Umudunu kaybeden insanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.

Umut veya ümit bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkabileceği ihtimaline dair duygusal inancı olarak tanımlanabilir. Türk Dil Kurumu ise umut sözcüğünü "Ummaktan doğan güven duygusu, ümit" veya "Bu duyguyu veren kimse veya şey" olarak tanımlamaktadır.

        Umut veya ümit bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkabileceğine dair duygusal inancı olarak tanımlanır. Bir başka tanımı ise, ummaktan doğan güven duygusu veya bu duyguyu veren kimse ya da şeydir. 
        Umut, bana kalırsa hayatta kalma ve devam etmek için tek nedenimizdir. Hayatta var olma sebebimiz de diyebiliriz. Umut olmayınca insanın bu dünyada yaşamak için bir nedeni kalmıyor sanırım. Kayıpların en kötüsüdür umut. Bu yüzden belki şu söz vardır: ''Umudunu kaybeden insanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.'' Ne kadar da ağır bir söz değil mi? Ne yazık ki doğru da söylüyor. Sonuçta bir insanın umudu var ise her zaman hayat için bir beklentisi olur. Ama bu umudunu kaybettikten sonra kaybedecek bir şeyi kalmıyor. Daha doğrusu bu hayattan bir beklentisi kalmıyor. 
        Bizi hayata bağlayan ve sahip olduğumuz en değerli duygu umuttur. Bir insanın doğumuyla umut başlar. Yaşama umuduyla başlarız hayata. Daha sonra bunun çeşitliliği olur. Umut insan için en önemli duygudur. Onun varlığı ile yaşam devam eder. O biter ise hayatta biter. O zaman da anlamı kalmaz hayatın. 
        Hayatımız boyunca her daim umut ederiz. Güne umut ile başlarız. Günümüz güzel geçsin diye umut ederiz. Belki de başka isteklerimiz olur ve olmasına dair umudumuz olur. Bu her zaman için geçerlidir. Tabi her umut ettiğimiz gerçekleşmez. Bazı hayallerimizin gerçekleşmemesi gibi. Fakat olmuyor diye bundan vazgeçecek değiliz. Sonuçta insan hayal ettikçe de var olur. Umutta budur işte. Olmayacağını değil de her daim olma ihtimalini düşünürüz. Bu da olacak gibi bizi mutlu eder. Yoksa olmayacak her şeyi düşünür isek ne olur halimiz. 
        Her karanlık gecenin üzerine her sabah güneş doğuyor ise hala bir umut var demektir. Ben her zaman bunu düşünür ve umudumu kaybetmem. Umut etmek için birçok nedenimiz var aslında. Nefes alıyorsak hala umut var demektir. Umudumuzu kaybetmemek için gayret etmemiz gerekiyor. Çünkü umudumuzu kaybettikten sonra kaybedecek bir şeyimiz kalmıyor. Hatta hayatta var olma sebebimiz bile kalmıyor. O zaman hayatın tadı tuzu da kalmaz. Umudumuzu her daim içimizde tutalım. Onu kaybetmemek içinde elimizden geleni yapalım. Hayat bazen çok acımasız olabiliyor. Sizi bu hayattan soğutmaya kadar götürebilir. Fakat siz bundan etkilenmeyin ve muhakkak bir çıkış yolu vardır deyin. 
        Darda kaldığınız zaman derin bir nefes alıp düşünün. Hala nefes alıyorsunuz. Demek hala bir umut vardır. Bunu sakın unutmayın. Sonrasında eminim size bir kapı açılacaktır. Olumsuzluk yerine olumlu düşüncelere odaklanalım. Hatta enerjinizi ve sizi olumsuzluklara yönelten birileri var ise onları hayatınızdan çıkarın. Bir daha da almayın. Kim olursa olsun size iyi gelmiyor ise onun sizin hayatınızda yer almasına izin vermeyin. Daha doğrusu sizi olumsuz ve kötü etkilemesine izin vermeyin. Daha güçlü ve daha olumlu olmak için gayret gösterin. İnandıktan sonra devamı gelecektir. Sadece siz siz olun kendinizi sevin ve kendi değerinizi bilin. Umut her daim içinizdedir ve o umut ışığınızı söndürmeyin. Şuan bu yazıyı okuyorsanız hala güzel umutlar var demektir. Bunları yaşatmaya devam edelim. 
        İçimizdeki güzel umutların daim olmasını dilerim. Size ve çevrenize enerji veren ve daima iyi hissettiren insan sayısı artsın. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın. 😊💙🍀

Yorumlar

  1. Yo creo que nunca debemos perder la esperanza. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pienso lo mismo sobre esto. Si se acaba la esperanza, se acaba todo. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. ah evet süper düşünmüşsün yaa, umut evet hiç bitmesiin :) sonra da hayal etmek bitmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet umudumuz hiç bitmesin ve daim olsun. 😊 Hayallerimiz de öyle devam etsin. 😊

      Sil
  3. Ne güzel o zaman umutsuz olmadığınız için. Umudunuz daim olsun. 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221