin olmasını sağlar. Bu sayede aileye bağımlı olmak yerine kendi ayakları üstünde durmayı öğrenir. 
        Ergen birinin erkenden iş hayatına girmesi, onun kendisini geliştirmesini sağlar. Daha fazla tecrübe etmiş olur. Bu da daha sağlıklı bir birey olması konusunda güzel bir adım atmış olur.
        Bizde bu pek mümkün bir durum değildir. Bunu yapmak için bir uygulama sistemimiz olmadığı gibi, bizde bu kadar seçenek ve maddi anlamda kazanç verilmez. Bu yüzden kimse de çalışmaz. Ki üniversite öğrenceleri için çalışma imkânları biraz daha fazla olur. Fakat bu da çok kazançlı olduğu söylenemez. O yüzden bizde bunun uygulanması zor görünüyor. 
        Lise düzeyindeki birine güvenip iş verilmesi pek olası görünmüyor. Belki bundan da dolayı lise düzeyindeki gençlerin kendine olan güveni daha azdır. Hatta geleceğe daha kaygılı bakmaları da bundandır. Şimdiden iş bulmama sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar. Ondan bizde de bu uygulansa idi fena olmazdı. 
        Genel olarak doğru ve sağlıklı bir sisteme benziyor. İlerde bizde de bunun uygulanmasını isterim. O zaman gençler daha güven dolu ve iletişim konusunda daha becerikli olması beklenir. Birde para kazanmanın kolay olmadığını anlayıp, ailelerine karşı bakış açıları da değişir ve bu ergen tavırları en aza iner. Bu noktada güzel bir fikre benziyor. İlerde neler olur bilinmez. Yaşayıp göreceğiz. Daha güzel günler dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🍁

Yorumlar

  1. Yo creo que si. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. Gençliğimde bir giyim mağazasına tezgahtar olarak gitmiştim. Adam tecrüben var mı dedi. Ben de yok dedim. Olmaz deyince de nedenini sordum. Müşteriyi kaçırırsın dedi adam bana direk. :)
    Asıl o bir karış suratıyla kendisi müşteriyi kaçırıyordur. Ben hiç müşteri olarak oraya girmedim mesela. :)
    İşte biz bu kafayla hiçbir yere gelemeyiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çok doğru dediğiniz. Tecrübe işin bir başlangıç şart kimse bu başlangıça destek olmak istemiyor. O zaman nasıl olacak bu tecrübe. 😊 Iyi yapmışsınız gitmemek ile ve ne yazık ki bu tarz yerler çok. Düzelir umarım. 😊

      Sil
  3. doğru yaa ara işler yok bizde pek iş bulmak zor olur yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle bizde sıkıntı fazla. O yüzden yetişemeyiz. 😊

      Sil
  4. yaaa ne dicem, pazartesi günü sen yazsana ağaç evi, bulursun yaa bir konu nolcaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam uygun olursam yazarım canım sıkıntı olmaz. 😊 Bulurum bir şeyler. 😉

      Sil
  5. Trabalhar e estudar ao mesmo tempo é difícil, muito cansativo.
    Mas muitos não tem opção.
    Beijos! Bom fim de semana! ༼ つ ◕_◕ ༽つ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sim, não é fácil, admito. Mas parece uma boa ideia em nome da responsabilidade. Obrigado, desejo uma ótima semana para você também. 😊

      Sil
  6. your observations about the potential impact on self-confidence and anxiety levels among high school students in your country add depth to the discussion...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unfortunately it is. If young people at high school level enter business life, their self-confidence and perspective on life may change. Sometimes it is necessary to work for a positive effect. I'm glad you liked it. Best regards. 😊

      Sil
  7. O tema é muito interessante.
    Há na verdade muitos alunos que também trabalham. Nunca me aconteceu, mas tive colegas em que isso acontecia.
    Boa semana.
    Um abraço.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sim, é um tema interessante. Infelizmente não temos muito aqui. Posso dizer que encontrar um emprego é um pouco difícil. Para alguém dessa idade. É bom ter isso também. Desejo-lhe uma boa semana. Atenciosamente. 😊

      Sil
  8. İlerisi için kendi hayatları açısından iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deneyim her zaman iyidir. Bunu bir denemek gerekiyor. 😊

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Of course, I come to your page and look at it now. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221