Kelime Oyunu 118

Kelime Oyunu etkinliğimiz devam ediyor. Her hafta 5 kelime veriyoruz ve bu kelimelerin de içinde bulunduğu öykü, deneme, şiir benzeri bir yazı yaıyoruz. Herkes yazabilir, herkes 5 kelime verebilir.

        Kelime Oyunu ile karşınıza çıkıyorum. Bu etkinlik ile her hafta 5 kelime veriliyor. Daha sonra bu kelimelerin içinde bulunduğu öykü, deneme, şiir gibi bir yazı yazıyoruz. Bu etkinliğe herkes katılabilir. Aynı zamanda herkes 5 kelime de verebilir. Bakalım ilk denemem nasıl olacak. Umarım beğenirsiniz. 😊💚🌸
        
        Haftanın kelimeleri: İksir - Ağrı - Ter - Asistan - Eşsiz

        İksir: 1. Eskiden, içeni ölümsüzleştirmek, herhangi bir madeni altına çevirmek gibi olağanüstü etkileri olduğuna inanılan, ne olduğu bilinmeyen düşsel sıvı. 2. İçe ferahlık veren ilaç ya da içecek.
        Ağrı: Gerçek veya potansiyel bir doku hasarından kaynaklanan veya bu şekilde tanımlanan, hoş olmayan bir duyu ve duygusal bir deneyimdir.
        Ter: İnsanların derilerinde bulunan ter bezlerinden bir miktar su ile birlikte çözünmüş katıların salgılanmasıdır.
        Asistan: Bir uğraşta, ustaya ya da işi yapana yardım eden, yardımcı.
        Eşsiz: Eşi olmayan ya da eşi yanında bulunmayan. 

        Şatoda Bir Gün
        Evvel zaman içinde şatoda yaşayan bir adam varmış. Adam tek başına yaşamaktan çok mutlu imiş. Şatosunda iken sürekli deneyler yaparak zaman geçiriyormuş. Günün birinde bir deney yaparken kullandığı sıvıları karıştırıp çok farklı bir iksir yapmış. İksirin neye yaradığını başta kendisi de anlamamış. Ama sonradan deneyimleyince neye yaradığının farkına varmış.
        İksirin kullanım yeri toprakta yeşeren meyve ve sebzeler için olduğunu anlamış. Toprakta büyümesini istediği hangi meyve veya sebze var ise ona bu iksiri dökünce meyve ve sebze anında büyüyormuş. Adam bunu fark edince çok mutlu olmuş. Canının istediği hangi meyve varsa hemen tohumunu ekip iksiri döküyor ve anında meyve oluyormuş. Tabi bu sebze içinde geçerli oluyor. Böylelikle zamandan tasarruf ediyor ve aynı zamanda canının istediği her şeyi hemen yeme şansına sahip oluyormuş. 
        İlk zamanlarda bu iksir ona çok fayda getirse de zamanla abartmasından ve çok meyve ve sebze yemesinden midesine zarar vermiş. Bir sabah karın ağrısı ile uyanmış. O kadar çok ağrıyor ki karnı ne yapacağını bilememiş. Başta neden olduğunu anlamasa da sonradan oda farkına varmış. Bu kadar meyve ve sebze yememesi gerektiğini anlamış. 
        Yatağında kıvranır iken ağrıdan ve sıcaktan terlemeye başlamış. Terledikçe de ne yapacağını bilememiş. Sonra kalkıp sıcak bir duş almış. Üzerine bir bitki çayı hazırlamış. Bir güzel içmiş ve kendine gelmiş. Kendine geldikten sonra da dinlenme odasına geçmiş. 
        Sallanan sandalyesine oturup ayaklarını uzatmış. Dinlenirken yanına asistan olarak gördüğü kedisi Alfa gelmiş. Alfayı kucağına almış ve sevmeye başlamış. Onu okşadıkça bütün ağrıları da yok oluyormuş sanki. Böyle uzun süre oturmuş. Bir ara beraber uykuya dalmışlar. 
        Zaman geçip akşam olunca kendine gelince hiç bir şeyi kalmadığını fark etmiş. Tabi o ara şunu da fark etmiş. Ne kadar eşsiz bir iksire sahip olursa olsun her şeyin fazlasının ve yanlış kullanımının zarar olabileceğini anlamış. Bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini anlamış ve bir daha böyle yapmayacağına karar vermiş. 

Yorumlar

  1. Me gusto tu relato genial juego. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estoy contento de que te gusto. Gracias, te envié un beso también. 😊

      Sil
  2. Wah..seru juga nih permainan kata"nya😀

    YanıtlaSil
  3. ayyy çok şeker bu anlamlı duygulu ve komikli de, çocuk masalı gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha çok masalsı nedense öyle yazmak istedim. Daha eğlenceli göründü. 😊 Beğenmene sevindim.

      Sil
  4. kelime oyunu 118 yazımda ilk yorumu yapan arkadaşımız ebemkuşağı da bir çocuk masalı gibi bir yazı yazmış. okursun belki diye söylüyom yanii :) kelime oyunu olarak değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yorumlardan bakıyordum daha okuyacaktım. 😊 Okurum neden olmasın. 😉

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221