Ağaç Ev Sohbetleri 221

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Vejetaryen beslenenler gün geçtikçe çoğalıyor. Bu tür beslenmenin avantajları dezavantajlarından daha mı çok?"

        Bu tür bir artış söz konusu olduğu kesin. Bunun daha sağlıklı olduğu noktasında sayılar da artıyor. Bana kalırsa bu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Yani vücut yapıları da buna etki edebilir. Sonuçta ne yönden baktığına ve ne tür beslendiğine bağlı olarak şekillenir. Vejetaryen biri için daha sağlıklı görünür iken tam tersi olmayan için sağlıksız olabilir. 
        Daha sağlıklı mı bilmiyorum. Fakat benim bildiğim her şeyden biraz da olsa yemenin daha sağlıklı olduğu kanısındayım. Sonuçta o yiyeceğin var olmasının bir nedeni vardır. Alerjisi olmadığı sürece her besinden almanın daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu derken doğal ve sağlıklı besinlerden kastediyorum. Malum hazır gıda artı ve doğal ürünler de yok denecek kadar azaldı. Olan da ne kadar doğal tartışılır. Bu yüzden insanlar bu yönde eğilim gösteriyor da olabilir. Bir bakıma haklı oldukları doğru. 
        Aslında insan kendisi için daha sağlıklı beslenmeye yönelmelidir. Sebze tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Beklide hayvansal gıdaların çok fazla olmasından dolayı da bu vejetaryen sayısında artışa neden oldu. Çünkü bu sefer sebze tüketimi azaldı. Evet oda gerekli ama vücut için sebzenin de yeri bir başkadır. Birde kalori bakımından bakınca daha sağlıklı. Bu yüzden de hayvansal gıda arka plana atıldığını düşünüyorum. 
        Vejetaryen olmanın avantajları olduğu kesin. Hatta dezavantajından da fazla olabilir. Ama tabi doğal sebze vs. bulmakta zor. Önceden yediğin meyve ve sebzenin tadı bir başka idi. Artık hormonlu geliyor. Aynı zamanda yediğin etin tadı da eskisi gibi gelmiyor. Hatta her yerden almaya korkar oldu insan. Malum ne çıkacağı belli olmuyor. Bu yüzden sıkıntılı durum. Aslında insanın bahçesi olacak ve kendi elleri ile yetiştirdiği sebzeyi, meyveyi ve hayvanı yiyecek ama bu ortamı yakalamakta pek mümkün değil sanırım. Malum şuan maddi şartlar bu kadar kötü iken bu biraz zor görünüyor. İnsanlar kira ödeyemez durumda sonuçta. 
        Bazı insanlar için marketten et veya tavuk almak zor olmaz ama canlı olan hayvanı kesmek zordur. Hatta çoğu insan onu yemez. Ama gidip marketten aldığı eti veya tavuğu yer. Bu da oldukça şaşırdığım bir konudur. Birde köy tavuk yumurtası doğal olduğundan kokusundan tercih etmeyip normal yumurta yiyenler de olması beni şaşırtır. Bazen insan da doğala karşı olabiliyor demek ki. 
        İnsan için önemli olan sağlıklı bir beslenme şeklidir. Hangisi kişiye uygun ise onu seçer. Eksik kaldığı noktalara farklı takviyeler ile tamamlaması gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra kişinin sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Daha sağlıklı olduğumuz bedenler diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💛🍀 

Yorumlar

  1. Aunque me da pena por los animales yo creo quye se necesita carne para estar sano. Lo que si trato es de comer comida vegetariana una o dos veces por semana. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yo también pienso como tú. Después de todo, también necesitamos carne. Una fuente necesaria de nutrientes. Para estar sanos necesitamos consumir un poco de todo. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. ah ya taze sebze bulmak ne zor değil mi. keşke bahçelerimiz olsa da kendimiz yetiştirebilsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh hiç sorma gerçekten bulamıyoruz. Bahçe bize şart. Ne güzel olurdu ekip biçmek ve orada takılmak. 😊

      Sil
  3. Bedensel durumunu ve sağlığını göz ardı etmeden aklını, mantığını kullanarak alınmış her tür beslenme biçimine saygı duyuyorum. O kararın kökeninde yatan nedenler vardır elbette.
    Akdeniz tarzı beslenme; zeytinyağı kullanılan doğal gıdalar, taze ürünler, temizlik kurallarına uyularak yapılmış yemekler, ızgaralar asıl tercihim olmakla birlikte hiç yemek ayırt etmeyenler grubundayım. El yapımı taze ekmek kokusu, az ama öz yemekler, sevdiğimiz insanlar, bir demet kır çiçeğiyle taçlanmış bir sofra nerede olursa olsun, cana can katmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ne güzel anlattınız. Bende sizin gruba dahil oluyorum sanırım. Yemek ayrımım yoktur. Sadece yemek derecelerim olabilirim. Sevdiğim yemekleri daha çok yemek isteme gibi.
      Kültürel ve doğal şartların etkisi de bu yeme şeklini ve tüketimi etkiliyor sanırım. Yeşilin bol olduğu yerde tüketim oldukça fazla iken kurak ortamda hayvansal besinde artış daha fazla gösterir. Bu noktada hak veriyorum.
      Birde insanların yeme konusunda özgür iradeleri vardır. Ruhuna ve bedenine iyi gelen şeyleri tüketmek istemesinde bir problem yoktur. Sadece kendine daha dikkat etmesi ve ona göre tüketmesi gerektiğine inanan biriyim. 😊

      Sil
  4. Evet o var sanırım. İlk yazı önde olduğundan resim büyük gösteriyor. Öne çıkan yayınlar da tıklanmaya göre olabilir diye düşünüyorum. 😊

    YanıtlaSil
  5. Sanırım benim blog sayfayı böyle kabul etmeniz gerekiyor. Artık arada ana sayfayı güncelleyip yeni bir şey var mı bakabilirsiniz. 😊😉

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!