Zor, imkânsızdan kolaydır.

Ancak kışın karın altından gün yüzüne çıkan ve yalnızca karda açması beklenen tek bir çiçek vardır. Herkesin bildiği üzere bu çiçek kardelen çiçeğidir ve hikayesi de oldukça dramatiktir.

        Zor, imkansızdan kolaydır...

        Ne kadar da doğru bir söz değil mi? Zor ama imkansız değil der gibi. Belki de bize bunu demek istiyordur ama biz o yönden bakmaya zorlanıyoruz. İmkansız bulduğumuz şeyler üzerinde fazla durmayız ve çabuk pes edebiliriz. Ama zor görünen şeylerden hemen vazgeçmeyiz ve elinde sonunda onu elde ederiz. 

        Bana kalsa zor diye bir şey yoktur. Hatta imkansız diye bir şeyde yoktur. Sadece çabasız ve hemen elde edilmeyen şeyler vardır. Yani insan istedikten sonra olmayacak şey yoktur. Bazı şeylere gücümüz yetmez belki ama istedikten sonra eminim onları bile kazanır elde ederiz. Yeter ki isteyip ona göre hareket edelim. Biz istedikten sonra önümüzde bir engel de kalmaz. Tek engel kendimiz olduğunu unutmayalım. Biz kendimize engel olmadıkça kimse bize engel olmayacaktır.

        Bir insan ne isterse onu yapabilir. Bazen zor görünen şeylerin aslında biraz çabaladıktan sonra kolay olduğu görülür. Tabi bunun için biraz çaba sarf etmek gerek. Hemen elde edilen bir şeyin tadı da pek olmaz sanırım. Ama zor kazanılan bir şeyin tadı bir başka olur. Bir sınavı düşünelim çalışmadan girip kazanmayı beklemeyiz. Ama çalıştıktan sonra ondan bir kazanç elde etmeyi bekleriz. Çünkü onun için bir çaba sarf ettik. Hakkettiğimiz şey kazanmak olur.

        Yeter ki öğrenmeye ve çabalamaya gayret gösterelim. Gerisi kendiliğinden gelir. Mesela bisiklet kullanmak gibi. Daha önce bisiklete binmeyen biri için bu çok zor hatta imkansız görünebilir. Ama zaman harcayıp dengede durdukça bunun o kadar da zor olmadığını görür. Yeter ki istesin sonra zaten kazanan o olur. Evet başta bir kaç kez düşebilir. Canı da acıyabilir. Pes etmedikçe bunu öğrenmesi mümkündür. Ama pes ederse öğrenme şansını da kendiliğinden yok etmiş olacaktır. O zaman da ona imkansız gelir. Zor dediğimiz şey ona imkansız görünmeye başlar.    

        Yukardaki görseldeki kardelen misali, ne kadar zor görünür karda çiçek açmak değil mi? Ama kardelen buna hayır deyip açmak istedikten sonra buna kar bile engel olamamıştır. Mesele de bundandır zaten. Siz siz olun size imkansız görünen şeyleri çok düşünmeyin ve elde etmek için elinizden geleni yapın. Belki zor olacaktır ama sonunda olacaktır. Sadece biraz zaman ve çaba gereklidir. O zamanda siz daha çok istekli olup daha da çaba gösterirseniz kazancı daha güzel olur. Bana kalırsa kazanmaktan ziyade o yolda verilen çaba bir başka anlamlı ve güzeldir. Sonra zaten kazancın mutluluğu sarar sizi. Ama o yolda düşünülen hayallerin tadı bir başkadır. Bunu yaşamadan bilmek mümkün değildir. Hem hayal etmek başarmanın yarısı derler. Önce hayal edelim daha sonra gerçeğini yaşayalım o zaman. Hayallerde ki gibi mutlu ve güzel bir geleceğimiz olsun. Kazanmak isteyip de kazanamadığımız bir şey kalmasın. İmkansızlık hayatımızda yer almasın zoru da kolaya çevirecek gücümüz olsun ve her daim mutlu olalım. Sevgi ve huzurumuz daim olsun. Hoşça kalın. 😊💙🌻

Yorumlar

  1. Benar sesulit apa pun kalau kita bersungguh-sungguh..tak ada yang mustahil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anda mengatakannya dengan benar. Selama kita menginginkannya.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221