Ağaç Ev Sohbetleri 233

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Alışveriş merkezlerine alışverişe mi gidiyoruz, zaman geçirmeye mi?"

        Bana kalırsa ikisi içinde gidiyoruz. Hatta son dönemde zaman geçirmeye daha çok gidiyoruz desem doğru olur. Çünkü hayat pahalı olmaya başladı ve alım gücü düştü. Bu nedenle de alışverişe gitmek yerine bakınıp gelmek daha çok oluyor. 
        Alışveriş merkezleri daha çok sosyalleşmek veya arkadaşlar ile görüşmek için bir mekân oldu. Zamanla da buraların yapısı değişti. Daha çok insan çekmek ve yeme ve içmeye odaklamaya başladı. Kıyafet içinde muhakkak gelen giden olur ama yemek yiyenlerin sayısı daha fazladır. Ya da oturup bir soluklanmak isteyenler daha çoktur. 
        Kışın ısınmak ve sosyal ortam adına daha çok tercih ediliyor. Hava soğuk olduğundan ve dışarda takılmaktan ise alışveriş merkezleri daha ilgi çekici görünüyor. Belki de seçenek olmadığı içindir. Yaz mevsiminde aynı şey hem geçerli hem değildir. Çünkü hava sıcak olduğundan öğle vakti serinlemek için bir alışveriş merkezine girmek iyi oluyor. Fakat akşama doğru hava serinlediği zamanlarda dışarda temiz hava eşliğinde gezmek ya da takılmak daha çok tercih ediliyor. Bunun nedeni de kışın kasvetinden kurtulunca evden çıkmak ve temiz hava almak daha güzel oluyor. 
        Teknoloji ile birlikte alışverişi online yapmak daha kolay olduğu gibi daha uygun da oluyor. İndirimleri takip etmek daha kolay, bu da alışveriş merkezlerine gidip alışveriş yapmamaya itiyor. Özelikle market alışverişini online yapıp kapına gelmesi kadar güzel bir şey yoktur. 
        Bu yönlerden bakınca alışveriş merkezini daha farklı kullanımları olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Birde her şey çok pahalı oldu. Daha önceleri bir filme gitmek lüks değilken şimdi lüks olmaya başladı. Bu da çok az filme gitmene neden oluyor. İstek olsa bile maddi yönden bakıp vazgeçmek durumunda kalıyorsun. Evden internetten açar izlerim daha ucuz mantığına geliyor. 
        Genel olarak alışveriş merkezleri alışverişten ziyade daha çok zaman geçirmek ve eğlenmek için kullanılan alan haline geldi. Belki zamanla daha da farklı şeyler yapılacak kim bilir. Zaman içerisinde bunları da göreceğiz. Umarım daha uygun ve daha kullanışlı olurlar. Bu sayede hem gezmek hem de alışveriş yapmak mümkün olur. Hayatı cebimize göre değil de, gönlümüze göre yaşamayı diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💙🌹   

Yorumlar

  1. evet yaa ısınmak yemek yemek kahve içmek için yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bunlar içinde güzel oluyor. Ben yapıyorum arada. 😊

      Sil
  2. Ben hiç sevemedim bu AVM'leri, hiiç cazip gelmiyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek tercih etmem. Açık havada bulunmayı daha çok severim. 😊

      Sil
  3. AVM den alışveriş yapmak akıl kârı değil. Kiralar çok yüksek olunca ister istemez etikete yansıtıyorlar. Her zaman açık mekânlar, çarşılar tercihim. Ufak çocuğu olanlar sadece eğlence amacı için tercih edebilirler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şu etiket fiyatlarının değişmesine yetişemiyoruz. Bugün aldığın bir şey yarın fiyatı değişiyor. Bu kadar hızlı olması normal olmasa gerek. Çocuklu aileler için ideal çok doğru. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221