BCP Temmuz

Müjdemi İsterim, TMC imzalı, 18 Kasım 2022 tarihinde vizyona giren, Olcay Onur Kaya ve Ömer Faruk Yardımcı'nın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Yardımcı’nın yaptığı komedi filmi. Filmin başrollerini Ahmet Kural, Ecem Erkek, Mehmet Özgür ve İlker Aksum paylaşmaktadır.

        Blogları Canlandırma Projesi etkinliği ile ilk kez karşınıza çıkıyorum. Bu etkinlik oldukça hoşuma gitti ve denemeye karar verdim. Bu etkinlik ile birlikte her ay seçilen tema üzerine kitap, film, dizi, belgesel, anime, program, podcast, manga olarak ne var ise izliyor veya okuyoruz. Sonrasında bununla ilgili bir yazı yazıyoruz. 
        Temmuz ayının konusu komedi, mizah ve/veya Alman Edebiyatı'ydı. Komedi, mizah türünden bir şeyler bulmak oldukça kolay oldu. Malum geniş bir çerçevesi var. Aynı zamanda Alman Edebiyatı içinde geçerli. Fakat ben tarafımı komedi, mizah tarafından seçtim. Daha eğlenceli olur diye düşündüm. Komedi türüne örnek olarak yerli film olan ''Müjdemi İsterim'' filmini seçtim.   

          Müjdemi İsterim (4,7/10 imdb) 

        Film komedi türünde olmak ile birlikte, Olcay Onur Kaya ve Ömer Faruk Yardımcı'nın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini ise Ömer Faruk Yardımcı'nın yaptığı film oldukça güzel. Film 18 Kasım 2022 tarihinde vizyona girdi. Başrollerini Ahmet Kural, Ecem Erkek, Mehmet Özgür ve İlker Aksum paylaşmaktadır. Kadrosu oldukça keyifli. 
        Filmin ana konusu ise, başrol karakterler olan Bulut (Ahmet Kural) ve Müjde'nin (Ecem Erkek) üzerlerine atılan cinayeti çözmek için birlikte çalışmak zorunda kalmalarını anlatmaktadır. Bu birlikte çalışma ile birlikte kendilerini hiç beklemedikleri bir maceraya atılırken görürler. Bu film Bulut ve Müjde'nin hikâyesini anlatmaktadır. Film 10 yaş üzeri izleyici kitlesi ile 13 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir. Şiddet ve korku unsurları filmde bulunur. Olumsuz örnek teşkil edecek davranışlarda mevcuttur. 
        Müjdemi İsterim filmini severek ve de gülerek izlediğimi söyleyebilirim. Hiç sıkmadı ve gayet eğlenceli idi. Zaman zaman oluşan sıkıntıları bir nebze unutmak adına izlenebilir bir film. Tavsiye ederim. Hayat bazen zorluyor olabilir. Bizim de arada gülmeye ve eğlenmeye ihtiyacımız var. Bu film buna etki edecek diye düşünüyorum. Filmi izleyince zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Ailecek izlenir bir film.
        Film Bulut ve Müjde'nin karşılaşması ile başlar. Daha sonra Bulut'un nişanlanmak üzere iken eski sevgilisinin hamile olduğunu duyar ve bu durumda ne yapacağını bilemez. Nişan yapmak ister fakat eski sevgilisi onu medya ile tüm ülkeye rezil edeceğini söyler. Bulut bu yüzden ne yapacağını bilemez. Niyazi adındaki eniştesinin tavsiyesi üzerine nişandan kaçmaya karar verir. Nişandan kaçtığı sırada çok farklı olaylar olur ama o bundan habersizdir. Müjde ise gece kulübünde çalışmaktadır. Gece eğlenmeye gelen Bulut ve eniştesi Niyazi içkiyi fazla kaçırınca kavga çıkar ve bunları kulüpten atarlar. Bu arbede sırasında Bulut nişan yüzüklerini düşürür. Bu yüzden nişan günü Müjde yüzükleri vermek üzere nişana gider. Gelin ve damat odasına kadar gider. Odaya girdiğinde bıçaklanmış ve kanlar içinde yerde yatan sanatçı kadını görür. Ona yardım ettiği sırada odaya çalışanlar girer ve onun katil olduğunu düşünürler. Müjde'de olaydan kaçmak zorunda kalır. Kaçarken farkında olmadan Bulut'un kaçacağı arabanın içine girer. Bulut kaçtığı araba ile uzaklaşır iken Müjde arkadan görülür ve olaylar oradan sonra başlar.
        Oldukça eğlenceli ve talihsizliklerle dolu. Katil kim diye bulana kadar baya zaman geçer ve sonunda hiç ummadıkları biri çıkar. Dövüş sahnelerini çok komik geldi bana. Keyifle çekildiği belli oluyor. Ayrıca Niyazi Enişte karakteri de oldukça keyif veriyor filme. Onun karakter yapısı ile gülmemek elde değil. Filme ayrı renk katmış. Filmin devamını için izlemenizi tavsiye ederim. İyi izlemeler dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💙🌺 

Yorumlar

  1. Gracias por la reseña. Parece muy divertida. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gracias. Te recomiendo que mires. Le envié una sonrisa y un beso. 😊

      Sil
  2. oleey eğlenceli ise izlenir tabiiii tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlike izleyin güzel ve eğlenceli idi. Rica ederim ben teşekkür ederim.😊

      Sil
  3. Etkinliğe güzel bir giriş yaptınız. Aramıza hoş geldiniz. Hemen sizi grup listesine, yazınızı da Temmuz ayı raporuna ekliyorum. Rapor yayınlandığında Temmuz ayında yayın yapan arkadaşlarımızı ziyaret etmeyi unutmayın. Bu arada film çok eğlenceli gözüküyor. Bir ara izleyeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hoş buldum. Sizde sayfama hoş geldiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Muhakkak ziyaret ederim. Film eğlenceli tavsiye ederim.😊

      Sil
  4. Berkunjung di malam hari menyapa teman 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halo. Apakah hanya dikunjungi pada malam hari? 😊

      Sil
  5. Komedi deyince Ahmet Kural ve Ecem Erkek gelir aklíma, bu iki oyuncunun bir araya geldigi bir film en azindan oyunculuk adina beklentilerimi yúkseltiyor. Tesekkurler bu filmi hatirlattiginiz icin uygun bir zamanda seyrederim ins.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izleyin derim. Oyunculukları bilindiği üzere çok iyi. Eğlenerek ve gülerek seyredilir. Rica ederim. İyi seyirler dilerim. 😊

      Sil
  6. Ahmet Kural'ın filmleri hep gitmiştir hoşuma. Afişi görünce bunu da seveceğime emin oldum. Bizim filmlerin IMDb'si neden hep düşük :') Ama neyse ki gülmek için standartlarım yüksek değil. Gülmekten güzel ne var! Ecem Erkek'in de Naime tiplemesine bayılıyorum haha. Mehmet Özgür'ü komedi filmerinde görmek pek hoşuma gitmeyebilir ama iyi ya gider komediye de hehe. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz öncelikle. Güzel yorumunuz içinde teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum size. Oyuncular iyi olsa da beğeni az olmuş bana göre de. Ama gülmek için ideal bir film. 😊

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz. Evet eğlenceli ve güldüren bir film.😊

      Sil
  8. Çok güzel anlatmışsınız, eğlenceli bir diziye benziyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet eğlenceli ve de güzel bir film.😊

      Sil
  9. Hoş geldin aramıza. Eğlenceli bir tavsiye olmuş bu filmi merak ediyordum ama düşündüğüm kadar adından söz ettirmedi bende sonrasında unuttum gitti işin aslı.Bir göz atacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum. Sizde sayfama hoş geldiniz. Tavsiye ederim izlemeye değer. 😊

      Sil
  10. Ne güzel, aramıza bir arkadaş daha katılmış. Güzel bir yolda uzun soluklu çalışmalar diliyorum.
    Bu aralar film ve dizi izleyemiyorum ama arkadaşlarımızın önerilerini hep not alıyorum.
    Tanıtımınız için teşekkürler.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizde sayfama hoş geldiniz. Umarım uzun ve güzel bir yolda beraber yürürüz. Tavsiye ederim. Arada oluyor bende de izlemediğim zamanlar. Yine izlersiniz zamanlar. Sevgiyle kalın. 😊

      Sil
  11. Diğer yazılarınızı da ayrıntılı okuyacağım başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sevinirim ve umarım beğenirsiniz. Bende yazılarınıza bakıyor olacam. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221