Ağaç Ev Sohbetleri 210

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Kendimize benzeyen arkadaş mı, benzemeyen arkadaş mı seçmek daha keyifli?"

        Arkadaş seçimlerinde genel olarak dikkat ederiz. Bende bu konuda oldukça dikkatli ve seçiciyimdir. Öyle herkes ile arkadaş olamam. Sohbet muhabbet ederim ama yakın görmem kolay olmaz ve zaman tanırım. Zaman gerekli diye düşünüyorum bir kişiyi daha yakından tanımak için. Sonuçta o kişi ile bir şeyler paylaşılacak ve bir şeyler öğrenilecektir. Tanışmadan bu arkadaşım demek kolay olmasa gerek. 
        Peki, arkadaş seçiminde neye dikkat ederiz. O kişinin bize benzemesine mi yoksa daha çok benzememesine mi? Bu tartışmaya açık bir konudur bana kalırsa. Benzeyen yönler isteriz. Fakat tam olarak benzeyen biri ile de yakın arkadaş olmamız mümkün olmuyor. Tam tersi birbirine benzemeyen iki insan çok güzel arkadaş olabiliyor. Sanki birbirlerini tamamlayan gibi. Belki de bundan benzemeyen biri ile yakın olmamız daha mümkün. Tabi bu benim fikrim.
        Arkadaşın sana benzeyince ortak duygu düşünceler olur. Bu benzemeyen içinde geçerlidir bence. Sonuçta hoşuna giden gitmeyen bazı şeyler vardır ve buna göre davranılmasını istersin. Daha sonra ortak olmayan zevkler ve renkler doğrultusunda hareket edersiniz. Şöyle ki farklı filmlerden hoşlanınca beraber farklı filmleri deneyimleme şansınız olur. Kitap içinde geçerlidir bu. Bazı şeylerde illa sana benzeyecek diye bir şey yok. Önemli olan sizin aranızdaki saygının varlığıdır. Birbirinize karşılıklı saygı duyduktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Kimi coşkulu iken kimisi daha sakindir. Bu ikisinin uyum sağlaması zor görünür ama bir bakarsın ki en iyi uyumu onlar yakalamıştır. Mesele şans vermekte ve denemekte. Dışardan ya da uzaktan farklı diye bu bana olmaz dememeli insan. Kim bilir yakından ne kadar da uyuyordur ona. Burada asıl önemli olan ön yargılı olmamak ve şans vermek. Yoksa tanımadan çoğu güzellikleri kaybederiz. 
        Arkadaş seçimlerinde bizim için önemli olan bir kaç kriter vardır. Bu herkes için geçerlidir. Onlar sağlandıktan sonra herkes ile arkadaş olunur ve benzemese de çok güzel dostluklar kurulabilir. Benim arkadaşlarımın illa bana benzemesi gerekmiyor. Ki çoğu benzemiyor da. Belki benzese arkadaş olmam bu kadar kolay olmaz idi. Her biri ayrı güzel ve ayrı değerli benim için. İki ki varlar. Güzel arkadaşlıklarımız daim olsun. Sevgiyle kalın. 😊💚🌹   

Yorumlar

  1. Yo creo que las dos características son buenas es segun el grado de afinidad y lo que se comparte. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entonces ambos son esenciales. Tienes razón. Les deseo buenas amistades. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. arkadaş seçmem zor oluyor diyorsun yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ondan diyorum. 😊 Herkes ile muhabbet sarmıyor maalesef. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221