Ağaç Ev Sohbetleri 238

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

                             

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Ramazan ayının güzellikleri nelerdir?"

        Ramazan aynın güzelliklerini saymak ile bitirmeyeceğimi biliyorum. O yüzden aklıma gelen bir kaçını söylemeye çalışacağım. Öncelikle Ramazan ayı deyince aklıma nefsin kendini terbiye etmesi geliyor. Bu noktada ne kadar güzel olduğunu kelimelere dökmem pek kolay değil. Çünkü insanın nefsini terbiye etmesi demesi hayatını baştan aşağıya kontrol altına alıp ona göre hareket etmesi demektir. 
        Nefsimizi terbiye ettikten sonra da midemizi terbiye etmek geliyor aklıma. Yemek yemeden durmanın kolay olmadığını ve ne kadar büyük bir nimet olduğunun farkına varıyor insan. Aynı zamanda suyun vücudumuz için ne kadar önemli olduğunun da farkına varıyoruz. Yeme ve içmenin insan üzerinde en büyük etkiye sahip olduğunu bu ay ile anlamamız mümkündür. Güne başladığımızda bir su veya bir kahvaltının olmaması demek hayatın ne kadar anlamsız olduğu gerçeğini de ortaya koyuyor. İnsan daha çok yeme ve içme için çalıştığını ve bu hayatta bunlar için var olduğunun da farkına varmamızı sağlıyor. 
        İftar ile birlikte toplu ve kalabalık yemek yemenin tadının mükemmelliğini bize gösteriyor. Birlik ve beraberliğin anlamını anlamamızı fark etmemizi sağlıyor. Tek başına yemek yemenin ne kadar kötü olduğunun da farkına varıyor insan. Aynı zamanda birçok lezzetin bir arada olmasının da ayrı güzelliği var. Sofraların güzelliği insanı mest ediyor resmen. Ramazan şerbetinin tadı ve güzelliği bir başka güzel oluyor. 
        Gece uykunun en tatlı anında uyanıp sofra başına geçip sahuru geçirmemizin ne kadar anlamlı ve güzel olduğunu da görüyoruz. Normal şartlarda bunu yapmam diyen insanın o vakitte ne kadar güzel yapıyor olduğunu da görüyor insan. 
        Ramazanda ne görürsen onu yaşarsın dediklerine katılıyorum. Ailede oruç tutan olunca küçük çocuklarda sahura kalmayı ve oruç tutmayı çok ister. Bu sayede küçük yaştan Ramazan ayının anlamı ve güzelliği o küçük yüreklerine işliyor. Bu sayede az biraz da olsa tutmaya çalışıyorlar. Bunu görmekte çok güzel oluyor. Öğleye kadar tutulur genelde küçük çocuklar, ki bu bile çok büyük bir şeydir onlar için. O yüzden bunu onlara yaşatmak gerekiyor. 
        Ramazanda en güzel şeylerden biride ibadetin bolluğudur. Tuttuğun orucun yanında kıldığın namazların ve okuduğun Kur'an-ı Kerim ile de bu ibadeti çoğaltırız. Edilen her duanın kabul olduğunu biliriz. O yüzden ilk önce günahlarımızın af olması ile başlarız. Temizlenip ona göre hareket etmek için sanırım. Topluca kılınan Teravih namazların mutluluğu bir başka olur. Camilerin dolup taştığı ve insanların birlikte olmasının verdiği huzurda bir başka oluyor. 
        Bu güzel ayda yardım etmenin ve yardımlaşmanın da olması gerektiğinin farkına varıyor insan. Bu sayede zorda kalanı anlamak içinde güzel bir ay. Kimsenin küs kalmadığı ve her insanın barıştığı bir ay olması da gerekiyor. Kırgınlıkların bittiği ve özürlerin edildiği bir ay olması da gayet güzel. 
        Ramazan ayı için daha birçok güzellik sayılabilir. Önemli olan insanın bu güzellikleri fark etmesi ve bunları hayatında yer etmesidir. Yoksa pek etkisi olacağını sanmıyorum. Uzaktan değil de gerçek anlamda yaşamalıyız bu ayı ve hakkını vermemiz gerekiyor. Daha güzel ve daha anlamlı bir ay olması için de elimizden geleni yapmalıyız. Daha güzel günlerin ve ayların olmasını dilerim. Huzur ve sağlık ile geçireceğimiz Ramazanlar olsun. Sevgiyle kalın. 😊💚🌷 

Yorumlar

  1. Te deseo un genial fin de semana. no conozco mucho de ramadán. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estoy adivinando. Solo debes saber que es un mes hermoso y significativo. Yo también te deseo un buen fin de semana. Le lancé un beso. 😊

      Sil
  2. galiba çocukken ramazan daha hoş geliyor insana, kalabalık aile iftarları gibi :) mideyi terbiye etmek kolay mı yaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de doğru bu dediğin. Çünkü o zaman daha bir kalabalık ve anlam dolu idi. 😊 Yani mide için zorluyoruz desek daha doğru olur. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221