Sabrın Sonu Selamettir.

Felicia amelloides, mavi papatya çalısı veya mavi felicia, Asteraceae familyasında tüylü, yumuşak, genellikle çok yıllık, yaprak dökmeyen bir bitkidir. Güney Afrika'nın güney kıyılarında bulunabilir. Toprak örtüsü olarak büyür ve çok düzenli dallar üretir.

        Sabrın sonu selamet midir? Bu konuda fikriniz nedir? Sabırlı olmak iyi bir şey diye düşünüyorum. Tabi ne kadar sabırlı olmamız gerekiyor onu bilmiyorum. Daha doğrusu neye ve kime göre bu değişir bence. 
        İnsan karşılaştığı güçlüklere sabırla yenmeye çalışınca sonunda başarıya ulaştığına inanan biriyim. Sabır demek beklemek değildir. Sabır ile birlikte azar azar azmetmek ve kazanmak demektir. Sabretmek her zaman kazanmak demektir. Tabi bazen bu kolay olmuyor kabul ediyorum. 
        İnsanların en çok zorlandığı konu özellikle kayıplar konusudur. Birini kaybedince insanın sabrı pek olmaz. Fakat biraz zaman geçtikten sonra ona bile alışıyor insan. İşte o zaman da şaşırıyorum. Demek ki insanın yapamayacağı şey yoktur.
        İnsanlar her şeyi hemen elde etmek ister. Bunun daha iyi geldiğini ve daha mutlu ettiğini sanır. Aslında bu yanlıştır. Tam tersi sabredip daha sonra kazandığı şeyin keyfi ve mutluluğu daha fazladır. Şöyle ki istediğiniz arabayı hemen almak ile bir kaç yılsonunda toplanan para ile alınan arabanın kıymeti farklı olur. Birinde hiç bir emek ve beklenti yokken diğerinde bir sabır ve mücadele vardır. Tabi sonunda da mükâfatı olarak arabanın keyfini çıkarmak kalır. Ne mutlu alana o zaman. 
        Sabretmek hayatımızın her noktasında bize gerekli bir davranıştır. Çünkü hayatta her şeyi hemen elde etme durumumuz yoktur. Bu bir eşya olduğu gibi çok istediğimiz bir sınav bile olabilir. Hatta çok sevdiğimiz biri ile evlenmek ya da arkadaş olmak için de geçerlidir. Anlık bir karar ile her şeyin hemen olmasını beklemek her zaman mümkün değildir. Tamam, kabul ediyorum maddi olan şeyler paranın var olması ile hemen elde edilebilir. Fakat onunda bir heyecanı olmaz. Bu yüzden belki de zenginlerin çoğunluğunun mutluluğu başka yerde aramasının sebebi budur. Sonuçta buda tartışmaya açık bir konudur. Tabi konumuz sabır olduğundan onu başka zamana bırakalım. 
        Bir insan birini sever ve onu kazanmak için elinden geleni yapar ve sabreder sonunda kazanan o olur. Tabi karşılıklı sevgi varsa güzel olur sonu. Yoksa maalesef ki ne yapsa boş olur. Yıllar sonra kavuşan çok insan vardır. Bunun nedeni karşılıklı sabredip beklemektir. Yoksa bunun olacağı zor. Beklemek demek bazen ödün vermek demektir. Her insan bunu yapamaz. Yapabilen ise her daim kazanır buna inancım çok fazladır. 
        Bazen insan daralır hani ve çıkış yolu bulamaz. İşte o zaman sabredin bunun arkası ferahlık demektir. Çünkü kötüden sonra muhakkak iyi gelir. Sadece biraz zaman ve sabır ile alakalıdır. Evet, kabul ediyorum bazen zor oluyor. Hatta hayat bile üstümüze gelir ve artık daha fazla dayanamayız diye düşünürüz. Ama inanç olunca her türlü dayanabiliyor insan. O zamanda o kadar zor olmaz ve kolay gelmeye en azından bir nebze rahatlamaya başlar. Sonunda da istediğimiz güzel günleri görme şansımız daha da artar. 
        Hayatın bazen zorlu olduğu ve bizi zorladığı noktaları olabilir. Hatta hayatımızda olan kişiler ile ilgili de bazen zorluklar yaşayabiliriz. Bazı insanlar bundan hemen kurtulamaz. Ama bu hiç kurtulamayacak anlamına gelmiyor. Eninde sonunda kurtulacaktır. Tabi nasıl veya ne zaman o da kişiye bağlıdır. Sonuçta hiç bir şey ömür boyu devam etmez. Her şeyin bir sonu olduğu gibi onlarında bir sonu vardır. Sadece biraz sabretmek ile alakalıdır. Sonunda kazanan siz olursunuz. 
        Sabrın sonunda mutluluk olduğunu özellikle kazanan insanların hikâyelerine bakınca anlıyorum. Çok zor şartlardan gelen veya çok kötü şeyler yaşayan insanların başarı öyküleri her zaman beni etkilemiştir. O zaman diyorum ki her şey değişebilir. Başta bunun olacağını o kişide bilmiyordu. Ama sabretti ve mücadele verdi ve kazandı. O yaptı ise sende yapabilirsin diye düşünürüm. Bunu da hayatımın her noktasında uygulamaya çalışırım. Bazen kaybettiğimiz anlar veya düştüğümüz anlar olur. Arada bunlar da olması gerekiyor. Tabi düştüğümüz zaman daha çok güçlenip ayaklanalım ve mücadele verelim ondan sonra kazanan bizler oluruz. Daha önce kazananlar gibi bizde kazanırız. Kazanmak için sabretmek gerekiyor. 
        Hayatımızı daha iyi noktalara getirmek için mücadele etmeyi bırakmayın ve hiç bir zaman sabrınızı bitirmeyin. Unutmayın sabrettikçe daha güçlü oluyor insan. O zaman kaybeden değil sabrederken de kazanan olursunuz. Zayıf olmak yerine daha güçlü olmaya başlarsınız. Bunu unutmayın ve sabretmenin sonundaki mutluluğu her daim yakalayın. Sabrınızın sonu selamet olsun. Dilekleriniz gerçek olur umarım. Sevgiyle kalın. 😊💙🍀

Yorumlar

  1. Yo creo que para amar debemos ser pacientes y eso no significa que debemos dejar al lado nuestro amor propio y respeto. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Definitivamente lo es. Estoy completamente de acuerdo con lo que dices. Amar y ser amado son sentimientos hermosos. No hay necesidad de esperar. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. evet sabır haklısın. mesela, bir problemin var, sabret bekle, o problem bir süre sonra kendiliğinden yok oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😊😊 Bazen öyle oluyor gerçekten. Tabi o sabrı göstermek biraz zor oluyor. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221