Zaman Değerlidir...

Zaman veya vakit, ölçülmüş veya ölçülebilen bir dönem, uzaysal boyutu olmayan bir süreklilik. Zaman kavramı, tarih boyunca felsefenin ilgi alanlarından biri olmasının yanı sıra matematik ve fizikteki önemli çalışma alanlarından biridir.

        Zaman değerlidir. Kabul ediyorum. Peki, zamanın değerli olduğuna dair hak ettiği değeri veriyor muyuz? Yani sadece kendimize mi yoksa başkası ne der diye mi düşünüyoruz? Bazen düşünmemiz gerekir. Fakat bu her zaman bizden önce gelecek anlamına gelmiyor. Sonuçta bu zaman dilimi kişiye özel ilerler. Her insanın kendine ait bir zamanı ve değeri vardır. Ötesi düşünülmezdi zaten.
        Biri sizden bir şey istediğinde ve siz bunu yapmak istemediğinizde hayır diyebiliyor musunuz? Mesele burada işte. Hayır diyebilmeyi bilmeliyiz. Bazen çok sevsek bile istemediğimiz bir şeyi başkası istiyor veya başkası üzülecek diye yapmayalım. Çünkü o zaman kendimize dürüst olmayız. Bu da belli bir zaman sonra kendi isteklerimizden soğumaya ve kendimize değer vermemeye başlarız. Daha doğrusu kendi isteklerimizin önemsiz ve değersiz olduğunu düşünürüz. Bunu kendinize yapmayın. Hatta bunu kimse için yapmayın. Bir insan seviliyor ve saygı duyuluyor ise isteklerine de anlayış gösterilir. Hayır cevabını da olumlu bir şekilde karşılar. Yok, karşılamıyorsa o kişi size düşündüğünüz kadar değer vermiyor demektir. Üzgünüm ama gerçek budur.
        Bir yere gitme isteği ya da bir yerde bulunma isteği her zaman olmayabilir. Hatta bir eğlenceye katılmak bile içinizden gelmeyebilir. Ama nedense çoğu insan o kırılır ya da yanlış anlaşırım korkusu ile asıl isteğinin dışında cevap verir. Gider ama keyifsiz ve isteksiz olur. Sonuç yine aynı kapıya çıkıyor aslında. Bu isteksizlik ile inanın uzun süre devam etmesi mümkün değildir. Bunu hiç bir zaman kendinize yapmayın. Yeri geldiğinde kim olursa olsun hayır demeyi bilin. Ona göre karşınızdaki insan da sizin duygu ve düşüncelerinizi öğrenmiş olur ve ona göre hareket eder. Ona uyarsa sizinle devam eder. Yok, uymaz ise zaten hayatınızdan çıkar. Sonuçta bu hayatı hepimiz kendimiz için yaşıyoruz. Her insan kendi hikâyesinin başkahramanıdır. Yedek oyuncular gitti diye kahraman bir yere gitmiyor. Sakin olun ve yeni arkadaşlar ve yeni insanlar bulun kendinize. 
        Bencil arkadaş çevresi çok olur. Onları değiştirmek ve yenilemek kolaydır. Peki, bu aile için olursa nasıl olur. İşte o kısım biraz sıkıntılı ve riskli. Aile olunca akan sular durur bana göre. Tabi aile demek bana göre sevgi ve saygının çok olduğu yerdir de. Ben ailem için her şeyi göze alıyor isem, ailemin de benim için aynı şeyleri yapacağını bilirim. Bu karşılıklı duygulardır. Zaten bunlar yoksa yani karşılıklı fedakârlıklar yoksa buna aile dememiz de pek mümkün değildir. Her zaman bir kardeşin korunduğu ya da sevildiği aile gerçek bir aile olamaz bana kalırsa ya da duygu ve düşüncelere önem vermeyen aile olmamalıdır. O zaman var ya da yok pek etki etmez. Çünkü çıkar ilişkisi üzerine kurulan aile bağları sağlam olmaz ve eninde sonunda bir yerde kopar. Umarım sağlam bir aile bağınız vardır. Yoksa sonrası üzücü olabilir. 
        İlişkilerde de bu hayır deme geçerlidir. Bir şeyi sevmiyorsan ve istemiyorsan hayır demeyi bileceksin. Bu kadın olsun erkek olsun fark etmez. Aynı zamanda ilişki tek taraflı yürümez. Beraberlik ve ortak duygu, düşünceler ile hareket eder. Bir taraf sürekli çaba veren taraf olup, kendinden ödün veriyorsa bu uzun süre gitmez. Çünkü bir yerden sonra tükenecek ve bitecektir. Gerçekçi olalım herkesin sabrı ve sevgisi bir yere kadardır. Sevgi ve saygı karşılıklı olursa devam eder ve büyür. Yoksa bir yerden sonra soğumalar ve kaybedişler başlar. Belki de eksiğini dışarda arama durumları başlar. Tabi biri varken bir başkasına bakılmasını veya farklı duygular yaşanmasını onaylamıyorum. İlişki bittikten sonra her insan özgürdür. Ama ilişki varken bu doğru değil ve açıklaması olmaz bence. 
        Zaman diyorum değerlidir. Zamanımızın kıymetini bilelim. Asıl yapmak isteyip ertelediğimiz şeyler varsa onlara odaklanalım. Başkası istemiyor diye biz bundan vazgeçmeyelim. Bizimle bu isteklere saygı duyan ve birlikte fedakârlıklar yapan insanlarla olalım. Çünkü zaman bizim ve bunu başkası için heba etmeye değmez. Unutmayalım istemiyorsak hayır demeyi bilelim. İsteksiz yapılan şeyler güzel olmaz. Karşındaki insanı da mutlu etmezsiniz emin olun. Zaman sizin istediğiniz gibi kullanın. Sevgiyle kalın.😊💚🌺

Yorumlar

  1. A veces nos olvidamos que el tiempo no vuelve y lo perdemos en odios y en otras cosas tontas. Te deseo una feliz Navidad para ti y tu familia. te mando un beso

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desafortunadamente es. Es necesario conocer el valor de este tiempo. También deseo al organismo y a los participantes una Feliz Navidad. Quédate con amor. 😊

      Sil
  2. ah ah zamanı iyi kullanabilmek veee hayır diyebilmek çok zooor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı iyi kullanmak bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda hayır demekte gerekiyor. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Ağaç Ev Sohbetleri 221

Yazı Yazmak!