Ömür Dediğimiz Nedir?

Doğumla ölüm ya da var oluşla yok oluş arasında geçen süre, yaşama ya da var olma süresi.

        Ömür, doğumla-ölüm ya da var oluşla-yok oluş arasında geçen süre, yaşama ya da var olma süredir. Peki, bize göre ömür nedir? Bir ömre neler sığdırılabilir? Ne kadar çok şey ekleyebiliriz?
        Ömür, hepimiz için farklı bir yaşam süreci olabilir. Her insanın ömür süresi değişkenlik gösterir. Tabi bu süre ile birlikte yaşadıkları da farklılık gösterir. Kimi severek geçirir tüm ömrünü, kimisi sevgiye aç bir vaziyette. Bunu kim belirliyor? Sevmek veya sevilmek bizim elimizde midir? Sevmek için şartlar nedir? Güzel, yakışıklı veya özel olması mı? Belki de kişiye göre değişir. 
        Birini seversin o seni sevmez. Seni seveni sen sevmezsin. Hayat hep böyle çelişkili olur mu? Neden sevdiğin seni sevmiyor sorusuna cevap seni seveni neden senin sevmiyor oluşundadır belki de. Bunu hiç düşündün mü? Ömür dediğimiz şey de böyle bir şey sanırım. Herkese özel olabildiği gibi herkese başkada olabiliyor. Bunu belirlemek veya kestirmek mümkün değildir. Bir ömür geçer ve geriye dönüp baktığında ne görüyoruz acaba? Bana kalırsa önemli olan nokta buradadır. Arkamıza dönüp baktığımızda gördüklerimizdedir. Peki ya göremeyenler. Onlar ne yapacak ya da ne yapmalı? Bu sorular çok oldu sanırım. En iyisi biraz cevap bulmaya çalışalım.
        Bir cümle yazarız ve devamında istediğimiz gibi cümleler kurarız. Bunu belirleyen kişiler bizleriz. İlk cümleden sonra gerisi kendiliğinden gelir. Ömür dediğimiz de bu sanırım. İlk adım atılır ve sonrasında adımların ne yöne atılmasına biz yön veririz. Bunu istek ve duygularımıza göre şekillendiririz. Kimi adımları hızlı atarken kimi adımları ağırdan alırız. Bu da o anda yaşadıklarımız ile ilgilidir. Bazen hayatın coşkun sularına atılırız ve orada yüzmek için çabalarız. Daha sonra ise rahat olduğumuz ve çok hızlı koştuğumuz bir ormanda buluruz kendimizi. O zamanda bizi kimse durduramaz. Bunu belirleyen şartlar olduğu gibi kendimiz de oluruz. Çünkü seçimleri yapan bizleriz. 
        Peki, seçim yaptıktan sonra çıkan yollarda takılmamız veya değiştirmemiz söz konusu olmaz mı sizce? Bence bu da mümkün. Sonuçta her yolun bitiminde iki yol olacaktır karşınızda. Daha doğrusu iki değil de daha fazla da olabilir. Tabi bu yolları görebilen ve göremeyenler için sayı değişkenlik gösterebilir. Sonradan o yol ile devam ederiz ve yine bir yol ayrımına geldiğimizde bir başka yol. Hayat dediğimiz şeyde tam olarak bu. Yol ayrımında hangi yolu seçtiğimiz çok önemlidir. Seçtiğimiz yol ile hayatımıza yeniden şekil verir ve yeniden yaşamaya başlarız. Bu insanlar içinde geçerlidir. Birini hayatına alıp almamak senin elindedir. 
        Birinden hoşlanırız ve o kişiye açılmadan önce acaba biri var mıdır hayatında diye düşünen ne çok insan olmuştur. Hatta bu ihtimali düşünüp geri adım atan kaç insan olmuştur. Bir soru sormanız için bekleyen kaç insan olmuştur kim bilir. Bunların cevabını bilmek her zaman mümkün değildir. Fakat sormadan da bunu öğrenmemiz zor olsa gerek. Bazen cesaret gerekiyor. Cesaretin yanında şansta gerekli kabul ediyorum. Sonrası artık verilen cevaba bağlıdır. Bu soruyu sormadan da öğrenemezsiniz. O yüzden soru sormaktan çekinmeyin. Arada cesaret şart. 
        Bu yazıyı yazmak ya da ömür dediğimiz nedir hakkında yazmamım sebebi zamanın çok hızlı aktığını unutmamamız içindir. O kadar hızlı akıyor ki içinde ne biriktirirsek kardır bizim için. Tabi bu birikimler bize özel olmalıdır. İstediğimiz ve yaşamayı dilediğimiz hayatı biriktirmek isteriz. Umarım bunu yapmak için elimizden geleni yaparız. Olur mu bilinmez. Ama çabalamadan bunu anlayamayız. Hayatın güzellikle dolu olduğunu biliriz. Sadece bu güzelliklerin ne zaman karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Her an çıkacak gibi hazır olmakta fayda vardır. 
        Unutmayalım ki ''Ömür Dediğimiz Nedir?'' sorusunun cevabı ne zaman başladığı ve ne zaman biteceği belli değil. Bu yüzden hayatımızı yaşarken istediğimiz gibi ve güzel bir şekilde yaşayalım. Bir fırsatı kaçırdık diye her fırsat kaçacak anlamına gelmiyor. Sıradaki fırsat belki bizedir. Bunu bilip bekleyişe girelim. Geldiğinde de lütfen yakalayıp hakkını verelim. Sonrasında ise mutlu olmak bize yakışır. Her insanın güzel bir ömrü olsun. Ömrümüz güzellikler ile dolar umarım. Sevgiyle kalın. 😊💙🍀

Yorumlar

  1. Profunda reflexion la vida son las decisiones que tomamos y como tratamos de ser felices. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. Esto revela el hecho de que debemos tener cuidado al tomar decisiones. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. yaniii hayatımızı hayat yapan seçimlerimiz gibi gözüküyor o zamansaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabi seçimlerimiz doğrultusunda hayatımıza yön veriyoruz. 😊

      Sil
  3. Sonunda herkese kısacık gelir belki ömrü ama dolu dolu yaşamak belki de bu kısacık ömrü değerli kılar, hatırlandığında gülümsetir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Hayat çok kısa ve ne kadar dolu yaşarsak yaşayalım. Çünkü tekrarı veya uzatması yok hayatın. Geri sayım devam ediyor ve birgün bitecek. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221