Ağaç Ev Sohbetleri 222

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Teknoloji ve gelişme artsa da insanlar eskiye göre kendilerini daha az güvende hissediyorlar. Neden olabilir?"

        Bu sorunun cevabı bana kalırsa daha güvensiz ortam olmasından kaynaklıdır. Yani insanlara teknoloji sayesinde ulaşmak daha kolaylaştı. Birinin nerede yaşadığı veya bulunduğu artık çok kolay tespit ediliyor. Bu da güvenli ortamın azalmasına ve güven duygusunun azalmasına neden oluyor.  
        Teknoloji geliştikçe faydaları da artıyor olabilir. İşlenen bir suçun kime ait olduğu konusunda teknoloji sayesinde daha kolay bulunabiliyor. Kamera ve DNA tespitleri bu noktada çok iyi. Fakat bu aynı zamanda bazı suçlarında artmasına neden oluyor. Küçük çocukların internet aracılığıyla ulaşamayacağı mecra kalmıyor. Kötü alışkanlıklar ve hırsızlık gibi suçların artmasına da neden oluyor. 
        Medyanın her şeyi olduğu gibi aktarması her zaman için doğru değildir. Sonuçta bunu izleyen bir çocukta olabilir. Bunu izledikten sonra uygulamak isteyebilir. Kötü örnek teşkil eden film ve diziler de insanlar üzerinde olumsuz etki eder. Kötü dediğimiz şeyleri gördükçe insanlar normal görmeye ve benimsemeye başlar. Şiddeti normal gören insanlar gibi ya da silah kullanımının fazlalaşması gibi. Bunlar iyiye örnek olmuyor maalesef. Tam tersi olumsuz etkilere neden oluyor.     
        Teknoloji ile en çok faydalanan da dolandırıcılık suçu olabilir. Sonuçta insanı kandırmak daha kolay hale geldi. Yapılan ses değişiklikleri sayesinde yakının sandığın birinin senden para koparması daha kolay oluyor. Daha doğrusu onun yerine geçip konuşan dolandırıcı bu sayede büyük paralar kazanabiliyor. Bu da insanları daha çok endişelendiriyor. Dolandırıcılık suçunda bir hayli fazla artış olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor. 
        İnsanlar internet üzerinden alışveriş yapmaya da korkuyor. Oradan da farklı dolandırılma durumu var. Bu yüzden ne yapacak bu insanlar düşünüyor insan. Evet, netten alışverişin rahatlığını bende çok severim. Tabi güzel ve kolay oluyor. Ama bunu yaparken güvenilir sitelerden yapmaya dikkat edelim. Sonra paylaştığımız bilgiler üzerinden hesabımızdan para alınabilir. Aman dikkat edelim. 
        Bilgilerinizi internet üzerinden paylaşmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Orası büyük bir deniz ve herkes erişim sağlayabiliyor. Bunların iyi veya kötü olduğunu tahmin etmemiz mümkün değildir. O yüzden her noktada dikkatli olalım. Çevremizi de bu konuda bilgilendirelim. Özellikle yaşlı insanlarımıza bunu öğretelim. Onlar bu noktada daha dikkat etmesi gerekiyor. Malum teknoloji onlar için biraz yabancı gelebiliyor. Yeni nesil teknoloji ile büyürken onlarda bunlar yoktu. Alışmaları zaman alabilir.  
        Teknolojinin bize faydası çok fazladır kabul ediyorum. Ama aynı zamanda da güvensiz olabiliyor. Seni güven içinde bırakmıyor desem daha doğru olur. Teknolojiyi doğru kullanmak gerektiğini unutmamak gerekiyor. O zaman bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Tabi biri sizin için takip cihazı ya da bir yerden sizi izlemiyor ise. Gizliden kamera ile izlenmek gibi. Bu konularda dikkatli olmakta fayda var. Daha güvenli bir ortama diyorum. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸  

Yorumlar

  1. El mundo se ha vuelto más violento e inseguro. Con el tiempo y el cambio climático lo será aun más. Te mando un beso-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desafortunadamente es. Espero que haya gente intentando mejorarlo. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. evet yaaa, elon musk da geçende dedi, bir şekilde hepimiz izleniyoz yani, telefonlar sayesinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerden izleniyor olmakta tuhaf biraz. Bizi izlesin belki yeni bir şeyler görür. 😊 Miras falan bırakır. 😉

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221