Son Macera (Film)

Hayatlarını bir arada yaşayan 3 arkadaş hayatları boyunca para sıkıntısı çekmiştir. Kurtulabilmelerinin tek yolu da hızlı yoldan kıdem emekliliğidir... Para kazanabilmek ve sevdikleri insanlara yardımcı olabilmek için çaresiz kalan 3 adam kafa kafaya verirler.

        Son Macera (Going İn Style) (2017 - 7,8)

        Film 2017 yılı ABD yapımıdır. Filmin türü komedi ve suç olarak karşımıza çıkıyor. Filmde birbirine derinden bağlı olan üç arkadaşı konu alıyor. Willie, Joe ve Al uzun yıllardır en yakın dostlardır. Üçü de oldukça yaşlı adamlardır. Bu üç arkadaş hayatları boyunca para sıkıntısı çekmiştir. Bu sıkıntıdan kurtulabilmenin tek yolu da hızlı bir şekilde kıdem emekliliğidir. Fakat umdukları gibi gitmez ve bu üç arkadaş banka soymayı ve hızlı yoldan zengin olmak için plan yaparlar. Film de başrolde Michael Caine, Alan Arkin ve Morgan Freeman oynamaktadır. Kadro şahane olduğu kesin. Sırf bu oyuncular için bile film izlenir.   

      Film yönetmeni kimdir?

        Zach Braff

        Filmin yaş sınırı nedir?

        Film yaş sınırı olarak +13 olarak gösteriyor. Ailecek izlenilecek bir film. 

        Film kaç saat?

        Film 1 saat 36 dakika sürüyor. 

        Filmin ana konusu nedir?

        Filmi asıl izlememim sebebi tabi ki bu kaliteli oyuncuların var olması idi. Oldukça başarılı oyuncuları bir arada görmek gerçekten güzel. Aynı zamanda kaliteli oyuncuların yaş aldıkça hala iyi olmaları daha da hoşuma gitti. Oyunculuklarından ödün vermedikleri kesin. Tabi aynı zamanda üzüldüğüm kısım yaşlanmış olmaları oldu. Bir zaman sonra onları izlemiyor olmak biraz etkiledi beni nedense. 
        Peki, şimdi filmimize gelelim. Filme çok yakın üç arkadaş olan bu yaşlı adamlar birlikte bir firmada çalışıyorlar. Tabi emekli olup ek çalışmak zorundadırlar. Yıllardır emek vermelerine rağmen kazançları cüzi bir miktardır ve onların geçinmelerine bile engel olmaktadır. Bu yetmez gibi çalıştıkları firmanın bağlı oldukları banka emekliliklerini keser. Bu durumda çalışmaları ve kazandıkları ile geçinmeleri imkânsız olur. 
        Aralarında birinin bankadan aldığı zarflarda canını sıkar. Bu evini kaybetme riskini ortaya koyar. Bankaya gidip durumu düzeltmek istese de umduğunu alamaz. Banka da bulunduğu sırada bir banka soygunu olur ve yaşlı adam olayı birebir görür. Hatta soygunculardan birini yakından görür ve maskeli olan soyguncunun boynunda bir dövme görür. O ara yaşlı adam elindeki küçük miktar parayı teklif etse de adam yaşlılara bakmak gerektiğini ve parasının alınmaması gerektiğini söyler. 
        Saygılı bir soyguncu. Sonrasında polis gelse de soyguncular çoktan gitmiş olur. Bu olayda tek şahit o yaşlı adam olsa da bir sonuç çıkmaz. Daha sonra evine gelen ikinci zarf ile evini kaybetmesine 30 gün kalmıştır. O da buna engel olmak adına banka soymayı aklına koyar ve iki yakın arkadaşına bunu söyler. Başta arkadaşları onun ciddi olduğunu düşünmezler. Fakat sonra gerçekten istediğini anlarlar ve ikisi de kabul eder. 
        Daha önce soygun yapmayan bu yaşlı adamlar bunun için soygun dersi almaya karar verirler. 30 gün boyunca eğitim alırlar. Bu iş için oldukça yaşlı olmalarına rağmen öğrenmek için her şeyi yaparlar. Bu arada soyacakları para da emeklilik fonu kadar fazlasını istemiyorlar. Hak ettiklerini geri almak diyebiliriz. Fazla olursa da bunu bağışlamayı düşünüyorlar. Sonunda soygun günü gelir çatar. Büyük bir plan yaparlar ve soygunu bir şekilde sıkıntısız atlatırlar. Soygun ve eğitim kısmı oldukça güzel idi. Güldüğünüz ve üzüldüğünüz noktalar oluyor. Sonunda başarılı bir soygun olsa da polis peşlerine takılır. Ama şans onlardan yanadır. Bu kısımları izleyip görmek daha zevkli olacaktır. 
        Aralarından bir tanesinin böbrek sorunu vardır ve bu soygunda durumunun ciddiyetini fark ederler. Sonrasında ona bir böbrek gerektiğini anlarlar. Bunun için arkadaşları kendi böbreklerini vermeyi ister ve bir tanesinin böbreği uyum sağlar. Bu ameliyatta başarılı geçer. 
        Filmin sonunda adam evini geri alır ve her şey umdukları gibi gitmiştir. Hatta bu soygun işini öğreten de dörtte bir paya sahiptir ama adam hakkını almaz ve burası bana da sürpriz olur. Bu sürpriz kısmı filmi izleyip görmenizi isterim. 
        Film sonunda aralarından bir tanesi evlenir ve film burada biter. Genel olarak ailecek izlenecek güzel bir film. Oldukça eğlenceli ve güzel bir hikâyesi var. Sıkıcı değil aksine gerçekten acı gerçekleri ortaya koyan bir film. Özellikle yaşlanınca sizi nelerin beklediğine dair gerçekler. Birde filmin bazı kısımları oldukça komik ve güldürüyor. Düşündüren ve aynı zamanda eğlendiren bir film. Ki şu oyuncular var iken muhakkak izlenmesi gereken bir film. Kesinlikle izleyin derim. İyi seyirler dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💙🌹 

Yorumlar

  1. Es una tierna película. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. También es una película divertida. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. Kadro şahane:) Sanırım denk gelmiştim bir yerde bu filme.Anlatım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Sırf kadro için bile izlenir. Rica ederim iyi seyirler dilerim. 😊

      Sil
  3. Güzel bir film önerisi fragmanı izleyince heyecanı katlıyor bu akşam ki film menüsü belli oldu teşekkür ediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gayet eğlenceli bir film. Rica ederim. İyi seyirler dilerim. 😊

      Sil
  4. oooo bunu izlemedim ve caine ve freeman çok çok iyi yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izle derim. 😊 Ama yaşlandıklarını görmek beni biraz üzdü. Onun dışında film güzeldi. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Ağaç Ev Sohbetleri 221

Yazı Yazmak!