Ağaç Ev Sohbetleri 208

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Hayatta başarı nereden gelir? Risk almak ve şanstan mı yoksa detaylı planlamadan mı?"

        Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayakları üzerinde durabilmektir. Aynı zamanda başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Kendi yazgısını kendi çizebilmektir. Başarı, istediği ve düşündüğü her işin üstesinden gelebilmektir. Başarı için daha nice şeyler demek mümkündür. Kişi istediği sürece yapamayacağı şey yoktur. Buna inanan biriyim. Şans her zaman mümkün olmaz ama başarı ve azim ile yapılmayacak şey yoktur. Sonuçta herkes istediği evde veya hayata doğmuyor. O yüzden şans her zaman kendisinden yana olmayabilir.
        Bir insan başarılı olmak istiyor ise çalışmalı ve o yolda ilerlemelidir. Şans ile her zaman başarılı olunmaz. Şöyle ki bir yola çıkarsın ve yolda başına gelecekler sürpriz olabilir. Bu yola çıkmayı risk alarak göze alabilirsin. Şansın da olmasını dilersin. Gerisi yolda yaşayacaklarına bağlıdır. Ama şu var ki o yolda nasıl ilerleyeceğin senin elindedir. Yürümek veya koşmak sana bağlıdır. O yüzden risk ve şans için bir şey yapmayabilirsin ama başarı için elinden geleni yapabilirsin. Bunların sonunda da kazanan taraf sen olursun. 
        Bir sınava girdiğimizde şans benden yana deyip kazanmak pek mümkün değildir. Test sorular için belki bir şans olabilir peki klasik yazılı sınavda bu mümkün müdür? Hayır. Aksine bilgi birikimin ile elde edebileceğin bir şeydir. Bu da çalışmaktan ve azim göstermekten sonra elde edilen başarı demektir. Bir dil öğrenmek için şans ya da risk ile yapamazsın. Ama günde belli zaman aralıkları ile çalışarak bir zaman sonra onu öğrenmen mümkündür. Bunu başarmak için planlı bir şekilde o yolda ilerlemen gerekir. Her şey öyle kolay kazanılmıyor. Özellikle de başarılı olmak istediğin bir konu var ise muhakkak emek vermen gerekiyor. Emeğin olmadığı yerde kazanç olmaz. Oluyorsa da sağlıklı olmaz. Bu yüzden istekleriniz için çaba göstermeye ve gayret etmeye devam edin. Sonunda kazanan siz olacaksınız. Her zaman şans olacak demeyin. Risk için de her zaman alınmaz dikkat edin. Yine de umarım şanslı oluruz ve kazanan tarafta bulunuruz. Sevgiyle kalın. 😊💚🌹 

Yorumlar

  1. Yo creo que es una combinación de persistencia, suertes y riesgos que uno toma. Y lo que lucha para realizar lo que desea. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muy cierto. No hay nada que una persona no pueda hacer después de preguntar. Por supuesto, si tiene una oportunidad con él, entonces no hay nada que decir. Gracias, yo también te mandé un beso. 😊

      Sil
  2. Başarı için hepsi gerekli bence:)

    YanıtlaSil
  3. çalışalım ama şansımız da olsun o zamansa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki şansız da olmaz. Olsun her zaman şansımız.😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221