Ağaç Ev Sohbetleri 235
Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.
Bu haftanın konusuna gelirsek;
"Ortalama insan sağlığı gelecekte günümüzden daha kötü mü olacak?"
Açıkçası bu soru tartışmaya açık bir konuya parmak basıyor. Gelişen teknoloji ve sistem ile daha sağlıklı olmak adına birçok yeni şeyler yapılıyor. Bu açıdan bakında sağlık noktasında iyi bir seviyeye geldiğimiz söylenebilir. Bu da ilerde daha sağlıklı bir yaşam şeklini vaat ediyor. Fakat bunun yanında bildikçe ve geliştikçe yeni tür hastalıklar da ortaya çıkmaya başladı. Yemek konusunda ilerlerken, aynı zamanda obezite hastalığı da aynı ilerlemeyi sürdürüyor. Bu biraz tehlikeli görünüyor bana. Tabi ilerde buna da bir çare bulunur ise sorun kalmayacaktır.
Teknoloji geliştikçe hastalıkları daha yakından tanıma ve öğrenme şansımız artı. Bu noktada doğru bilgi almak için hastaneye gitmek yerine insanların bir kısmı internet üzerinden hastalıklarına teşhis koymaya da başladı. Zaten bunu yaparsak hepimiz çok ağır hasta olarak çıkarız sonuçlardan. Bu noktada dikkat etmekte fayda var. Hastalıklar hakkında bilgi edinmede herhangi bir sakınca yoktur. Fakat aynı zamanda bunu uzmanı tarafından yorumlamasına izin vermemiz gerekiyor.
Gelecek zaman diliminde çoğu hastalığın tedavisi mümkün olacaktır. Bu noktada daha kolay tedavi edilmemiz mümkün olur. Hastalıkların çabuk tedavi edilmesi ile daha sağlıklı yaşamamız söz konusudur. Tabi bu demek değildir artık hiç hastalık olmaz. Aksine daha farklı hastalıklar ortaya çıkacaktır. Tüketimin bu kadar fazla olduğu bu dünyada doğal şeylerinde sonuna gelmemiz olasıdır. Bu açıdan bakınca pek sağlıklı şeyler kalmıyor ortada. Umarım ilerde bunlara da alternatif çözümler bulunur.
Birde gelecekte bedensel hastalıklardan ziyade ruhsal hastalıklar daha çok olacak gibi geliyor. Sanırım bu konuda biraz düşüş yaşıyoruz. İnsanlar psikoloji hakkında bilgilendikçe ne kadar çok hasta olduklarının da farkına varıyor. Hasta olan bedenlerinin değil de ruhları olduğunu anlıyorlar. En azından bu konuda insanlar daha rahat ve özgür olurlar diye düşünüyorum. Bu da daha sağlıklı yaşamak için bir neden daha olabilir.
Şimdilerde bile bir ruh doktoruna giden birine insanlar deli damgası vuruyor. Fakat bilmiyorlar ki en doğrusunu o yapıyor. Çünkü insanların konuşmaya ve anlaşılmaya çok ihtiyaçları vardır.
İnsanlar anlaşılmadıkça hasta da olur ve başka birçok kötü şeyde yaşar. O yüzden öncelikle ruhsal sağlığımız konusunda gelişmeli ve daha sonrada sahip olduğumuz bedenlerin kıymetini bilmeliyiz. İnanıyorum ki gelişen insan ile birlikte bunları da aşacağız ve daha sağlıklı ve mutlu bireyler oluruz.
Gelecekte bizi neler bekliyor bilemiyorum ama umarım hayatımıza renk katacak ve bize her zaman iyi gelecek şeyler bekliyordur. Geleceğimizi kendi istek ve düşünlerimiz doğrultusunda yönlendirmeyi dilerim. Sağlıkla ve sevgiyle kalın. 😊💙🍀
yani öncelikle ruhumuz daha bozulacak demek ki ileride :)
YanıtlaSilMaalesef öyle görünüyor. İnsanlar daha çok içine dönüyor. Tabi belki bu sayede daha çok iyileşme olabilir. 😊
SilEn parte yo creo que si debido al calentamiento global. Y la polarización de la riqueza y pobreza. Te mando un beso.
YanıtlaSilSí, creo que el calentamiento global también tiene un gran impacto. También estoy de acuerdo con esta desigualdad de ingresos. Yo también te envié un beso. 😊
SilRuh sağlığımızın bozulacağına şüphe yok. Bunun yanı sıra gelir adaletsizliği nedeniyle dünya nüfusunun büyük bölümü sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. Bir de yazımda vurguladığım üzere sağlık sektörü ticaretin bir kolu olduğu için sermaye sahipleri önce kendi kazançlarına bakacaklar. Sağlıklı günler:)
YanıtlaSilMaalesef dedikleriniz çok doğru. Sonuna kadar katılıyorum. Sağlık sektörü ticareti kesinlikle olacak. Buna da bir çözüm bulunur umarım diyelim. Teşekkür ederim bende sağlıklı günler dilerim. 😊
SilBeautiful blog
YanıtlaSilThank you. 😊
Sil