Ağaç Ev Sohbetleri 241

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

                               

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Hayatlarımızda çok seçeneklerimiz olması avantaj mıdır?"

        Hayatımızda çok seçenek olması güzel olabilir. Ama hangi yönden seçenek çokluğu bize yarar ona bakmak lazım. Her konuda iyi olacağını düşünmüyorum. Aynı zamanda çok seçenek olursa kararsız kalma durumumuz da söz konusu olur. 
        Satın alacağımız bir ürün için iyi bir şey olabilir. Özellikle şu dönemde maddi olarak seçenek olmasını daha çok isteriz. İnsanlar artık hangisini alabilirim derdine düştüğü için çok seçenek olması bu noktada iyi olabilir. Birde yemek olayında her türlü yemekler güzel görünüyor. Her yörenin kendine has bir yemeğinin olması gibi. Bu noktada da güzel bir şey diye düşünüyorum. 
        Aynı zamanda birçok çeşit oyun, film, dizi ve kitap noktasında da güzel oluyor. Her film her insana hitap etmez. Bu yüzden çeşitlilik güzel olur. Zaten film ve dizilerde kategori olayı da bundan çıkmış olsa gerek. Yoksa sadece dram olsa gerçekten filmden de soğurduk. Daha doğrusu bizim moraller bir türlü düzelmez ağlar dururduk maazallah. 
        Evimizi dekor ederken de seçenek olması güzel ama aynı zamanda yeni bir şeyler almak biraz zaman da alır. Bu noktada biraz dezavantajı var sanırım. Belki zaman konusunda hassas olduğum için bunu gereksiz kullanmayı tercih etmiyorum. Bu konuda hızlı karar vermek gerekiyor. Tabi hızlı karar vereyim derken yanlış seçimde bulunmama koşulu ile. 
        Meslek seçimin de çok seçenek olması da güzel. En azından her insan kendine uyan mesleği bulması ve onu uygulaması daha doğru olur. Aynı zamanda daha çok mutlu olmasını sağlar. Tabi şu günümüz koşullarında herkes kendi istediği mesleği yapıyor mu tartışılır. Umarım yapmaya çalışıyorlardır diyelim. 
        Peki, bu çok seçenek olayı insanlar içinde geçerli midir? İşte bu durum biraz sıkıntılıdır. Sonuçta insanı neye göre seçeriz. Örneğin bir genç kıza bir kaç yerden evlilik adına teklif geliyor. O kişi neye göre seçecek. Daha doğrusu bunu kime göre yapacak. Bu noktada biraz zorlanacaktır. Kiminin mesleği iyi iken, kimisinin görüntüsü iyidir. Bu yönden insanlar konusunda seçenek kısmı biraz zor sanırım. Ondan buna fazla değinmek istemiyorum. 
        Seçeneklerin olması kişinin kendini daha iyi tanıyıp ona göre bir seçimde bulunmasını da sağlar. Bu noktada kişi kendisini ne kadar iyi bilirse o kadar doğru bir karar alır. Daha doğrusu kendisine uyan en iyi seçeneği seçer. Çok seçenek olması ilerlemek ve daha iyisini bulmak adına da iyidir. Gezilerde seçeneklerin artması bundan olsa gerek ya da yeni yerlerin açılması da seçenekler ile gelen bir şeydir. Ne konuda talep varsa o noktada gelişim gösterilir. Tabi bunların iyi yönde olmasını dilerim. 
        Bu da demektir seçenekler her zaman iyidir. Bir seçeneğe bağlı kalmaman gerektiğini de gösterir ki bu en güzeli. Her kaybedenin bir kazanacağı hayat olduğu da unutulmamalıdır. Seçenekler bu noktada da işe yarayabilir. Her koşulun iyisi mevcuttur. Unutmamak gerekiyor. Güzel seçenekleriniz bol olsun. Sevgiyle kalın. 😊💙🌹  

Yorumlar

  1. Si lo es debemos agradecer y a provechar nuestras oportunidades. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Así es, es bueno tener tantas opciones. Especialmente para comprar algo. Y para mejor. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. KEsinlikle haklısın, seçenek olmazsa zorunluluk ortaya çıkıyor... seçenek iyi tabi, ama çok fazla olmaması şartıyla, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bana katıldığınız için. Yani bazen fazla seçenekte yorabiliyor. Ama bazı şeyler de bir seçeneğinin daha olması kadar da güzel bir duygu yoktur. 😊

      Sil
  3. Seçenek olması iyidir ama doğru olanı veya kendine uygun olanı mı seçe(bile)ceğin ayrı bir konu tabii:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o kısım biraz riskli. Seçim yaparken dikkat etmekte fayda var o zaman. 😊 Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. 😊

      Sil
  4. thank you for sharing your thoughts on this topic. may we all continue to navigate the plethora of options with clarity, self-awareness, and a spirit of adventure...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You're welcome and thank you too for liking and commenting. It definitely is. It is most important to make choices in line with our own wishes and thoughts. In fact, this is how he gets new adventures. 😊

      Sil
  5. yanii insan seçeneği çok olmasa daha iyi öyle mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani arada olmaması iyi gibi. Benzer kötüler olmasın gibi. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221