Ağaç Ev Sohbetleri 206

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.


        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz. 
        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        ''Evlerin, arabaların pencerelerinden çöp atanlara, yürürken yere çöp atanlara para cezası verilmeli mi?''

        Bana kalırsa verilmeli. Tabi bu para cezası olmamalı. Aksine o çöpleri toplama cezası olmalı. O zaman belki yaptığı şeyin ne kadar yanlış olduğu gerçeğinin farkına varır. Tabi bu bilinçli biri için geçerli. Malum bilinçli biri olsa idi bunu yapmaz idi. Ama eğitim ile bunun değişeceğine inanıyorum. Yoksa da zorunlu haller de bu değişime neden olabilir. 
        Bir insanın kötü alışkanlığı olması demek o kişinin kötü olduğu anlamına gelmiyordur. Fakat bu kötü alışkanlıklarının altında yatan ana sebebe odaklanıp onu düzeltmek gerekir. Bu gibi davranışları olan insanlara ceza vermek mantıklı bir yaptırım olabilir. Para cezası bir yere kadar diye düşünüyorum. Önemli olan bu yaptığı davranışın yanlış olduğunun farkına varılmasıdır. Yoksa anlık cezaların bir yaptırımı olmaz. Para cezasını öder ve sonra tekrar çöp atar. Bu trafik cezaları için de geçerli. Cezası var ve ceza ödenir ama tekrar o hatalar yapılır. Bu yüzden yaptırım daha farklı olmalıdır.
        Yere çöp atan ve bu tür davranışları alışkanlık haline getiren kişiler için ceza o çöpleri toplatmak olmalıdır. Daha sonra gözlemlenip tekrar edip etmediğine bakılmalıdır. Ancak böyle bu durum yok edilebilir. Başka türlü zor diye düşünüyorum. Daha temiz ve daha güzel bir dünya için, dünyayı temiz tutmamız gerektiğini unutmayalım. Dünya hepimizin ona göre hareket edelim. Daha temiz bir dünya diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💚🌺

Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Bu konu benim için çok önemli ve hassas bir konu. Çöplerin nereye atılması gerektiği ile ilgili çocuklarımız aile ocağında terbiye edilmeli ve eğitilmeli. Biz bunu becerdik. Torunumuzu belli bir yaşa kadar biz eğittik ve büyüttük. Torunumuzla birlikte yolda yürürken babaannesi ona ambalajlı bir çikolata verdi. Ambalajını açtı çikolatasını tüketti. Ancak yol boyunca elindeki ambalajı atacak bir çöp kutusu ya da konteyneri ile karşılaşmayan torunumuz: "Babaanne ben bu çöpü nereye atacağım?" diye sormuştu. Bu konuda eğitimsiz bir çocuk olsaydı, o ambalajı yolun kenarında bir yere çok rahatlıkla atardı. Ama torunumuz ta ki bir çöp kutusu ile karşılaşıncaya kadar o ambalajı elinde tutmaya devam etti.
    Bu sonuç, çöplerin ne şekilde ve nereye atılması gerektiği konusunun eğitimle halledileceğinin bir kanıtıdır.
    İster atılan çöplerin kaldırılması şekliyle, ister para cezası uygulamasıyla olsun, bu uygulama çöplerin nereye nasıl atılacağı konusunda herkesi aynı şekilde terbiye edemiyor.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Temiz bir dünyada sağlıcakla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin gibi güzel insanların artmasını diliyorum öncelikle. Ne şanslı bir torun ki sizin gibi eğitimli ve güzel insanlarla büyütülmüş ve eğitim görmüş. Sizin o çocuk üzerinde katkınız çok faydalı. O büyüdükçe sizden aldığı eğitim ve görgü ile çevresine de bunu yansıtacaktır. Örnek olununca etki edeceği insanlarda olacaktır. Bu noktada kaç kişiye dokunmuş oluyorsunuz. İyi ki varsınız.
      Fakat maalesef ki eğitimsiz ve bilinçsiz insanlar için aynı şeyi söylemem pek mümkün değil. Keşke onlarda bunun farkına varıp şu küçük çocuk gibi o çöpü elinde tutsa da atacak yer arasalar. Bende o noktada öyleyim. Çöp kovası bulana kadar çöpü elimde tutarım. Umarım sayımız artar ve daha temiz bir dünya yaparız. Sevgiyle ve huzurla kalın. 😊

      Sil
  2. Parece interesante y estoy de acuerdo que se les debe multar. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tienes toda la razón. Necesitan recibir un penalti. Gracias. Yo también te mando un beso. 😊

      Sil
  3. hımmm, çöp toplama cezası iyi fikir sahiden de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemekte fayda var diye düşünüyorum. 😊

      Sil
  4. ağaç ev yazımın altına yorumlarda senin yazının linkini koydum, ada deniz arkadaşımız da yazdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdi ona da bakıyorum. 😊

      Sil
  5. Para cezasındansa toplama cezası çok daha etkili bir fikir, kesinlikle öyle yapılmalı. İnsanlar zorlanmadan bir şeyi anlamıyor pek. Daha nice ağaç ev yazılarına:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoşgeldiniz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bence de zorlanmadan anlamaları mümkün değil. Daha çok yazıda bulaşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221