Gülmenin ve Tebessümün İnsan İlişkilerindeki Yeri Nedir?

Tebessüm, insanlara candan bir şekilde gülümsemek, onlara yüreğimizin tüm kapılarını açmaktır. Tebessüm sevginin, saygının, hoşgörünün belirtisi, imzasıdır. İnsanlara tebessüm etmek, inanılamayacak kadar büyük etkilere sahip olabilir. Yüreği keder dolu bir insanı bile bir tebessümle daha iyi hale getirebilirsiniz.

        Gülmek ya da tebessüm, fizyolojide  özellikle ağzın iki kenarındaki ve gözlerin çevresindeki kasların hareketiyle oluşan bir yüz ifadesidir. Gülümseyen bir simaya veya sık sık gülümseyen kişiye mütebessim veya güleç denir. 
        Gülmek veya tebessüm etmek insanlar için yüreğimizin kapılarını açmak demektir. İçten ve samimi bir şekilde güldüğümüzde karşımızdaki insan bizdeki samimiyeti hisseder ve oda aynı şekilde tebessüm ederek karşılık verir. Tebessüm etmek sevginin ve hoşgörünün belirtisidir diyebiliriz. Tebessüm etmek insan ilişkilerinde vazgeçilmez bir parçadır. O olmadığında ilişkilerdeki samimiyet hızla gelişmez ve daha soğuk bir ilişki ortaya çıkar. Bu her tür ilişki için geçerlidir. Dışarda tanımadığınız bir insana içten bir tebessüm ile bakmanız bile ona ne kadar iyi gelecektir. Bunu tahmin bile edemezsiniz. Bazen basit sandığımız ve önemsemediğimiz bir yüz ifadesi bile insan için çok değerlidir. 
        Ummadığımız anda yolda yürürken ve canınız sıkkın olduğunu düşünün ve yolda karşıdan gelen küçük bir çocuğun gülen yüzü ile karşılaştığınızda ne hissederdiniz? Eminim ki anlık da olsa iyi hissedersiniz. Can sıkıntınız bile geçmiş olacaktır. Markete girdiniz ve çalışan personele tebessüm ile kolay gelsin demenin pek bir önemi yoktur belki. Ama o çalışan personel için ne kadar önemli ve iyi olduğunu bilemezsiniz. Kişi kendisinin önemsendiğini ve fark edildiğini hissedip mutlu olur. Çok basit bir şekilde insanlara olumlu etkiler bırakabiliriz. Yeter ki isteyelim.
        Gülümsediğimiz zaman kendimiz içinde mutlu oluruz. Olumsuz düşünce yapımız var ise onu en aza indirmeye ve somurtan bir yüz ifademiz var ise de onu tebessüm eden bir yüze çevirmek bizim elimizde. Hangisi ile daha mutlu olacağımızı sormama gerek yok diye düşünüyorum. Gülmek için illa da mutlu olman gerekmiyor. Gül belki sonra mutlu olursun. Gül ki hayatta sana gülsün ve hayat sana olumlu şeyler getirsin. Hayata nasıl bakarsan karşılığını aynı şekilde alırsın. Bir ayna misali düşünün. Aynaya bakan yüz sizsiniz. Nasıl bir yüz ifadesi ile karşılaşmak istiyor iseniz ona göre bakın. Gülmek size o kadar iyi gelecektir ki, bir daha vazgeçmeyeceksiniz. Bazen kahkaha atın bunun vücudumuza faydasını bilirseniz sürekli yaparsınız. Bilimsel araştırmalara göre günde en az yarım saat gülmemiz gerektiğini söyler. Siz bunu yapıyor musunuz? Artık yapmaya ve bu zaman dilimini biraz daha arttırmaya çalışın.
        Gülün, güldürün ve hep beraber gülelim. Buna ne kadar ihtiyacımız var bilemezsiniz. Şöyle içten bir gülümseyin ve aklınızda ya da düşüncenizde ne varsa bir an için bırakın ve sadece gülümseyin. Gülümseyin ve rahatlayın. Sonrasında etkisi hayatınızı sarsın ve olumlu şeyler olsun. Tebessüm edeceğiniz olayların sayısı artsın. Hayat her daim gülsün size ve sizde hep gülün. Gülmek size çok yakışacak. Gülücükleriniz ve sağlığınız daim olsun. Sevgiyle kalın. 😊💙🌺

Yorumlar

  1. Senyum dan tawa membuat hari-hari mu lebih ceria, maka tersenyumlah 😊😀😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memang benar. Seseorang harus selalu tersenyum dan tertawa. Energinya seharusnya tidak pernah habis. 😉🙃😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221