Ağaç Ev Sohbetleri 219

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "İnsanın insana yaptığı şiddetin psikolojik etkileri nelerdir?"

        Şiddet başlı başına bir konu olduğu için onunla ilgili bir yazdım. Bu hafta da konu olarak belirledik. Çünkü şiddeti psikolojik etkileri oldukça fazladır. Ne kadar yazarsak yazalım az kalır diye düşünüyorum. 
        İnsanın insana yaptığı bu etki hangi yaş ve hangi cinsiyet olursan ol etkilenir. Bunun büyük küçüğü olmadığı gibi kadın erkeği de olmaz. Kim olursa olsun etkilenir ve bunu dışarıya yansıtır. O yüzden şiddet konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. 
        Şiddet çeşitleri de oldukça fazla. Bu illa fiziksel olması gerekmiyor. Tam tersi psikolojik şiddet daha çok etkiler ve bunun etkisi uzun zaman alabiliyor. Küçük yaşta görülen şiddet büyük yaşta etkisini devam ettirebiliyor. Kişi ne gördü ise onu uygulamaya başlar. Birine sürekli hakaret ederseniz o kişi kendini değersiz hissetmeye başlar. Bir başkası ona değer verdiğinde kabullenmez. Aksine daha farklı tepki verebilir. 
        Küçük yaşta ailede olan kavgalar büyüyünce de oluşan ailelerde kavga devam eder. Kız çocuğu babadan şiddet gördüğü zaman evleneceği insan da baba figürüne çok benzer olabiliyor. Hatta babası gibi ona şiddet eden birine denk gelmesi bundandır. Aynı zamanda erkek çocuğu babadan şiddet görüp annesine de şiddet uygulanıyorsa büyüdüğü zaman oda eşine ve çocukların aynı şiddeti uygular. Bu birazda benzer şeyleri tekrar yaşaması anlamına geliyor. Üzülerek buna benzer çok aile yaşamı olmuştur. O yüzden küçükken çocuk eğitimi çok önemlidir. Anne baba çocuklar için örnek teşkil ediyor. Şiddetli bir eğitimin sonuçları iyi olmuyor. 
        Psikolojik şiddete maruz kalan kişi bir başkasına zarar veremez iken kendisine zarar verebilir. Bunun sonuçları her insanda farklı olabilir. Karakter yapılarının farklı ve dirayetin değişkenlik göstermesindendir. 
        Şiddetin her türlüsü kötüdür. Hiç biri olumlu olarak görülmez ve etkileri uzun zaman devem eder. Ses tonunun yükseltilmesi de bir şiddettir. Belki de sürekli kızmak. Bunlar şiddetin farklı versiyonları olabilir. Hangisi olursa olsun iyi olmaz. O yüzden daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Şiddetin her türlüsüne dur demeliyiz. Umarım şiddetin olmadığı ve daha çok sevginin olduğu bir dünyaya merhaba deriz. Sevgiyle kalın. 😊💙🌸

Yorumlar

  1. Kişiden kişiye değişen çok fazla olumsuz etkiye sahiptir tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki öyle. Ne olursa olsun hiç iyi sonuçlanmıyor.

      Sil
  2. Hay tantos . El principal genera más violencia. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sí, lamentablemente hay muchos ejemplos de violencia. Espero que termine algún día. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  3. vallahi yaa, ülkemizde şiddet gören kadınlar konuşmaktan korkuyor örneğin, daha çok şiddet görürler diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle gerçekten insanlar korkusundan konuşmuyor. Ne yazık bu duruma bir çare de bulamıyoruz. Umarım düzelir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221