Ağaç Ev Sohbetleri 234

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Daima doğruyu söylemek insan ilişkilerinde en önemli faktör müdür?"

        Bu soruyu kime sorarsak soralım genel olarak cevaplar dürüstlükten yana olur. Tabi dürüstlük anlayışı ve dürüstlük kavramı herkes için aynı mıdır tartışılır. Çünkü insanlar dürüst olmak isterken bazen başka şeylerin sınırını da kaçırıyor olabilir. Bunu kişiye ve duruma göre değerlendirmekte fayda var. 
        Yalanı genel olarak sevmeyiz. Fakat bunu uygulama veya kullanmama konusuna gelince de sayı azalıyor. Nedeni hakkında bir fikrim yok. Fakat yalan sevmiyorsak yalan konuşmamız anlamına da geliyor. Umarım her insan önce bunu anlar. Sonra detaylar konuşulur.
        Bana göre ilişkilerin hepsinde dürüstlük geçerlidir. Tabi şu demek değildir her şeyini anlatmak zorundadır. Tam tersi anlatmak istediği veya paylaşmak istediği konuda dürüst olma taraftarıyımdır. Paylaşmak istemiyor ise de bunu açıkça söylemesi gerekiyor. Yoksa işin içine yalan girer. O zaman da samimiyet varsa da artık yok olmaya başlar. Belki de bu noktada çoğu insan yanlış yapıyor. Dürüst olmak demek her şeyi anlatmak demek değildir ki. Tam tersi duygu ve düşüncelerinde dürüst olmak gerekiyor. Olmayan bir duyguyu varmış gibi gösteremezsin. Belki bir zaman yaparsın. Ama sonra bunu da bir süre sonra bırakırsın. Çünkü insan kendine de yalan söyleyemez. Herkese karşı net olamasa da kendine net olmalıdır. O yüzden önce kendini tanımalı ve ona göre hareket etmelidir. 
        Dürüst olmak her zaman önemlidir. Fakat dürüst olmak adına birilerini kırmakta doğru değildir. Bunun yerine susmak daha mantıklıdır. Daha doğrusu yorum yapmamak gerekiyor. Bazen her gerçek ya da her doğru her yerde söylenmez diye bir tabir vardır. Buna da sonuna kadar katılıyorum. Birini kıracaksak veya birine zarar verilecek ise o zaman o dürüstlüğün bize ne faydası olabilir ki. Bu bir kazanç mı olur. Hayır, tam tersi birine zarar vermiş olabiliriz. Bazı şeyleri anlatırken buna dikkat etmekte fayda vardır. Birinin üstündeki kıyafeti kötü diye bunu dile getirmek zorunda değiliz ya da saç rengi çok kötü olmuşsa bunu da dile getirmek zorunda değiliz. Samimî bulduğunuz biri ve değer veriyorsanız bunu da dile getirirken dikkat etmek gerekiyor. Birde şunu unutmamak gerekiyor ki o kendine yakıştırdıktan sonra sizin yakıştırmamış olmanızın bir önemi yoktur. Her insanın kendine has zevkleri olabilir ve buna saygı duymak gerekiyor.
        Bazı insanlar da dürüst olunmasını değil de duymak istediklerini duymak adına yalanı da tercih eder. Bu onlar kötü oldukları için değildir. Tam tersi bazı gerçekleri kaldıramayacaklarını bildikleri için yalanı tercih ederler. Bu konuda da onlara saygı duymak gerekiyor. Her insanın bünyesi farklıdır. Bana göre gerçek her zaman önemli ise bir başkasına değildir. Bu değişkenlik gösterir. 
        İnsanlar duygu ve düşüncelerine göre ilişkilerinde dürüst veya daha az şeffaf olmak ister. Bunu yargılama ya da sorgulama hakkımız yoktur. Tam tersi saygı duymak gerekiyor. Konu ne olursa olsun insana özel olmalı ve genele yayılmamalıdır. Bazı şeylerin özel olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Bunu bildikten sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Her ilişkide daha saygılı ve daha çok sevgi olsun. Aynı zamanda samimiyetin bol olduğu ilişkiler olsun. Umarım yalan söylemeye veya yalana maruz kalmayız. Sevgiyle kalın. 😊💙🌸

Yorumlar

  1. Evet yine güzel bir yazı topluma yön verici yazılara devam Mete imzasını atıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmiş olmam sevindirdi beni. Yorumda az biraz değişiklik olmuş olabilir. 😊

      Sil
    2. Daha iyi olmuş ama demi. 😉😊

      Sil
  2. yalanı sevmiyoruz ama yalansız da kalmıyoruz yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle oluyor. Yalan sevmeyen yalan konuşmamalı ama nerdeee... 😊😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221