Kibirli İnsan Kimdir?

Kibirli kimseler kendini beğenmiş kimseler olarak kabul edilir. Bu kişiler genelde kimse tarafından sevilmez ve kendilerine saygı duyulmaz. Eğer biri kimseyi beğenmiyor, sürekli kendini övüyor ve kendini herkesten üstün görüyorsa o kişi kibirli demektir.

        Kibirli İnsan Kimdir?
        Bu soruya eminim birçok cevap bulunur. Kendini beğenmiş, kendisinden başka birisine sevgi ve saygısı olmayan insan dersek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Çünkü bu tür insanlar kendisinden başka kimseyi önemsemez ve ciddiye almazlar. Tabi şöyle bir gerçeği de unutmamak gerekir ki kibirli insanları kimse sevmez ve kimse saygı duymaz. Her ne kadar onlar farklı olduğunu düşünseler bile. Kendilerini kandırmaktan başka yaptıkları bir şey yoktur. 
        Kibirli bir insanı uzaktan tanımak çok mümkün. Eğer ki bir ortamda iken kişi kendinden başka birini beğenmeyip ve kimseye saygı duymuyor ve sürekli olarak kendinden bahsediyor ise o kişi kibirli biridir. Aman uzak durun derim. Malum bu tür insanlardan size bir fayda gelmez. Aksine sizden alıp götürür. Sizde bunun farkına varmazsınız.
        İnsanlar arasında etkileşim ve iletişim önemli bir şeydir. Her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir durumdur. Tabi bize yakın olan ve bizi anlayan insanları etrafımızda daha çok ister ve daha çok severiz. Bunun nedeni bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor olmasıdır. Bu yüzden bize iyi geleni seçeriz. Kötü gelen bir insanı kimse seçmek istemez. Daha doğrusu size herhangi bir katkısı olmayan ve sizin için bir şey yapmayan birini hayatınızda tutmanın bir anlamı yoktur. Var olması ve yok olması arasında hiç bir fark yoktur. Eminim yok olduklarında da kimse yokluklarını fark etmez. Özellikle kendini beğenmiş ve burnu havada olan türden insanları kimse hayatında istemez. Çünkü bu tür insanlar ile iletişim kurmak mümkün değildir. İletişimi geçtim kendilerinden başkasını düşünmedikleri için sizin onlarla bir şey konuşma şansınız olmaz. 
        Bazen düşünüyorum neden böyle insanlar var. Daha doğrusu bu kadar bencil olmayı nasıl başarıyorlar diye? Sonuçta bu da kötü olmaktan geçer. Bu bir yetenek bana göre. Bunu her insan yapamaz. Her insanın bir kalp süzgeci vardır. İyi ve kötü diye ayırım yapar. Bu tür insanlarda bunun olduğunu sanmıyorum. Hiç fark etmez. Kendilerine iyi geliyorsa hareket ederler yoksa pekte umurlarında değildir. Hatta onlara göre her zaman onlar haklıdır. Kendilerinden başka kimse haklı olamaz. Aynı zamanda onları eleştirme ya da fikir verme durumunuz da olamaz. Bunu asla kabul etmezler. Aslında bir baksalar kendilerine ve gözlemleseler gerçekte bir hiç olduklarının farkına varırlar. Tabi bunu yapmaları mümkün değildir. Sonuçta onlar mükemmel insanlardır. Tabi kime göre dersek sadece kendilerine göre. 
        Bu yazıyı yazma sebebim bu tür insanlara anlatamadıklarımızı yazıya dökerek bunu yaşayan insanları anlamamdandır. Emin olun yalnız değilsiniz. Böyle insanlar ile yaşamak ve iletişim kurmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Üzülerek bende yaşadım. O tür insanlar ile tanışmak zorunda kaldım ve onlarla arkadaşlık kurmaya daha doğrusu kendi açımdan çabalamaya çalıştım. Ama maalesef ki çok uzun ömürlü olamayacağı gerçeğini de fark ettim. Bunu fark ettikten sonra hayatımda tutmanın bir anlamı olmadığına inandım. Çünkü hayatımda oldukça benden bir şeyler koparılıp giderken karşı taraf için herhangi bir kayıp olmuyor. Aksine sayemde artıyor ve kazanıyor. Benimle arkadaş olduğu sürece bu böyle devam edecekti. Peki, ben nereye kadar kaybedecektim? İşte bu soruyu kendinize sorun? Siz nereye kadar kaybetmek istiyorsunuz? 
        Buna verdiğiniz cevap ile birlikte hayatınıza yeniden bakmaya ve yeni bir bakış açısı elde edinmeye başlarsınız. Bu kişi illa arkadaş, sevgili veya adına her ne isim verirseniz verin. Bir önemi yoktur. Önemli olan onun sizinle iken size ve hayatınıza kattığıdır. Unutmayın hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ben bu konuya oldukça dikkat ederim. Arkadaş seçiminde çok hassas davranırım. Bu tür bir insan ise hiç düşünmeden kaçarım ondan. Her insanın bir şansı hak ettiğine de inancım tamdır. Ama kibirli biri ise çok fazla şans vermeyin en iyisi. Yoksa sizi zaman içerisinde tüketmeye ve sizi kötü hissettirmeye başlar. Ona göre her zaman iyi olan ve değerli olan kendisidir. Hatta sizinle arkadaşlık kurduğu içinde size bahşettiği bir lütuf gibi görür kendini. Emin olun ki değildir. Evet, her insan değerlidir ve özeldir. Ama bazı değerler karşılıklıdır. Sadece birinin üzüldüğü hiç bir ilişki sağlıklı değildir. 
        Evli olup bunu yeni fark eden insanlar da olacaktır. Ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Sonuçta bir sevgi ve değer uğruna girdikleri yolda tek başına kaldığının farkına varır. Bunun o kişi için ne kadar yıpratıcı olduğunu sadece tahmin ederim. Diğeri o kadar kibirli ve kendini o kadar yüksekte görür ki bunların ne farkına varır ne de önemser. Ona göre sadece kendisidir önemli olan. Bu da sizi tüketmeye ve hayattan soğutmaya neden olur. Buna izin vermeyin. Kim olursa olsun buna değmez. 
        İnsanlar bir adım atmakta zorlanabilir. O ilk adım atıldıktan sonra gerisinin geleceğini bir bilseler, o zorlu adımı ne olursa olsun atarlar. Buna inanıyorum. Bunun için biraz cesarete ihtiyacı vardır sadece. O cesaret içinizdedir. İlla birinin bunu size söylemesine veya yanınızda olmasına gerek yoktur. Sizi sizden başkası anlamaz. Siz kendinizi sevin daha sonra bir başkasının sizi sevmesine izin verin. Eğer siz kendinizi sevmezseniz başkası da sizin sevmediğiniz sizi neden sevsin. Bunu bir düşünün ve kendinizden önce kimseyi düşünmeyin. Birde el alem ne der baskısını da unutun. Bu hayatı yaşayan sizsiniz. Bir başkası değil. Bu yüzden karar alırken önce kendinizi tanıyın daha sonra karar verin.
        Hayatınıza da yeni bir insan alırken kibirli ve kendini beğenmiş birini sakın ola almayın. Onların yoklukları varlıklarından daha çok faydası olacaktır size. Bunu da ancak zamanla anlarsınız. Düşünün hatta muhakkak öyle birine denk gelmişsinizdir. Canınız sıkkın ve bu can sıkıntısını gidermek için bir arkadaşınıza ya da sevdiğiniz birine gittiğinizi düşünün. Canınızın sıkkın olması ile ilgilenip sizi toparlıyor ise o kişinin hayatında değerlisiniz. Yok hiç umursamıyor hatta bazen zaman bile ayırmıyorsa bir öneminiz yoktur üzgünüm. Bunun böyle olduğu gerçeğini unutmayın. Onun göre değerli olmadığınız için siz değersiz olmuyorsunuz. Tam tersi onun ne kadar değersiz ve gereksiz olduğunun farkına varıyorsunuz sadece. Bu farkı anladığınız vakitte o kişiyi anında hayatınızdan çıkarın. Size iyi gelmeyen birisi ile vakit kaybetmenin bir mantığı yoktur. Size gerçekten iyi gelen ve her koşulda yanınızda olan insanlar ile iletişimi daim tutun. Aileniz olabilir, sevdiğiniz arkadaşlıklar olabilir ve ya da eşiniz olabilir. Kim olursa olsun size iyi geliyorsa hayatınızda yeri daha fazla olsun. Boşlukları onunla doldurun. Doldurun ki gereksiz insanlar o boşluklara girmeye çalışmasın. 
        Daima sevilen ve değer gördüğünüz insanlar ile beraber olun. Sizi siz olduğunuz için ve size kıyamayan insanlar ile olun. Karşılıklı değer ve saygının olduğu ilişkileriniz olsun. Sevgiyle bakan ve sizin iyiliğinizi düşünen kişiler hayatınızda olsun. Kibirsiz olan ve sadece sevgiyle olan türden arkadaşlıklarınız olsun. Sevgiyle kalın. 😊💜🌼 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221