Damlaya damlaya göl olur.

Küçük şeylerin önemini biliniz, onları çarçur etmeyiniz, küçük şeyler birike birike büyük varlık oluşur” anlamında söylenir.

        Bazen para biriktirmenin zor olduğunu ve az miktar ile bir kazanç elde edemediğimizi düşünür dururuz. Fakat bir zaman sonra bir bakmışız ki o az dediğimiz para bir artmış ve çoğalmış ki şaşırırız. Demek mesele miktar değilde zaman ile ilgili imiş. Bu da bize meşhur atasözünü hatırlatıyor; ''Damlaya damlaya göl olur.'' Evet bu söze bende katılıyorum. Bazı şeyler küçük görünür ama birleşince ne kadar büyük olduğu anlaşılır. Bu para olur veya başka bir şey olur. Bunu anlamak bazen zaman alabilir.

        Peki sadece olumlu şeyler için mi geçerlidir bu söz. Tabi ki hayır yeri geldiğinde olumsuz şeyler de birikip artabilir. Size başta zararı dokunmaz görünen zamanla bir zarar verir ki siz ne olduğunu bile anlayamazsınız. Bu konuda daha dikkatli olmak gerekir. Her şeyi küçük görmemeli ve küçümsememeliyiz. Bazı şeyler az görünür ama toplu olunca şartlar değişebilir. Nasıl para topladıkça artar ise, aynı zamanda para yemekte israfa yol açabilir. Aman param çok günlük şu kadar yemem ne olur dememeli bir bakmışsınız paranın sonu gelmiştir. Bunu zaman geçmeden anlamanız mümkün değildir. 

        Hayatımızda yapacağımız ve yapmak istediğimiz planlar var ise ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Az demeyip yavaş yavaş o plana göre harekete geçmeliyiz. Bazen gücümüz yetmez ve yapamaz görünebiliriz. Fakat günde bir saat zaman ayırma ile yapamayacağımız şey yoktur. Mesela bir dil öğrenmek gibi. Günlük bir saat harcayarak belli zaman sonra o dili öğrenmemiz mümkün. Az görünen bir saat zaman sonra size o kadar faydalı olacaktır. Bu her şey için geçerlidir. Günlük alışkanlık haline getirip zaman ayırdığınız her şey için belli zaman sonra onu kazanmış olursunuz. Yeter ki isteyin ve pes etmeden istikrarlı bir şekilde devam edin. Daha sonra istediğiniz kazancı elde edersiniz. İşte o zaman damla gibi az görünen şey size bir göl olarak geri dönüş sağlayacaktır. 

        Kendimize gereken değeri ve zamanı verdiğimizde yapamayacağımız şey yoktur. Biz sadece istemek konusunda değil aynı zamanda uygulama konusunda da istekli ve dirayetli olur isek o zaman kazanan tarafta oluruz. İsteklerimizin sayısı artacağı gibi kazançlarımız da artış gösterecektir. Hayatımızda istediğimiz şeyleri hemen elde etmemiz her zaman mümkün değildir. İstesek bile bazen buna şartlar izin vermez. Fakat bu demek değildir, isteklerimizden vazgeçelim ve bir daha istemeyelim anlamına da gelmiyor. Aksine daha çok o isteği düşünüp ne yapıp edip onu kazanmalıyım üzerine düşünmek lazım. Bu hayata bir kere geldiğimizi ve bu hayatı bir kere yaşadığımızı unutmayalım. Kendi hayatımıza ve isteklerimize gereken önemi verip hemen pes etmeden uygulamaya geçelim. Olmaz ise bile en azından denedim diyebilmeli insan kendine. Yoksa içinde her zaman şu olacaktır; ''Acaba yapabilir miydim? Denese miydim?'' veya en kötüsü de ''Keşke!'' dememek adına küçükte olsa bir kaç adım atalım daha sonra koşmayacağımızı kim söylüyor ki. Biz yeter ki isteyelim hayat bize isteklerimizi verir. Sadece kendinize ve hayata biraz zaman verin.

        Siz siz olun isteklerinizden ve hayallerinizden hiç vazgeçmeyin. Hatta elinizden ne geliyor ise daha iyisi olması adına her şeyi yapın. Sonrası da nasip ve yaşamın bize sunacağı sürprizlere bağıdır. Bekleyip göreceğiz. Umarım hayat her zaman size daha güzel bir yaşam verir. İsteklerinizin ve hayallerinizin gerçek olacağı yarınlar diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💜🌷 

Yorumlar

  1. Siempre es bueno ahorrar. Solo hay que ser perseverante. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sí, es algo a lo que debemos prestar atención. Como sabes, el mundo es nuestro. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. amanin olumsuz damlalar olmasııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasın tabi ki. Her daim olumlu damlalar olsun. 😊

      Sil
  3. Iya betul.. setetes demi setetes lama"akan terbentuk..berlaku juga buat kebaikan dan keburukan yaa..apabila kita menanam kebaikan lama"yg sedikit berbuah kebaikan..tapi jika kita menanam keburukan..sedikit demi sedikit hasilnya akan berbuah keburukan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepat sekali. Itulah sebabnya kita perlu berhati-hati tentang apa yang kita mahu dan apa yang kita lakukan. Apa yang kelihatan kecil pada mulanya mungkin menjadi terlalu banyak kemudian. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221