Yazı Yazmak!

Yazı, insanların konuşma dışında; duygu, düşünce ve isteklerini anlatmak için kullandıkları belli işaretler ve işaret sisteminden meydana gelmiş bir ifade aracıdır. uzmanlar, medeniyetin başlangıcını yazının bulunmasıyla başladığını belirtmektedirler.

        İnsanların kendine ait duygu ve düşüncelerini paylaşmak adına yazıya başvurabilir. Genelde de kendini daha rahat ifade etmek içinde bu yolu seçer. Malum yazı yazarken özgürdür ve istediği kelimeleri seçer. Tabi bunu yaparken de keyif duyar. Yoksa yazı yazmanın bir anlamı olmaz. Aksine zorunluluk hissi var ise bu pek ilgi çekici görünmez. Sonuçta yazı yazmak keyif veren bir duygudur. 
        Bana kalırsa yazı yazmak insanı rahatlatan ve hafifleten bir şey. Hani kendini sıkılmış veya dolmuş hissettiğimiz anlar olur. İşte o zaman sığınacağın yerlerden bir tanesidir yazı yazmak. İçindeki o doluluk ile kelimelere dökülür. İçindeki sıkıntılar bir bir azalır ve kendini mutlu hissetmeye başlarsın. Bunun yerine başka seçeneklerde sayabiliriz. Ama şuan yazı üzerinde durmak istiyorum. Onun verdiği mutluluğu her insanın tatmasını isterim. Tabi bu mümkün olmaz. Malum sevmeyen biri için işkenceye bile dönüşebilir. Sevenler için ise her zaman ki gibi mutluluk. Fakat bazı durumlarda yazı yazmayı sevmeyen biri için de kurtuluş yolu olabilir.  
        İnsan yazı yazarak kendi hayatını veya bir başkasının hayatına renk katabiliriz. Aynı zamanda kendimizi tanımak ve yeni hayatları tanıtmak adına da çok güzel bir şeydir. Yazı yazarken kendimize ait sevinçleri olduğu gibi dertleri de paylaşmamız mümkün. Bu da bizim hayatımızı paylaşma ve bu yazı yazma ile sanki konuşmuş gibi rahatlama sağlar. Aynı zamanda yazı yazarken bazı şeyleri daha net görmemizi sağlar. Takıldığımız ve üzerine düşündüğümüz şeyleri yazıya dökerek daha net görmemiz mümkündür. Bunu hayatınızda uygulayın derim. Bazen insan görmek istemez. Bu yüzden yazı sayesinde bazı şeyleri daha şeffaf görür ve ona göre harekete geçer. 
        Hayat bazen bizi zorlar ve bununla baş etmemiz zor olabiliyor. Hatta bazen öyle oluyor ki kendini kendin ile baş başa görmen de çok normal. O zaman sana senden başka kimse yardım edemez ve bir başkasına açılman mümkün değildir. Güven, kendini anlatamama ya da başka birçok sorun ile baş etmek zordur. İşte bu durumda eline bir kalem ve kâğıt al ve duygularını yaz. Olduğu gibi hiç düşünmeden yaz. Aklından geçenleri, kalbinin içindekileri ve söylemek istediğin her şeyi değiştirmeden olduğu gibi kâğıda dök. Hani derler ya içindeki zehri akıt diye. Aynen demek istediğim o. Bunu bitirdikten sonra o yazılı kâğıdı saklamak veya yok etmek senin elindedir. Bu kısma bir şey diyemem. Ama yazı yazmak işi bittiğinde hissettiğin şey kendini birine açmış gibi rahatlamaktır. O zaman anlarsın yazı yazmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu. Bu zamanda illa yazı yazmayı sevmen gerekmiyor. Seven veya sevmeyen herkes için geçerlidir. Bazı şeyler kişiye özeldir ve paylaşmayı tercih etmeyiz. O süreçte en iyi tedavi yazı yazmaktır. Hatta şöyle de denebilir, kişi içindekileri suya anlatması gibi. Anlatır ve su ile birlikte akıp gider. Yazı yazmak mı yoksa suya anlatmak mı seçim sizindir. 
        Yazı yazmakta bir ihtiyaçtır. Buna ihtiyaç duyarız. Nasıl kitap okumaya ve film izlemeye ihtiyaç duyarız. Yazı yazmakta onlar gibidir. Hobi niyetine de yazı yazabiliriz. Birde gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı kendi deneyimlerimiz ile yazıya dökmek farklı bir bakış açısına sebep olabilir. Aynı zamanda iletişim kurmanın en güzel şeklidir. Birine kendi duygu ve düşüncelerini direkt bazen söyleyemeyiz. Bunun yerine dolaylı olarak söylemek bizi daha mutlu eder. Bu yüzden yazı yazıp kendimizi daha net ifade ederiz. Bir de şöyle bir gerçek var ki söz uçar yazı kalır. O yüzden bazı şeyleri söylemek yerine yazmak her zaman daha iyi olabilir. Sözler belli bir zaman sonra unutulabilir. Yazmak bunun daha kalıcı olması ile birlikte daha dikkat çekici olmasını sağlar. Mesele film izleriz etkisi o andır ve hayal etmene etki etmez çünkü izler ve görürsün. Ama kitap okuduğumuz zaman o sayfadaki yeri, mekânı veya kişileri hayal edip gözlerimizin önüne getiririz. Bu da duygularımızı ve hayal gücümüzü olumlu yönde etkiler. 
        Peki, neden yazıyoruz diye hiç düşündük mü? Buna birçok cevap verilebilir. Kimi kendisini ifade etmek için, kimi meslek için, kimi rahatlamak için ve daha bir sürü sebep saymak mümkün. Benim için yazı yazmak mutluluktur. Yazı yazarken kendimi yenilenmiş ve enerji dolmuş hissediyorum. Sizlerde nasıl bir duygu oluşuyor? Yorumlarda bekliyorum. Güzel nice yazılara diyelim. Sevgiyle kalın. 😊💜🍁

Yorumlar

  1. Escribir es una pasión y un refugio. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Ciertamente lo es. Yo también pienso como tú. Le lancé un beso. 😊

      Sil
  2. çok güzel yazı :) mutluluktan yazıyorum ben yani mutlu olunca yazıyorum keyiften heyecandan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet yazı güzel bir şey bende keyiften yazarım. Birde iyi hissettiriyor beni. Her daim yazalım biz. 🙃😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Ağaç Ev Sohbetleri 221