Ağaç Ev Sohbetleri 224

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Düzenli bir iş bulmak neden zorlaşıyor?"

        Bu haftanın konusu gerçekten üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Hatta ciddi bir konu desem daha doğru olur. Çünkü şuanda hayat şartları oldukça zor ve aynı zamanda geçim sorunu var. Bu da düzenli ve iyi bir gelirli işe ihtiyaç artıyor demek oluyor. Tabi ihtiyaç doğrultusunda böyle bir iş var mı işte o tartışılır.
        Üniversiteden mezun olan birinin hemen iş bulamaması kadar kötü bir şey yoktur sanırım. Bu yüzden mezun olduğu bölüm ile çalıştığı iş arasında bu kadar fark olması bundandır. Olmaması gereken bir durum ama maalesef buna çok örnek var. Özellikle de mağaza ve markette çalışan mezun sayısı oldukça artı. Bunun bir yerde iyileşmesi gerektiğini düşünüyorum. Nasıl olur bilemem ama bir çare gerekli. Yoksa insanların iş bulamamaktan farklı mesleklere yönelmesi artacak. Bu da o işi isteyerek yapmamasına ve sonunda bir kaçış yolu bulmaya itiyor. Bu da devamlı bir iş olayını ortadan kaldırıyor.
        İş aranırken deneyim şartı konulması da iş bulmak konusunda oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Her işveren işi bilen ve o işte uzman birini istiyor. O bölümden mezun olmasına pek baktığı söylenemez. Böyle olunca da iş bulmak ayrı bir sıkıntıya düşüyor. Buldukları işte de kalıcı olmaları ya da deneyim yapmaları her zaman mümkün olmuyor. Deneme süreci adı altında zamanları harcanıyor ve ellerinde bir kazanç olmadan yine işsiz dolaşma ve iş aramaya başlama durumu başlıyor. 
        İş ararken insanlar hep daha yüksek maaşa odaklı ya da daha az çalışmaya odaklı. Hatta bunun için internet üzerinden çalışmaya başlayan insan sayısı da artı. Hak veriyorum daha az çalışıp daha çok maaş almayı her insan ister.  Fakat bunun için bir çaba da gerekli diye düşünüyorum. Sonuçta insan biraz çabaladıktan sonra istediği noktaya ve konuma gelir. Ki biraz hareket insan vücudu için iyidir. Tembellik ile çalışmak arasında büyük fark vardır. Tabi bunu bilmek isteyenler için geçerlidir. Hangi işte olursa olsun insan emek vermeli ve karşılığını almalıdır. Yoksa sıkıntılı durum. 
        Düzenli iş olmamasının bir nedeni de düzenli bir işveren olmamasından. Son dönemlerde birçok firma iflas etti. Bu yönden bakında işveren olmayınca işte olmuyor. Yani güvenilir firmalar bile battı. Burada çalışan insanlar işsiz kaldı. Belki başka yerlerde işe girdiler. Bilinmez ama bu ekonomik sorun ile de alakalı sanırım. Bu sorun devam ettikçe iş bulmak ve devamlılık kısmı biraz zor sanırım. 
        İş ararken insanlar artık bildikleri işi değil de ne olursa o işi yaparım durumuna geldikleri için her işe giriyorlar. Daha sonra onlara uymadığını fark ediyorlar. Bunun içinde farklı seçenekler peşinde koşuyor. Hak veriyorum ekonomik sıkıntıdan dolayı her işte çalışır duruma geldi insanlar. Fakat yine de biraz araştırıp girmek daha mantıklı geliyor bana. Daha sonra başka birinin o işe ihtiyacı varken o girdiği için o kişi bu şansı kaybeder ve bir daha o işe başvurmaz belki. Alınan kişi de uzun süre çalışmadan çıkınca bir haksızlık oluyor diye düşünüyorum. Evet, her iki tarafta kendince haklı ama daha zor durumda olan insanlar iş seçme şansı da bulmuyor ve ne olursa yapacak durumdadırlar. Bu da tek seçenekleri olduğunu gösterir. Başka seçeneği olan insan biraz daha düşünmesinde fayda vardır. 
        Umarım bu iş bulma ve devamlı iş konusu hal olur. Hatta her insan sevdiği ve yapmak istediği işi yapar. Ekonomik sıkıntıdan değil de severek yaptığımız işlerin olmasını diliyorum. Aynı zamanda daha çok kazanç getiren türünden olsun. Umarım işsiz kimse kalmaz ve her evin maddi sorunu biter. Sevgiyle kalın. 😊💙🌹

Yorumlar

  1. Uy la falta de oportunidades, la crisis mundial entre otras. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Desafortunadamente es. Espero que esto se solucione y ya no sea un problema para nadie. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. yani bizim ülkede var demek ki bir iş bulma sorunu ama bizler de kolaya kaçıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabi ki iş sorunu. Umarım bu sorun çözülür ve her insan istediği işi yapar. 😊

      Sil
  3. Yazınızı okurken bir kez daha emin oldum ki, ülkemizde gelecek plânlaması yapılmadığı için işsizlik ciddi bir sorun olarak kendini gösteriyor. Size ve sevgili DeepTone'a katılmadığım husus ise insanların iş beğenmemesini, daha paralı işler istemesini ve tembellik etmelerini işsizlik sorunu ile ilişkilendirmeniz. Çünkü işsizlik ülkeyi yönetenlerin çözmesi gereken bir sorundur. İnsanlarımız gelişmiş ülkelerde yaşayan diğer hemcinsleri gibi insanca yaşamak istiyorlar ve buna hakları var. Memleket çöp üniversitelerle doldu. Rektörlerine bakıyorsun, onlardan biri çıkıp cehalete övgüler düzüyor, ülkenin başına gelen her türlü fenalığın sebebini eğitime bağlıyor! Hadi diyelim düzgün eğitim veriyorlar, peki bu ülkede ihtiyaç fazlası öğretmen mezun edip onlara iş vermezsen,sağlıkta ihtiyacın olduğu halde bunun farkında olmadan az sayıda sağlık personeli yetiştirirsen sonu ne olur? Hastanelerde doktor bulamazsın, öğretmenler A101 de kasiyerlik yapar. Bu işi gururuna yediremeyenler de ruh hastası olur.
    Yazacak o kadar çok şey var ki. En yetişmiş insanlarımız iş bulmak ve insanca yaşayabilmek için memleketlerini terk edip yurt dışına atıyor kendilerini. Baştaki zat ise, giden gider eksiğini Suriyelilerden sağlarım diyor! Devlet kurumlarına liyakat esaslı alım yapılmıyor, boş tenekeler, sadece yukarıdan gelen yönlendirmelere göre karar veriyor, aklını kafatasından ayrı yere koyanlar, tecrübesi olmayanlar, yüksek maaşlar verilerek yüksek makamlara getiriliyor.
    Tecrübe aranıyor çoğu zaman diyorsunuz. Evet, bazen yetiştirmek üzere tecrübesiz de aranıyor ki en tehlikelisi de bu. Sen yeni mezunsun, burası senin için okul deyip gençleri sömürüyorlar. Eskiden kurumlar burs verirdi, karşılığında kaç yıl burs aldıysa öğrenci, mezun olduğunda o kurumda o süre kadar çalışmak zorundalardı. Şimdi nasıl bu burs durumları bilmiyorum ama varsa bile yandaşlara yarıyordur muhtemelen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar haklısınız ki söylenecek söz bulamadım. İş beğenmeme kısmında ise mecbur olup iş seçmek çok mantıklı gelmiyor bana ondan diyorum. Ama tabi şu noktada size katılıyorum iş sorunu hal edildiğinde insanlar istediği işi ve maaşı seçer duruma gelir. Ki olması gereken şey diye düşünüyorum. Çünkü her insan istediği ve yapmak istediği meslekte uzmanlaşmak ister. Bunun için çözüm şart. Nasıl olur onu da bekleyip görecez. Umarım görürürüz. 👍🏻😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Ağaç Ev Sohbetleri 221

Yazı Yazmak!