Her İnsan İlgiye Muhtaçtır.

   

Her insan ilgiye muhtaçtır.

        Her insanın ilgiye ihtiyacı vardır. İlginin olmadığı yerde insan iyi olmaz ve kendini iyi hissetmez. Bunu başta fark etmese de daha sonra farkına varır. Bizler her zaman sevilmeye ve değer görülmeye alışık insanlarız. En azından çoğumuz öyledir. Belki aramızda bu duyguyu yaşamamış insanlarda vardır. Bunun ne kadar kötü olduğunu tahmin etmem mümkün değildir. Bunu sadece anlamaya çalışırım. Anlayabildiğim kadarıyla tabi. 

        İnsanlar sevmenin ve sevilmenin etkisi ile ilgiyi de üzerine çekmek ister. Çünkü ilgi demek sevmek ve sevilmekten geçer. Seni sevmeyen birinden bir ilgi beklemez insan. Aynı zamanda sevmediği veya önemsemediği insandan da ilgi beklemez. Tam tersi değer verdiği insandan bu değerin karşılığını almak ister. Bunu da ilgi yoluyla göstermek mümkündür. Kimi sarılarak, kimi konuşarak, kimi yemek yedirerek veya başka nice şekilde ilgi göstermek mümkün. Bunun nasıl olduğu önemli değildir aslında. Önemli olan ilginin onun üzerinde olduğunu hissettirmektir. 

        Hissetmek ve hissettirmek kadar güzel bir duygu yoktur. Bunu da ancak ilgi ile yapabiliriz. İlgi illa ona sürekli seni seviyorum demek değildir. Zaten sürekli durum bildirir gibi seni seviyorum demekte doğru gelmiyor bana. Daha doğrusu samimi gelmiyor. Hani diyor birisi; seni sevmiyorum diyene kadar seni seviyorum demektir. Onun gibi bir şey. Bu cümle de içten gelmeli ve anlık olmalıdır. Öyle söylenmek için değil de gerçekten söylemek istediğimiz için söylemeliyiz. Yoksa pekte anlamlı olduğu söylenmez. Tabi şimdi biz ilgiye dönelim. İlgi her ilişkide önemlidir. İlgi olduğunda kişi kendini sever ve kendine daha çok değer verir. İlgi olmadığında ise kişinin kendisine güveni azalır ve üzülmeye başlar. 

        İlgi her zaman güzel bir duygudur. Olmadık anlarda ben buradayım ve seni seninle yalnız bırakmıyorum demenin farklı bir göstergesidir. Sevmenin en güzel şeklidir. Sevmek ve sevildiğinden emin olmanın da en güzel halidir. İnsan sevdiği ve değer verdiği insana ilgisini gösterir ve bunu zamanla artırır. Tabi ilgi karşılıklı olursa daha güzel olur. Yoksa tek taraflı da bir etki etmez. Sonuçta her insanın ilgiye ihtiyacı vardır. Bunun kadın veya erkeği de yoktur. Hani çoğunluk kadının ilgi istediğini söyler ya buna katılmıyorum. Erkeklerinde ilgiye ihtiyaçları vardır. Hatta belki arada kadından daha çok ihtiyacı olur. Çünkü kadınlar duygularını göstermekte erkeklerden daha iyidir. Bu yüzden ilgiyi de almaları daha kolay olur. Ama erkekler öyle midir? Sanmıyorum, aksine biraz daha sert ve kalıpların dışına çıkmaya pek cesaret etmezler. Bunu yapmadıkları içinde ilgiyi istemedikleri anlamına gelmiyor. En azından öyle düşünen varsa yanılıyordur. 

        Kadın olsun, erkek olsun ilgi her zaman gereklidir. Her zamanda önemlidir. Kişinin kendine olan özgüvenini tazeler. Bazen de kötü geçen gününü güzelleştirir. Hani bugün kötü geçti ama neyse ki yanımda bana değer veren ve seven birileri var demenin de bir şeklidir. Buna hepimizin ihtiyacı vardır. Sonuçta hayatta her şeyin olması normaldir. Bazen iş yerinde yaşadığın bir sıkıntı vardır ve buna çözüm bulamazsın. Tam da o anda sana gösterilen ilgi ile bunun üstesinden gelmenin mümkün olduğunu hissedersin. Yine cesaretlenir ve kendine güvenirsin. Arada kötü şeylerin olabileceği ama her koşulda bana değer veren insanların var olduğunu bilmenin etkisinin ne kadar iyi olduğunu fark edersin. Bunu fark ettiğin zamanda ne kadar güzel bir duygu olduğunu görürsün. Aman bu güzel duyguyu kaybetmeyelim. Sonuçta tadına bakılan ve hissedilen güzel bir duyguyu kaybetmenin ne kadar kötü olduğu tahmin bile edilemez. Bunu yaşamamanızı dilerim. 

        Her zaman ilgi duyulan ve sevilen insanlardan olalım. İlginin daim olduğu insanların çevremizde artmasını dilerim. Bol ilgi ve sevgiden olsun her şey. Sevgiyle kalın.😊💚🌸

Yorumlar

  1. El regalo más grande que hacemos es nuestro tiempo e interés. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. Una persona primero debe valorarse a sí misma y mantenerse en baja estima. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. hepimiz ilgi ve onaylanmak istiyoz ama de miii :) foto ağva mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hemde çok istiyoruz. İlgi ve onay güzel şeyler. 😊 Yok Dicle nehri. 😊

      Sil
  3. Güzel bir içerik olmuş. İlgi de emek ister, kimi oturduğu yerden ilgi bekliyor, kendisi hiç çabalamadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kesinlikle bu dediğinize katılıyorum. Emek olmadan ve bir çaba göstermeden ilgi beklemenin de mantığı yoktur. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221