Gerçeğin Peşinde (Film)

Görevden ihraç edilmiş eski bir polis olan Nick Cassidy (Sam Worthington), Manhattan'da bir otelin çatı katına çıkarak masumiyetini kanıtlamak için intihar girişiminde bulunur. Bir kadının çığlığı üzerine New York Polis Departmanı'ndan görevlendirilen bir ekip olay yerine gelir ve psikolog polis memuru Lydia Anderson (Elizabeth Banks), Nick'i ikna edip indirmesi için görevlendirilir. Bu arada Nick ana caddeye basınla birlikte büyük bir kalabalık toplayıp, ilgi çekmeyi de başarmıştır.

        Gerçeğin Peşinde (Man On A Ledge) (2012 - 7,8)

        Film 2012 yılı ABD yapımıdır. Filmin türü gerilim, aksiyon ve dedektif olarak karşımıza çıkıyor. Filmde polis memuru olan Nick Cassidy, David Englander isminde zengin bir iş adamının çok değerli elmasını çalmak ile suçlanır. Bu suçtan dolayı da 25 yıl hapis cezası alır. Cezaevinde olduğu sırada babasının ölüm haberini alır ve polis eşliğinde cenazeye katılır. Nick, mezarlıkta iken polisleri atlatıp bir araç ile kaçmaya başlar. Polisler onun peşine takılır. Fakat onu yakalamazlar. Aradan bir ay geçer ve Nick New York'taki Roosevelt Oteli'nde sahte bir isim ile 21. katta bir oda kiralar. Sonra da otelin pervazına çıkar ve intihar etmeye hazırdır. Film böyle başlıyor ve oldukça dikkat çektiğini söylemek gerekiyor. Başrolde; Sam Worthington, Elizabeth Banks ve Jamie Bell vardır. 

      Film yönetmeni kimdir?

        Asger Leth

        Filmin yaş sınırı nedir?

        Film yaş sınırı olarak +13 olarak verilmiştir.  

        Film kaç saat?

        Film 1 saat 42 dakika sürüyor. 

        Filmin ana konusu nedir?

        Film polis memuru olan Nick üzerinden ilerliyor. Nick çalınan değerli bir elmastan dolayı tutuklanır ve bundan 25 yıl hapis cezası alır. Daha sonra görüşüne gelen arkadaşı tarafından babasının durumunun iyi olmadığını öğrenir. Babası çok hastadır. Ne yazık ki çok zaman geçmeden kötü haberi alır ve babası ölmüştür. 
        Cenazeye katılması için verilir ve polis eşliğinde mezarlığa gider. Bir erkek kardeşi vardır ve onunla çok iyi anlaştığı söylenemez. Kardeşi onun yüzünden babasını kaybettiğini söyler. Bu tartışma büyür ve kavgaya tutuşurlar. Kavgayı bölmek isteyen polisler araya girer. Bu sırada Nick, bir polisin belinden silahını alır ve geri çekilmelerini söyler. Başka seçenekleri olmayan polisler geride durur ve Nick kardeşinin arabasına atlayıp oradan uzaklaşmaya başlar. 
        Polisler peşinden gitmeye çalışsa da onu yakalayamazlar. Aradan bir ay geçer ve Nick çok ünlü bir otelde 21. katta bir oda kiralar. Tabi bunu yapmasının bir nedeni vardır. Odaya yemek sipariş eder, fakat pek yemez. Sonra odaya dokundukları bütün izleri siler ve bir not yazar. Notta doğduğu gibi masum gittiğini söyler. Daha sonra pencereyi açıp pervaza çıkar. Aşağıda bir kadın onu görür ve bağırır. Daha sonra insanların dikkatini çeker ve polis aranır. Bir intihar her yerde dikkat çektiği gibi orada da çekiyor ve medya da geliyor. Bu sayede olay büyüyor. 
        Olaya müdahale etmek üzerine gelen bir polis memuru Nick ile konuşmaya çalışır. Fakat Nick onunla konuşmak istemez. Onun konuşmak istediği kadın psikolog polis memuru olan Lydia Mercer'dir. Yarım saat içerisinde gelmez ise kendini atacağını söyler. Bunun üzerine Lydia aranır ve gelir. Lydia onunla konuşmaya çalışır ve onu ikna etmek ister. Nick buna yanaşmaz. Çünkü onun amacı ve planı çok başkadır. Bir yandan Lydia ile konuşmaya çalışırken bir yandan da kulağındaki alıcı ile erkek kardeşi ve kardeşinin kız arkadaşı ile iletişim halindedir. 
        Nick'in amacı masum olduğunu ispatlamaktır. Tabi bu düşündüğü kadar kolay olamayacaktır. Çünkü çalmadığı elmas yüzünden caza almıştır ve babasını kaybetmiştir. Aynı zamanda görevinden de ihraç edilmiştir. Bu yüzden çalmadığı elması bu sefer çalarak kendini haklı göstermeye çalışır. Ki oldukça güzel bir konusu olduğu gerçek. Aynı zamanda zekânın ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Beğendiğim bir kaç sahne oldu. 
        Tabi başta polisler onun kim olduğunu bulmalarda sonradan öğrenirler. Lydia ona yardım etmek istemese de ona inandığı için yardımcı olmak ister. Bu Nick için çok önemlidir. Daha sonra asıl gerçekler çıkar tabi sonu da güzel bağlanmış. İzledikçe ne olacak merakı uyanıyor insanda. Sürükleyici ve güzel bir gerilim filmi. Tavsiye ederim. Bakalım sonunu beğenecek misiniz? Şimdiden izleyenler için iyi seyirler dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🌼

Yorumlar

  1. Gracias por la reseña. No la he visto. Tomó nota. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De nada Lo recomiendo, es un buen tema. Que lo pases bien de antemano. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. oleey izlememişim, oyuncu kadrosu süfer :) eski filmmiş atlamışım demek ki :) 2023 öncesi filmler benim için eski :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel o zaman fikir olur sana. Biraz eski. 😊 2023 öncesi eski demek. Birde görüntü kalitesinden bazen eskiyi izleme hevesi kaçıyor bence. 😊

      Sil
  3. Sürükleyici bir filme benziyor, aksiyonu bol:) Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konusu güzel. Gizemi hoştu. 😊 Tavsiye ederim. Rica ederim şimdiden iyi seyirler. 😊

      Sil
  4. this movie crams in so much in its short runtime, keeping the pace and energy high. there is no time for boredom. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I totally agree with you. A very beautiful and meaningful movie. It is necessary to follow the events and know the main theme of the movie. I'm glad you liked it. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221