Sevgililer Günü


        Sevgililer Günü Hikâyesi 

        Sevgililer Gününü hemen herkes bilir. Peki, bu günün neden var olduğunu ya da kutlandığını bilen var mıdır? Bilmiyorsanız bunu şimdi öğrenmiş olacaksınız. 

        Denildiğine göre Milattan sonra 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek, savaşları kazanmak ve askerlerinin daha aktif tutmak için onların evlenmesini yasaklamıştır. Bu da birçok askerin sevdiği kadınları bırakmak zorunda kalmalarına neden olmuştur. Amaç sevgi yerine savaş kazanmak. Ne kadar zor bir durum aslında. 

        Savaşa giden asker sevdiği kadına kavuşma hasreti ve özlemi ile savaşı kazanıp dönmeyi hayal ederken, sevdiği erkeği askere gönderen kadın ise onun döneceği günün hayalini kurar ve yolunu gözlermiş. 

        Evlilik yasağının olduğu Roma İmparatoru Claudius II döneminde, Papaz Aziz Valentina bu yasağa uymazmış. Aksine gizli gizli birbirini seven çiftlerin nikâhlarını kıyarmış. Bu gizli nikâh törenleri bir süre devam etmiştir. Papaz bunun bilinmemesi ve gizli kalması için uzun süre mücadele vermiştir. Fakat ne yazık ki bu haber İmparator tarafından duyulmuştur. 

        İmparator Claudius II, kendi kurallarının dışında hareket eden bu Papaza çok sinirlenmiştir. Bu yüzden İmparator, milattan sonra 270 yılında 14 Şubat'a denk gelen günde yakılarak idam edilmiştir. Zaman sonra bugün Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

        Hikâyesi oldukça farklı olduğu kesin. Düşününce Aziz Valentine sevenlerin yanında olmak ve onların isteklerini canı pahasına gerçekleştirmek istemiştir. Buna her insan cesaret etmez doğrusu. O yüzden onu tebrik etmek lazım. Birde o zamanın şartlarını hesaba katınca daha zor olsa gerek. 

        Yani demek ki bugünün bir anlam ve önemi vardır. Ama bana kalırsa sevginin olduğu her gün özel ve anlamlıdır. Bir güne sığdırma taraftarı değilimdir. Aynı zamanda sevgili sadece karşı cins olarak düşünmeden bütün seven insanlar için geçerlidir. Bu bir çocuk olabilir, bir anne, bir baba veya istediğiniz ve sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. O yüzden yalnız geçiren insanlar yalnız olduklarını düşünmesin. 

        Yalnız veya hayatlarında seven birileri olan her insanın, hatta içinde küçücük bir parça sevgi olan her insanın Sevgililer Günü Kutlu Olsun. Nice sevgilere, sevgiyle kalın.😊💕🌹            

Yorumlar

  1. anne sevgisi en güzeliiiii :)

    YanıtlaSil
  2. in the face of adversity, love prevails, as exemplified by Saint Valentina's courageous actions...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. in the face of adversity, love prevails, as exemplified by Saint Valentina's courageous actions.. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221