Ağaç Ev Sohbetleri 214

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Bir araştırma yaparken yazılı basılı kaynaklara ve kitaplara başvurmak internete başvurmaktan daha iyi midir?"

        Bunu düşünmek gerek biraz. Eskiden olsa internet yok iken malum kitap ve yazılı herhangi bir kaynaktan araştırma yapılırdı. Tabi bu da biraz zaman alıyordu. Ama daha sağlıklı olduğu noktasında inancım yüksek. 
        Şimdi ise internetin gelişmesi ve hayatımızın her noktasına dahil olması ile en ufak bir araştırma da kolaylık olduğundan internetten yardım alıyoruz. Araştırıyoruz ve güzel bir şekilde cevaplar buluyoruz doğru ama sağlıklı mı bu tartışılır. Yalan bilgi de çok fazla ve internet ortamında bunlara denk gelmemiz çok olasıdır.  
        Eskiden kaynak bulmakta zordu. Bunun için kütüphanelerde gezinirdi insanlar. Ki bana kalırsa en güzeli odur. Kütüphane içinde gezinmek ve o kitap kokusu ile harmanlanmak gibisi yoktur. Kitapsever birisi olunca böyle oluyor sanırım. 
        İnternet içinde rahatlık anlamında diyecek bir şey yok. Fakat doğru bilgi mi diye araştırma yapmaya da pek olanak sağlamıyor. Her yerde bir fikir var. Bunun gerçek mi değil mi diye öğrenme şansımız biraz az oluyor. O yüzden kitap ve yazılı kaynaklar daha sağlıklı geliyor bana. Tabi onlarında gerçek kaynaklardan yazıldığı önemlidir.
        İnsanın hangisini seçtiğinden ziyade iyi bir araştırmacı tek kaynaktan yararlanmaz. Daha çok kaynak ve bilgi peşine düşer. Hangisini seçmiş olursanız olun doğru bilgi mi diye araştırmadan kabul etmeyin. Kütüphane ve kitapçıları gezmek zevklidir bunu da düşünün. İnternet oturduğunuz yerden bilgi veriyor olabilir. Ama gezmek araştırmak bir başka güzel diyorum. 
        Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım. Sevgiyle kalın. 😊💙🍀

Yorumlar

  1. Es segun lo que investigues y los datos con los que tengo. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. Es importante en el tema a investigar. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. Şu an itibari ile en çok kullandığım kaynak internet, misal pencere önündeki mermerde lekeler nasıl çıkar diye araştırıyorum şu sıralar:) internetin büyük kolaylık sağladığı muhakkak ama dediğiniz gibi her yerde bir fikir , dikkat etmek lazım. Basit şeyler mühim değil ama internetin aynı zamanda büyük bir bilgi kirliliği yeri olduğunu unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum. Bende de oluyor aklıma gelen bir şeyi hemen bulma düşüncesi. Ama doğruluğunu bilmeden o kadar çok şey görür okuruz ki. Bu yüzden dikkat etmekte fayda var. Özellikle hastalık konusunda okuyunca hepsi var gibi geliyor insana. 😊

      Sil
  3. Önemli bir şey arıyorsam bir kaç siteden teyit ediyorum bilgiyi :)

    YanıtlaSil
  4. hımm her şeyi kullanmalı gibi o zamansaaa :) seçerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ne bulsak kullanalım. Fazla bilgi her zaman iyidir. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221