Enerjimizi Nasıl Yükseltebiliriz?

Fizikte, enerji veya erke doğrudan doğruya gözlemlenemeyen fakat kendi konumundan hesaplanabilen fiziksel sistemin geniş ve korunmuş bir özelliğidir. Enerji, fizikte temel önemdedir.

        Enerji, bir sistemin iş yapma kapasitesidir. Bizim enerji sistemimiz ise vücudumuzdur. Vücudumuzun ne kadar aktif çalışıp çalışmadığı veya kendimizi nasıl hissettiğimiz ile alakalıdır. Enerjimiz iyi olduğunda kendimizi daha iyi ve sağlıklı hissetmemiz bundandır. Enerjimiz düştüğünde ise daha keyifsiz ve sağlıklı olmayız. Bunun nedeni sadece fiziksel olmaz. Kendimizi hem fiziksel hem de ruhsal anlamda tam ve eksiksiz hissetmemiz ile enerjimiz tam diyebiliriz. İkisinden birinin eksik olması ile enerjimiz düşer. 
        Enerjimizi yüksek tutmak önemlidir. Bunun için öncelikle sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Daha sonra ise ruhsal sağlığımıza bakmalıyız. İkisi bir arada olunca bunun güzelliği başka olur. Sağlığımız için yiyecek ve içecekler konusunda hassas olmamız gerekiyor. Sağlıksız ve hazır gıdadan ne kadar uzak durursak o kadar iyi etmiş oluruz. Doğal besinleri tüketmemiz çok önemlidir. Tabi doğal besin oranı artık azalıyor kabul ediyorum. Ama yine de doğal besinler konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Yoksa sonrasında sağlık problemleri ile baş etmemiz gerekebilir. Tabi vücudumuz uyarı verince bundan ruhsal sağlığımız da etkilenir ve oda tepki vermeye başlar. Bu da hiç hoş olmaz inanın.
        İnsan üzerinde o kadar çok etken vardır ki saymak ile bitmez. Yorgunluk, stres, endişe, iş, tükenmişlik duygusu, aile yaşantısı, ekonomi, beslenme alışkanlıkları vs. gibi daha çok şey eklemek mümkündür. Bunun yerine hayatımızı düzene sokmaya ve negatif şeyleri en aza indirmeye çalışalım. Sonuçta bunlar artıkça enerjimizde biter ve bunu artırmanın da pek kolay olmadığını biliriz.  
        Özellikle güne iyi başlayıp gün içerisinde enerjimizin düşme durumu ile muhakkak karşılaşmışızdır. Bunun için öncelikle sağlık kontrolleri yaptırmak. Bunu yaptırıp herhangi bir sorun ile karşılaşmadıktan sonra ruhsal olarak bir kaç şey yapmada fayda olacaktır. Bunun için kendinize zaman ayırmak ile başlayabilirsiniz. 

        Enerjimizi Nasıl Yükseltebiliriz?

        Bunun için bir kaç yöntem saymak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bunlar;
  • Kendinizi motive edin: Bunun ne kadar önemli olduğunu bilirseniz bu noktaya çok dikkat edersiniz. Kişinin kendini motive etmesi ile kendini iyi hissetmesi adını büyük bir adım atmış olur. Kişi kendini motive ederken pozitif olma konusunda dikkat etmelidir. Sonuçta iyi düşündükçe iyi şeyler olacaktır. Pozitif bakınca her şey daha güzel görünebilir. Negatif olmayı bir kenara bırakıp pozitif olmaya bakın. 
  • Kısa bir yürüyüş yapın: Gün içerisinde kısa yürüyüş yapmak vücut için oldukça iyi olur. Hem sağlık açısından hareket etmemizi sağlar hem de daha zinde ve enerjik olmamızı sağlar. 
  • Yeterli miktarda uyuyun: Uykunun bizim için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Uykusuz kalınan gecelerde günün ne kadar kötü geçtiği ve enerjimizi ne kadar olumsuz etkilediğini eminim hepimiz yaşamışızdır. Uykumuzu almaya dikkat etmemiz sağlığımız için oldukça önemlidir. Özellikle enerjik olmak için de çok gereklidir. Özel durumlar dışında uykusuz kalmamaya dikkat edin. İnanın uykusuz kalmak hiç bir zaman olumlu bir sonuç vermez. Bunu atlamıyorsanız bir doktora başvurmanızı tavsiye ederim. 
  • Sağlıklı beslenmeye dikkat edin: Sağlıklı beslenmek bizim için çok önemlidir. Özellikle kahvaltı öğününü atlamayın ve güne kahvaltı ile başlayın. Bunun etkisini zaman içerisinde anlarsınız. Aç işe koyulmak çok sağlıklı olmaz ve ilerleyen saatlerde enerjimizin düşmesine neden olur. Bu yüzden sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmeye dikkat edelim. Sağlıksız şeylerden de uzak duralım. Sigara gibi kötü alışkanlıkları da bırakmaya çalışalım. 
  • Size iyi gelen aktiviteler yapın: Buna en iyi karar veren yine siz olursunuz. Kitap okumak veya müzik dinlemek gibi olabilir. Aynı zamanda spor yapmakta olabilir. Belki de haftada bir tiyatroya gitmekte fena olmaz. Bunun ne olduğuna siz karar verin ve uygulayın. Hayatınızda bir aktivite olması sizi daha dinç ve daha enerjik olmasını sağlar. Sizi daha olumlu düşünmeye iter ve daha iyi hissetmenize yardımcı olur. 
        Bu saydıklarım dışında yapmak isteyeceğiniz şeyler var ise ekleyin ve uygulamaya başlayın. Her şeyden önemlisi derin bir nefes alın ve ben gayet enerji doluyum diye söyleyin sonrasında da yapmak istediklerinizi yapın. Enerjimizi biz ister isek yükseltiriz. Bunu hiç bir zaman unutmayın. Hatta enerjinizi düşürmek isteyen olacaktır. Bu kişi veya etkenleri hayatınızda tutmamamızda fayda olacaktır. Hayatınızda yer almak zorunda ise de çok etkilenmemeye çalışın ve enerjinizi her daim dolu tutun. Enerjimizin daim olmasını dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸 

Yorumlar

  1. Si hay que cuidarse. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. Öneri olarak sunmuştum .. dikkate alıp toplumda yara olan bir konuya parmak basman beni mutlu etti her yazın gibi bu yazın içiň şapka çıkartıyorum 👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmiş olmana sevindim. Her daim daha iyi olmaya dileyelim. İyi okumalar. 😊

      Sil
  3. sahiden yaa sağlıklı ve az yemek ve bol yürüyüş ne kadar önemliii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok önemli ve dikkat etmemiz gerekiyor. Malûm sağlıklı bir şey pek kalmadı. 😊

      Sil
  4. Yiyeceklerin eskisi gibi doğal ve daha sağlıklı olmadığı konusuna bende katılıyorum. Ki verdiğiniz örnekte olduğu gibi kimse o kadar yiyemediği gibi o kadar alım gücü de olmaz. Bu da ayrı bir sorun teşkil ediyor. Buğday kabuğunun ayrılmaması gerekiyor o zaman ama buda pek mümkün görünmüyor sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel o zaman. Ellerinize sağlık ve afiyetle yemek nasip olsun her zaman. Sebze ve meyve konusunda bende bir yorum bulamıyorum. 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221