Gitmek Mi Daha Zordur, Kalmak Mı?

Orman, belirli yükseklikteki ve büyüklükteki çeşitli ağaçlar, çalılar, otsu bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar, böcekler ve hayvanlar bütününü içeren, topraklı alanda genellikle doğal yollardan oluşmuş bir kara ekosistemidir.

        Sizce hangisi daha zordur? Giden mi kolayı seçip kaçmıştır ya da kalan kolaya kaçıp gitmemiştir. Hangisi olduğundan ziyade siz hangisi olurdunuz? Gitmek cesaret ister derler. Gerçekten cesaret işi midir? Yoksa da tam tersi kurtuluş ve kaçış yolu mudur? Kalana ne demeli peki? Öyle beklemesi kolayına geldiği için mi yoksa seçeneği kalmadığı için mi?
        Oldukça zor ve cevaplaması kişiye ve olaya göre değişkenlik gösterir. Bana kalırsa ikisi de zordur. Giden gidince biteceğini sanır. Fakat gidince biten bir şey yok aksine onu da yanında taşır farkında değildir. Belki farkındadır da değilmiş gibi yapmaya çalışır. Artık hangisi ise ona göre davranır. Giden için de zor bir durum. Öyle kolay değildir çekip gitmek sonuçta. İnsan bunu ince hesaplar ve ondan sonra büyük kararını verir ve gider. Sonrasında ise olanlar olur. Kalan yıkılır ve elinden bir şey gelmez. Bekler öylece. Bekledikçe de zorlanır.
        Bu karar alınırken insanlar iyice düşünür. Yapamayacağı yerde kalmak istemez ve gitmeyi seçer. Aslında bu doğru bir davranış biçimidir. Sadece arada büyük bir sevgi olduğunda bunu öylece bırakmak kolay değildir. Bunu bile bile yapıyor ise de son noktaya gelmiştir. Başka bir seçeneği kalmamıştır. Gitmek ile bazı şeyleri düzeltebileceğini ve kendini koruyacağını sanır. Aynı zamanda kalan insanı da korumaya çalışır ve bu sorumluluğu tek başına üstlenir. Gitmek dediğimiz için kolay değildir yani. Kalan kişinin yapamadığını yapar ve gider. 
        Sonra kalan olur. Kalan ne yapar? Hiç bir şey. Aslında yapmak istese de buna cesareti yoktur. Olsa idi kalan yerine giden o olurdu. Belki de o daha çok sevdi ve bırakmaya gücü yetmedi. Çok istedi veya çok denedi ama bir türlü başaramadı. Kalan olmak öyle göründüğü gibi değildir. Neler çektiğini ya da ne gelgitler yaşadığını bir kendisi bilir. Yeri gelir yansıtmaz ve tek başına buna katlanır. Katlanmaya çalıştıkça da daha çok yalnızlaşır ve sonunda kalan olarak tek kalır. Elinden bir şey gelmez artık. Kalan odur.
        Şimdi asıl soru şu neden illa giden veya kalan olunuyor. Bitmek varken neden yarım kalıyor insanlar. Ben asıl burada takılır ve buna bir cevap bulmak isterim. Evet, olmuyordur yürümüyordur bazı şeyler anlarım. O zaman karşılıklı bitecek ya da devam edecek. Karar ne olursa olsun karşılıklı olacak. Biri birinden çok seviyorsa onun devam etmesi gerekmiyor. Yani sevmeyen biri için ne kadar üzülebilir ki bir insan. Evet, sevmek güzel bir duygudur. Fakat bu demek değildir kendinden ödün vereceksin ve sadece onun dediği olacaktır. Hayır, aksine senin de söz hakkın olmalıdır. Eğer buna hakkın yoksa o zaman bitirmek daha sağlıklı olur. Her gün acı çekmektense bir kere kötü yıkılır ama sonradan onun yokluğuna alışılır. Zaten olmayan birinin yokluğu da çok koymaz herhalde. Mış gibi yapmaktansa olmasın daha iyi inanın. Evet, zordur belki kabul ediyorum ama en doğrusu budur. 
        Peki, karşılıklı seviliyorsa sorun nedir? Yani anlaşılmayan nokta ne olabilir. Sevginin de üstünde olan şey nedir? Asıl buna cevap bulmalıdır. Eğer ki anlaşılmıyor ise ve başka seçenek yoksa bitirmek daha sağlıklı olur. Tabi bu bitirme işini tek taraflı yapmamak gerekiyor. Yoksa o zaman giden ve kalan oluyor. Yani buna ortak bir karar verilse ne gidene zor olur ne de kalana. Sevgi varsa arada buna dikkat etmek gerekir. Fakat tek taraflı bir sevgi ise giden ya da kalan yoktur. Onda seven ve sevmeyen vardır. O zaman gidene hiç zor gelmez. Fakat kalana çok kötü olur. Bunun ayrımını bilmek gerekiyor.
        Hayatımızda yoğun duygular yaşayacağımız anlar olacaktır. Bu duyguları yaşarken asıl isteklerimize de odaklanalım. Birde sadece biz seviyorsak bunun zor olduğunu ve birini zorla sevgiye ikna edemeyeceğimizi de bilelim. Zaten sevgi varsa koşulsuz ve illa karşılık beklenmez. Saf ve temiz sevgide bunlara ihtiyaç yoktur. O yüzden sevgimizden emin olduktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Sevgi güzel ve özel bir şeydir. Kaybedilmeyi de hak etmiyor. Umarım seven ve sevilen oluruz her daim. Sevginiz daim olsun. Ne gitmek zorunda kalın, ne de kalan olun. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸

Yorumlar

  1. kalan olmak istemem, giden olurum yaniii :)

    YanıtlaSil
  2. Yo creo que es según lo que no dese y cuanto desee una cosa. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Definitivamente lo es. Actuamos de acuerdo con nuestros deseos. De lo contrario, realmente no importa. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221