Paylaşmak Güzeldir

Paylaşmak kelimesinin ilk anlamı, bir şeyi iki ya da daha çok sayıda kişinin arasında pay etmek demektir. Kelime mecazen ortak olmak anlamında da kullanılır. Bu kelime birçok deyimde de geçer.

        Her yıl yapılan en iyi buğday yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi; 

        -Benim sırımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi. 

        - ''Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz?'' diye sorulduğunda, 

        -Neden olmasın, dedi çiftçi. Bilmediğiniz bir şey var, rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor. 

        Amaç birlikte çoğalmak olunca buna hiç bir engel yoktur. Niyet ve gayretin yapamayacağı şey de yoktur. Yeter ki siz içinizde ki iyi niyetten vazgeçmeyin. Birde birlikte çoğalmak için adım atmak isteyin. Ondan sonra buna hiç bir engel kalmaz görürsünüz.

        Paylaşmak güzeldir. Her zaman ve her yerde paylaşmak güzeldir. Güzele dair her şeyi paylaşarak ve bu güzellikleri çoğaltmak bizim elimizde. Aşımızı, ekmeğimizi ihtiyaç sahiplerine paylaşınca birilerine faydamız dokunur. Aynı zamanda iyi olan yönümüze de artı puan ekleriz. Hatta paylaştığımızı bir gün daha fazla olmuş vaziyette geri kazanırız. Bunu zamanla anlar ve farkına varırız. Sen bir verirsin ALLAH sana iki verir. Paylaşmanın en güzel yanı da budur sanırım. Azalmak yerine daha da artıyorsun. Hiç azalmazsın da çoğalırsın hem duygu olarak maneviyatımız artar, hem de maddi anlamda da artarız.

        Paylaşmak deyince sadece maddi şeyler gelmesin aklımıza. Manevi duygu ve düşüncelerin paylaşımı kadar da güzel bir şey yoktur bu dünyada. İnsanın sıcak ve  içten bakan iki göze de ihtiyacı vardır. Tebessüm eden bir yüze ihtiyacı vardır. Bazen de muhabbet edeceğin ve iki lafın belini kıracağın bir dosta da ihtiyacı vardır. Dost ve arkadaşın yeri başkadır. İstediğin zaman ve saatte ona ulaşabiliyorsanız sizden mutlusu yoktur. Ama telefonunuzun rehberinde istediğiniz saatte arayacağınız biri yok ise bu durum biraz can sıkıcı olabilir. Yani bir düşünün; şimdi saat ve zaman ne olursa istediğiniz anda arayacağınız kişiler rehberinizde ekli ise sorun yoktur. İçiniz rahat olsun siz en büyük zenginliğe sahipsiniz. Ama diyelim ki yok o zaman söylenecek pek bir şey de yok sanırım. Tabi şunu diyebiliriz; hayatınızdaki insanları daha yakından tanımanız ya da hayatınıza yeni insanlar almanızın zamanı gelmiştir. Bunu sizde düşününce anlarsınız. Dostsuz insan olmamalı. Daha doğrusu kendisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini korkmadan ve güvenle paylaşabileceği birileri olmalı insanın hayatında. Yoksa hayatın anlam ve önemi pek olmuyor.  

        Aramak için illa uzaktan biri de gerekmez ailenizden biri de varsa ne mutlu size. Öncelik her zaman ailenindir zaten. Daha sonra sevdiğiniz değer verdiğiniz dost veya arkadaşa sıra gelir. Kan bağı olmayan ama can bağı ile bağlı olduklarınız. Belki de mesele budur. Bazen kan bağı ile bağlı olduklarımıza candan bağlı değilizdir. Fakat herhangi kan bağınız olmayan ama size ondan bile daha yakın olan insanlar olur hayatınızda. İşte onlar size can bağı ile bağlıdır. Başka bir açıklaması da yoktur. Herhangi bir çıkar ya da bir beklentisi olmadan size koşulsuz sevgi ve güven ile yanınızda olurlar. Hayatınızda önemli bir yer edinirler ve çıkmak gibi de bir niyetleri olmaz. Niyet bağlılık olunca ayrılık zor olur zaten. Böyle güzel insanların çoğalması umuduyla diyelim. 

        Demem o ki paylaşmak güzeldir. Sevgiyi paylaşalım, dostluğu paylaşalım, iyiyi paylaşalım, yemeğimizi paylaşalım kısacası güzele değir her şeyi paylaşalım. Çünkü insan paylaştıkça güzelleşir. Sağlık ve sevgiyle kalın. 😊🌸

        Paylaşmak üzerine bir kaç söz

        "Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm." - Osho

        "Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz." - Özdemir Asaf

        "Mutluluğu tatmanın yegane çaresi onu paylaşmaktır; çünkü mutluluk ikiz doğar." - Lord Byron

        "Kıtlık, ekmeğin paylaşılmasına yol açar. Ekmeğin paylaşılması ise ekmekten daha tatlıdır." - S. Exupery

        "Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez." - Mevlana

        "Paylaşılacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur." - Seneca

        "İnsanların bizim için harekete geçmesin den çok, duygularımızı paylaşmasını isteriz." - George Eliot

        "Mutluluk, bir dostla paylaşılmadıkça yarımdır." - Francis Bacon 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221