Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Dar gelirli ailelerin çocukları hayata varlıklı ailelerin çocuklarından daha iyi mi hazırlanırlar?"

        Bu doğru mu tartışılır. Ama şöyle bir şey olduğu kesin ki başka seçeneği yoktur. Yani çabalamak ve hayatta bir yere gelmek için uğraşması gerekiyor. Özellikle de para kazanması gerekiyor. 
        Öte yandan zengin kişinin başlangıçta böyle bir sorunu yoktur. Maddi yönden sorunu olmadığı için çocukken çocuk olmanın tadına varsa daha iyi eder. Zaten ondan istenilen de bu olur. 
        Dar gelirli aileler bir şey almak için zorlanır ve her zaman eksik kalırlar. Bu da çocuklar için ilerde onu alma hevesi doğar. Buda onların hayata eksik başlayıp kazanması gerektiği anlamına geliyor. Yoksa zaten kaybeden tarafta başka ne kaybedebilir ki. Zengin çocuğun ise böyle bir sorunu olmadığı için çaba gerektiren bir şeyi yoktur. Hayatı da daha kolay görmesinin sebebi budur. Çünkü para ile her şeyin alınacağı öğretilmiştir ona. Ki haksız da sayılmaz maalesef. Doğru veya yanlış olabilir ama acı gerçektir bu.
        Hayata başlarken nasıl olduğu çok önemlidir. Bu yüzden dar gelirli olmak zordur. Aynı zamanda sevgileri daha fazla görülebilir. Aslında bu bence sevginin çok olmasından değil de anne babanın çocuğuna alamadığı şeyleri sevgi yoluyla kapatmaya çalışıyor. Bir bakıma elinden başka bir şey gelmez. Tam tersi zenginlerde ise sevgi biraz arka plana atılıyor gibi gösterilir. Buda bence rahatlık ve daha çok çevrenin olmasından diye düşünüyorum. Para olduğu için çocuğa bakıcı ayarlamak daha kolay olur. Buda anne ve baba için daha rahat ortam sağlıyor. Yani bu yönden de bakmak gerekiyor. Parası olduğu için de her noktada para ile ilerlemesi normal. Sevgi şart ona bir şey demiyorum. Ama para sorunu ortada olmadığı için bazı şeyleri göstermeleri daha az olabiliyor. Kişi kendine zaman ayırmak noktasında daha rahat olur. Dar gelirli bir anne veya baba bunu yapamaz. Maddiyat bu noktada etki eder. O yüzden ailesi ile zaman geçirmesinin nedeni budur. Çünkü başka bir alternatifi yoktur. 
        Sonuç olarak önemli olan çocukları nasıl yetiştirdiğimizdir. Ama zengin olan bir ailede bu daha kolay yapılır diye düşünüyorum. Nedeni ise eğitime sınırsız bütçe ayırmak ile başlanabilir. Dar gelirlinin böyle bir şansı yoktur ve ortalama bir eğitim alabilir. Belki çok karakterli ve çok başarılı olur. Tabi buda yine çabalamaktan gelir. Yoksa maalesef zengin ailenin çocuğu gibi şanslı değildir. Her iki ailenin sevgiyi ve saygıyı öğretmesi gerekir. Aynı zamanda hayatta kalmak için gereken çabayı da göstermelidir. Önemli olan ailenin nasıl bir çocuk yetiştirdiğidir. Sonradan çocuklar ilerde istedikleri hayatı kurmakta daha başarılı olurlar. Umarım daha sağlıklı ve güzel çocuklar büyür. Paranın çok etkilemediği ve parasız kimsenin kalmadığı bir dünya dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💙🌸

Yorumlar

  1. o zamaaan bütün aileler zengin olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de olsun. Para sorunu hal olduktan sonra karakter yapısı devreye girer. Eşitlik iyi olur bu noktada diye düşünüyorum. 😊

      Sil
  2. Çevresel şartlara da bağlı bir durum bence🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki onunda etkisi çok büyük olduğuna inanıyorum. 😊

      Sil
  3. Varlıklı aileler çocuklarına dar gelirli ailelere kıyasla daha az sevgi gösterebilir gibi bir yaklaşımda bulunuyorsunuz. Deep de bu konuda aynı şekilde düşünüyordu. Bence ister zengin ister fakir olsun bütün normal aileler çocuklarına aynı derecede sevgilerini verirler. Fakat varlıklı olup olmama durumuna ve kültür farklarına göre ortam farklı olabilir. Çocuklarını mürebbiyelerin eline bırakan varlıklı ailelerin çocukları hayata daha iyi hazırlanır. Zira hayat sadece kaba kuvvete dayanmaz. Hayat mücadelesinde başarılı olmak için türlü özelliklere sahip olmak gerekir. Bunlardan en önemlisi şans ve hemen arkasından aile ve çevre gelir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında orada kast ettiğim varlıklı ailelerin koşulları iyi olduğundan sevgi adı altında saklanmıyor olmaları. Yani sevgilerinde eksiklik yok aksine çoktur sadece dar gelirli aileye oranla gösterme biçimi farklıdır demek istiyorum. Koşullar insan üzerinde büyük etkiye sahiptir. Buda zengin veya dar gelirli aileler için de geçerlidir. Önemli olan tüm koşullara rağmen sağlıklı bireyler yetiştirmek. Bu çok önemlidir. Para, şans ve çevre olduktan sonra sırtı yere gelmez. 😊

      Sil
  4. No lo están, pero el espíritu humano es indomable y hay gente que saldrá a pesar del todo y otros se quedaran en el mismo lugar. Te mando un beso..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. También es correcto. Digamos que espero que encuentren lo bueno en todos los aspectos y crezcan. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221