Filin İpi Hikâyesi

Fil, hortumlular takımının filgiller familyasını oluşturan memeli bir hayvandır. Geleneksel olarak Asya fili ve Afrika fili olmak üzere iki türü tanınır; ancak bazı kanıtlara dayanarak Afrika savan fili ile Afrika orman filinin de iki ayrı tür olduğu öne sürülür.

        Bu hikâyeyi daha önce duydunuz mu bilmiyorum. Duymadı iseniz yazım ile duymuş olacaksınız. Şimdi hikâyemize gelelim.

        Filin İpi Hikâyesi
        Adamın biri bir gün bir fil kampının önünden geçer. Geçtiği sırada gördüğü görüntü ile neye uğradığını şaşırır. Kampta bulunan filler herhangi bir kafes ya da zincir gibi bir şey ile bağlı değillerdir. Tam tersine küçük bir ip parçası ile ayaklarından birine bağlanmış vaziyette olduklarını görür. Kamptan kaçmalarına engel olan tek şey o küçük ip parçasıdır. 
        Adam bu duruma çok şaşırır ve fillere uzun süre bakakalır. Şaşırdığı nokta şudur; filler ayaklarına bağlı olan ipi koparıp kaçabilecek güce sahip olmalarına rağmen herhangi bir şey yapmıyorlar. Daha dikkatli bakmaya başlar. Sonra bu ipin daha kolay yolla çıkarabilecekleri yerde hiç bir şekilde denemeye de çalıştıklarını görmez.
        Bu görüntü ile daha da meraklanır. Bunun cevabını öğrenmek ister. Bu yüzden hemen yakınındaki fil eğiticisine doğru gider. Eğiticiye fillerin neden öyle durduklarını ve kaçmak için herhangi bir şey yapmadıklarını sorar. Bu sorunun cevabını çok merak ediyordu. Eğitici sakin bir şekilde ona şöyle cevap verdi:
        ''Filler çok küçükken onları bağlamak için aynı boydaki ipleri kullanıyoruz. Bu ipler o küçük yaşlardaki filler için tutmaya yeterlidir. Bu da filleri büyüdükçe kaçma şanslarının olmadıklarına inanmaya başlamalarını sağlar. Dolayısıyla o küçük ip parçasının hala onları tuttuğuna inanıyorlar. Bu yüzden de asla serbest kalmak adına bir şey yapmıyorlar. 

        Ne kadar da anlamlı değil mi? Çok basit bir ip parçası bir koca fili tutmaya yetiyor. Sebebi de küçüklükten gelen bazı alışkanlık ve öğretilerdir. Demek bazen bizde farkında olmadan alışkın olduğumuz ve değişeceğini düşünmediğimiz durumlar ile karşılaşabiliriz. O zaman şu filin ip hikâyesi aklınıza gelsin ve o kadar büyük olmadığını sadece alışkanlık olduğunu unutmayalım. Yoksa istediğimiz şeyleri böyle kolay kaybedebiliriz. O yüzden dikkat etmekte fayda var. Güzellikler sizin olsun. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸 

        Kısa bir bilgi 😊
        Fil, hortumlular takımının filgiller familyasını oluşturan memeli bir hayvandır. Geleneksel olarak Asya fili ve Afrika fili olarak iki türü tanınır. Başka kaynaklara göre farklı iki türü daha olduğu öne sürülüyor. Filler hafızalarının güçlü olması ile dikkat çeken hayvanlardır. Çok büyük ve korkutucu görünümleri olmasına karşın oldukça merhametli ve sevgi dolu hayvanlar olarak bilinirler. Beslenme şekilleri genel olarak ot ile olur. Yaşam alanları ise, savan, orman, çöl, bataklık gibi yerlerde ve su yakınlarında olur. Doğal yaşam alanlarında yaklaşık olarak 60-70 yıl kadar ömürleri olur. Aynı zamanda dikkatimi çeken bir bilgi daha veriyorum. Oda gebelik süresinin 2 yıl olmasıdır. Karada yaşayan memeliler arasında en uzun gebelik süresine sahip hayvan fillerdir. Bu benimde çok şaşırdığım bir bilgi oldu. Filler hakkında kısaca yazacaklarım bunlar idi. İyi okumalar dilerim.

Yorumlar

  1. Linda historia. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Si, gracias. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. ne güzel hikaye imiş :) fil belgesellerini de severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anlamlı bir hikâye. 😊 Belgesel olarak bende severim. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221