Ağaç Ev Sohbetleri 209

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "İyi dinleyen mi iyi, güzel konuşan mı daha iyi arkadaştır?"

        Arkadaş deyince beklentimiz yüksek olur genelde. En iyisi olsun diye isteriz. Tabi bu her zaman mümkün değildir. Arkadaşların kimisi iyi dinler iken kimisi de güzel konuşur ve güzel tavsiyeler verebilir. Ama o anda hangisine ihtiyaç duyduğun önemlidir. İnsan kimi zaman konuşmak ister iken, kimi zaman da sadece dinleyen olmak ister. Bana kalırsa nabza göre bunu tutturmak en güzelidir. Dinlemesi gereken yerde dinlemesini bilecek, konuşması gerektiği yerde de bir güzel konuşacak. 
        Peki, gel gelelim bu ikisi bir arada olabilir mi? Her zaman mümkün değildir. Biri var iken bir diğeri eksik kalabiliyor. İkisini bir arada bulan insan ne şanslıdır diyorum. Sakın kaybetmesin. Zor bulunuyor malum. Her insan dinleyeni olsun ister. Bunun nedeni konuşmaya ve anlatmaya olan açlıktır. Daha doğrusu birisine anlatamaması ve ne olduğunu kendisinin bile bilmemesidir. Anlattıkça kendisi de dinler ve bu sayede farkına varır bazı şeylerin. Belki de onaylanma ihtiyacı ya da kabullenme ihtiyacıdır. Sebep ne olursa olsun konuşup anlaşılmak ister çoğu insan. Dinleyen olmak her zaman mümkün değildir ve de kolay değildir. Düşünsenize fikir vermeden sakince dinlenecek sonunda karşınızdaki sizden bir cevap beklediğinde söz hakkınız olacak. Yoksa kesintisiz dinlenmek ister malum. Böyle bakınca biraz zor görünüyor. Her insanın yapabileceği bir şey değildir. Sabır ve özveri ister. 
        İnsan önce dinleyen olmalıdır. Daha sonra güzel konuşmaya başlar ve o zaman da dinleyen ister. Dinlemeyi öğrenen dinletmeyi de öğretir diye düşünüyorum. Birlikte olunca da çok uyumlu olurlar. Dinlemeyi bilmeyen bir kişinin güzel konuşması pek olası değildir. Eksik olur ve yetersiz kalır. Çünkü dinleyecek ve karşısındaki insanın ihtiyaçlarını bilecek ki ona göre anlatıp dinletecek kendini. Yoksa sözler havada asılı kalır. Anlatmak istediği noktaya da bir türlü varamaz ve yarım kalır konuşması. Yarım kaldıkça da daha çok konuşur ve konuştukça da sıkmaya başlar. İnsanın dinleme hevesi azalır hatta biter. Ondan çok konuşan çoğu ortamda sevilmez ve onaylanmaz. 
        Bu iki ayrımı düşününce de dinleyen daha cazip geliyor. Yukarda saydığım sebeplerden kaynaklı iyi dinleyen iyi olur diye düşünüyorum. İyi dinledikten sonra iyi ve güzel konuşan biri olmak mümkündür. O yüzden önce dinlemeli sonra konuşmalıyız. Hatta iki dinlemeli ve bir konuşmalıyız. O zaman mükemmel olur. 
        Hem dinleyen hem de güzel konuşan arkadaşlarınız daim olun. Sevgiyle kalın. 😊💙🌸

Yorumlar

  1. Siempre es bueno escuchar y estar con el corazón y la mente abierta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lo dijiste bien. Pero por alguna razón es difícil encontrar personas así. 😊

      Sil
  2. ya sen ne güzel açıklıyon düşüncelerini keyifli oluyor okumak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumun için. İlgini çekmiş olmasına sevindim. 😊 Senin yazılarda gayet güzel. 👍🏻😉

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221