Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - Ahmet Ümit (Kitap)

İstanbul'dan suç manzaraları... Suçun perdelediği yaşamlar... Katillerin ardındaki insanlar. Sıradan olanın gerisindeki gizem. Ülkenin gerçek bir panaroması. Karakterler labirenti... Başkomser Nevzat'la, varoşlardan villalara, batakhanelerden sanat çevrelerine yaptığımız heyecan yüklü bir yolculuk. Trajik olduğu kadar komik, komik olduğu kadar kederli vakalar. Bize, bizi anlatan ironik öyküler.

        Ahmet Ümit'in bu kitabı kısa kısa öykü biçimindedir. İşlenen cinayetlerin her biri çok farklı şekilde ve nedenle olmuştur. Öyküler kısa olduğu için birbirinden bağımsız arada bir iki okunacak türden. Biraz basite kaçıyor desem yanlış olmaz sanırım. Yazarın başka kitaplarını okumuş biri olarak bu çok havada kaldı bana göre. Tabi kısa hikâyeler olunca normal olsa gerek. Tabi bazı suçların sonucunu kendi hayal gücümüz ile sonlandırdık. 
        Kitabın kahramanı Baş komiser Nevzat ile olaylar aydınlanıyor. Her olayın birbirinden bağımsız olması güzel. Aynı zamanda düşündüren hatta şaşırtan ölümler olduğu da kesin. Maalesef gerçek hayatta da bu tarz cinayetler var. Keşke buna bir diyebilseydik. Artık kimsenin canına kıyılmasa idi. Umarım bir gün azalır ve biter. 
        İşlenen cinayetler bazen çok fakir kesimlerde olurken bazen de çok zengin veya daha farklı noktalarda olabiliyor. Bu noktada ölüm eşit diyebiliriz. Para bile ölüme engel olamıyor maalesef. Toplamda 18 adet öyküden mevcut. Baş komiser Nevzat ile birlikte yardımcısı Ali bu cinayetlerin nedenlerini araştırıyor. Daha sonra çözüme kavuşturuyor.
        Bazıları oldukça basit olduğu kesin. Hemen katili bulabiliyor insan. Bu yönden biraz kolay oldu diyor insan kendi kendine. Bazılarının ise öyküsü güzel ve verdiği mesaj önemli. Polisiye tarzı seviyorsanız arada çerez niyetine okunacak bir kitaptır. Okumak isteyenlere tavsiye ederim. İyi okumalar dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🍁
 
        Kitaptan birkaç alıntı 

        Canlı biriyle başa çıkabilirdim ama ölü bir sevgiyle asla...

        Vicdan azabı korkunç bir duygu. Beklemek ondan daha korkunç.

        İçimden gelen sese inanırım, ama her seferinde de aynı aptallığı yapıp, onu dinlemem.

        Başarı insanı şımartır, kendine güvenini artırır, dikkatsiz yapardı.

        Hiçbir çevreci cana kıymaz. İnsan da doğanın bir parçasıdır...

        Aşk ölüme benzer.

        Vicdanınız rahat mı?      

Yorumlar

  1. Gracias por la reseña. Extrañaba leerte . Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gracias. Sí, yo también me lo perdí. Te fuiste por mucho tiempo. Me alegro de que hayas venido. 😊

      Sil
  2. birkaç romanını okudum idare eder, öykülerini okumayıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romanı bende tercih ederim. Bu arada okunmak için ideal. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221