Habersiz Kalmak

Hiçbir bilgi veya haber alamamak.

        Habersiz kalınca insan ne kadar kötü olur bilir misiniz? Bunun anlam ve önemi çoktur. O an ne yapacağını bilemez ve her şey normalmiş gibi hareket edemezsin. İnsanın içi bir tuhaf oluyor sanki. Acaba iyi mi, ne durumda diye düşünür durursun. En kötüsü de kötü mü diye gelir aklına ama bunu hiç düşünmek istemezsin. Çünkü düşününce gerçek olacakmış gibi gelir sana. Bu yüzden kötü düşünceleri aklına getirmek yerine her zaman iyi ve güzel düşünceler ile meşgul edersin aklını.

        Aklını ikna edebiliyorsun da kalbin söz dinlemez. Kalbin bekledikçe ve zaman uzadıkça istemediğin düşünceler kalbine doğru ilerler. Düşüncesine bile tahammül edemediğin kötü düşünce tohumları ekilir kalbine. Zaman ilerledikçe o ekilen tohumlar tomurcuklanmaya ve seni huzursuz etmeye başlar. İstemeden kalbinden büyüyerek aklına doğru yol alırlar. Sen ne kadar kaçarsan kaç sonunda seni yakalarlar ve istemediğin halde o kötü düşünceler ile baş başa kalırsın. Sonrası da zor gelmeye başlar. Zaman ilerlemez olur. Hemen haberini almak ve iyi olduğunu bilmek istersin. Yoksa bu kötü düşünceler seni yer bitirir.

        Özellikle sevdiğin birini merak etme duygusu çok başkadır. Ona olan duygu ve düşüncelerin daha samimi ve duygusal olur. Ne durumda diye için içini yer ve sen bir şey yapamazsın. Ondan gelecek en ufak bir cevaba muhtaçsındır. Ondan gelecek küçük ve umut verici bir haberi beklersin. O haberi almadıkça da normale geçmen pek mümkün değil sanırım. Hem nasıl olsun ki aklında fikrinde o varken. Nasıl başka bir şeye odaklanabilir ki insan. Sevdiklerimiz için var oluyoruz. Onların başına gelebilecek en ufak şey bile bizi ne kadar korkudur ve endişeye sokar. Umarım iyidir deriz sürekli. İyi olmaları için de dua eder dururuz. Elimizden başka bir şey gelmez de ondan. Ne yapacağını bilemezsin. Ne yapman gerektiğini bilemezsin. Elin ayağın tutmaz olur bir an için. Aklında tek bir soru vardır. O nasıl? Zor durum çok hem çok zor.

        Zaman ilerler kötü düşünceler seni esir alır. Sonra ne olur peki? Beklersin ve kara haber dediğimiz şey ise de öğrenmek istersin artık. Çünkü artık beklemeye tahammülün yoktur. En azından ona dair haberi alayım ondan sonra gereken ne ise yaparım dersin. Sanki çok güçlüymüşüz gibi. Güçlü olduğumuzdan değildir bu aslında. Sadece insan uzun süre beklentiye ve habersiz kalmaya dayanamaz da ondan. Ne olursa olsun o kişi hakkında bilgi sahibi olmak isteriz. Hani şöyle bir hikâye vardır. Yaşanılan gerçek hikâye desek daha doğru olur. Bir gün bir ailenin küçük kızı kaybolur. Aranır ama bir türlü bulunmaz. Sonra polise haber verilir. Poliste arar durur ama küçük kıza dair en ufak bir bilgi bulamaz. Zaman geçtikçe iyiye dair düşünceleri olan ailenin aklına kötü düşünceler gelmeye başlar. Biraz daha zaman geçtikçe artık en kötü olan düşünce küçük kızın öldüğüne dair düşüncedir. Ne yazık ki aile bunu bile düşünmeye başlar. Elinden bir şey gelmez, içi kan ağlar ama bu düşünce de onu bırakmaz. Arayışlar son bulur ve küçük kız bulunmaz. Sonra aile ne düşünür bilir misiniz? Artık küçük kızın öldüğünü kabullenirler. Kabullenirler ama ölüsüne ulaşamadıkları içinde kalplerinde en ufak bir umut ışığı da vardır. Tabi sonra şöyle düşünmeye başlarlar; bari küçük kızın ölüde olsa bedenini bulalım da onun bir mezarı olsun. Mezarı olsun ki, mezarına gidip ağlayalım derler. Ne kadar kötü bir düşünce değil mi? Ama olaya bakınca kendilerince haklılar. Bekleyiş içinde olmak ve sürekli yaralanmak var. Birde her zaman içlerinde öldüremedikleri bir umutları da var. Her kayıp olduğu gün ile umutları da tazelenir durur. Tabi tazelenme diyorum ama o aile için ne kadar zordur kim bilebilir. Yaşamadan yorum yapmak bile kolay değildir kabul ediyorum. Umarım hiç kimse böyle bir durum ile karşı karşıya kalmaz.

        Yaşanılan hikâyede de olduğu gibi habersiz kalmaz çok zordur. Ne olursa olsun bilgi sahibi olmak ister insan. İyi de olsa, kötü de olsa bilmek ister. Sonrasında gereken ne ise ona göre hareket eder. Tabi kötü haberler değil de umarım her daim iyi haberler alırız ve bekleyişlerimiz çok kısa olur. Her zaman mutlu ve umutlu olmanızı dilerim. Sevgiyle ve huzurla kalın. 💚🍀

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221