Değer Vermek!

 

Değer vermek birine her aman önemlidir. Fakat önemli olan zamanında ve o sizin hayatınızda iken verilmesi gereken değerdir. Yoksa sonradan daha doğrusu kaybettikten sonra verilen değerin pekte önemi yoktur.

        Değer vermek deyince aklınıza neler geliyor? Değer dediğimiz karşılık beklenen bir şey mi yoksa tam tersi karşılıksız ve içten gelen bir duygu mudur? Bana göre karşılıksız ve içten gelen bir duygudur. Daha doğrusu bastırılamayan bir duygudur. Hani zorunuza bile gitse değer verdiğiniz için geri adım atamamak demektir.

        Peki, değer verdiğimize orana değer alıyor muyuz? Bunu hiç düşündünüz mü? Değer verilince insan mutlu olur ve buda onun yaşamına iyi gelir. Güne değer görerek başlayan birisi ile tam tersi değersiz başlayan birinin günü aynı devam etmez. Mutlu kişi mutluluğu daha çok çekerken, mutsuz olan kişi de mutsuzluğu çeker. Çünkü güne kendini değersiz hissederek başladığı için en ufak şeyde bunun devam ettiğini ve bir başkasının da ona değer vermediğini düşünür. Özellikle sevdiği ve beklediği değeri almadığı birisi varsa hayatında o zaman çok üzülür.

        Diyelim hayatınızda biri var ve size hata yaptı. Daha sonrasında bu hatasını nasıl telafi ediyor buna dikkat ettiniz mi? Geçiştirip duruyor mu yoksa bunun üstesinden gelmek için elinden geleni yapıyor mu? Küçük bir özür bile bazen anlamlı gelirken bazen anlamsız gelebilir. Yani bunu nasıl yaptığı önemlidir bence. Yaptığı hatadan dolayı sizi kaybetme korkusu varsa ve bunu istemiyorsa, daha doğrusu kaybetmekte değil size değer verdiği için sizin üzülmenize kıyamıyorsa; ne yapıp eder sizden özür dileyip gönlünüzü almasını bilir. Yoksa bana çok samimi gelmiyor. Yani öylesine hayatınızda olan birinin varlığının ne önemi vardır ki! 

        İnsan sevdiğine ve değer verdiğine daha çok özen gösterir. Onu daha çok mutlu eder. En azından kendince ve gücü yettikçe bunu yapmaya çalışır. Bu arada değer vermenin kadın ve erkeği yoktur. Her iki tarafta bunu ister ve buna ihtiyaç duyar. Mesela şunu düşündüm geçen; güller sadece kadınlara özel midir? Neden bir erkeğe de verilmez ki? Yani bunu sadece erkekler alır ve kadına vermeli diye bir kanun mu var bir yerde. Hayır değil mi? O zaman neden bunu bir kadın yapmıyor diye sorgulamadım değil. Bunun kadında olduğu kadar erkekte de güzel bir etki eder diye düşünüyorum. Tabi bu pek alışılagelen bir şey olmadığından normal görülür mü bilmem. Fakat denemekte fayda var diye düşünüyorum. 

        Değer görmek her insan için önemlidir. Tabi değer verdiğin kadar değer görür insan. Bu ikisi arasında uçurumda olabiliyor kabul ediyorum. Değer verdiğine nazaran değer almaz ve değersiz hissedebiliyor insan. O zaman o kadar fazla değer vermenin mantığı var mıdır? Yani almadığınız bir şeyi kendinizde tüketmenin faydası nedir? Sonuçta bir gün bu tükenecek ve siz biteceksiniz. Bu yüzden ona göre değer vermeye dikkat etmemiz gerekmiyor mu? Ya da en azından verdiğin değere karşılık ister insan. Sevildiği ve mutlu olması için bu bir ihtiyaçtır. Hatta her zaman söylediğim bir söz vardır: ''Değer vaktinde güzeldir.'' diye. Kesinlikle buna katılıyorum. Çünkü ben varken ve yaşıyorken bu değeri görmek isterim. Ben yok olduktan sonra değil. Zaten sonradan gelen değerin de bir anlamı olmuyor. Hatta daha çok sinir bozucu olur bence. Buna da dikkat etmek gerekiyor. 

        Her insanın değerli olduğunu hissetmeye ve bunu yaşatmaya ihtiyacı olur. O yüzden hayatınızda sevdiğiniz ve olmasını daima istediğiniz birileri var ise ona değer verin. Sizin hayatınızda oldukları için de ayrıca teşekkür edin. Daha sonra da sizin için ne kadar değerli olduğuna dair açıkça fikrinizi belli edin. Yoksa da farklı bir şeyler yaparak hissettirin. Onun özel olduğunu bir güne değil her güne sığdırın. Farklı deneyimler ile belli edin. O zaman o kişinin ne kadar mutlu olduğunu görürsünüz. Birde sevdiği insanları mutlu görmenin tadı da bir başkadır. Gülen gözlere şahit olmak ve bunu sürekli görmek sizin elinizdedir. Bir başkasının değil. 

        Kısacası hayatınızda değer verdiğiniz ve önemsediğiniz birileri var ise bunlara dikkat edin. Onlara hak ettikleri değeri vermekte cimri olmayın. Değer para ile değildir. İçten gelen bir duygu olduğu gibi bir davranış biçimi de olabilir. Değer verin ve değer görün. Değer görmediğiniz yerlerde de olmayın derim. Çünkü bu sadece sizden almak demektir. Size katmayan birinin hayatınızda tutmayın. Daima değer veren ve değer gören olursunuz umarım. Sevgiyle kalın. 😊💙🌹 

Yorumlar

  1. Siempre hay que quererse porque si no lo haces tu nadie lo hará. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exactamente. El amor comienza primero en ti y luego pasa a otra persona. Estoy de acuerdo con ésto. Una persona primero debe amarse y valorarse a sí misma. 😊

      Sil
  2. sevdiğimize değer verelim yaa o vermese de olur yine de mutlu oluruuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz her türlü mutlu oluyoruz. 😊 Ama değer verip değer almak en güzeli. 😊

      Sil
  3. your observation about how individuals strive to compensate for their mistakes out of genuine concern for the other person's well-being, rather than fear of losing them, speaks volumes about the depth of meaningful connections...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm glad you liked my article. Thank you also for your nice comment. One needs to value their loved ones. 😊

      Sil
  4. Osservazioni profonde, che ho apprezzato nel loro denso significato.
    Un saluto

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sono felice che ti sia piaciuto il mio articolo. Grazie per il tuo bellissimo commento. I nostri cari dovrebbero essere sempre valorizzati. Resta con amore. 😊

      Sil
  5. Boa tarde de sexta-feira. Aproveito para desejar uma ótima Semana Santa e um maravilhosa Páscoa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obrigado por seus bons desejos. Desejo também um bom dia e uma semana maravilhosa. Que você também tenha uma ótima semana de Páscoa. 😊

      Sil
  6. UN post profondo che condivido!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grazie. Sono felice che ti sia piaciuto. 😊

      Sil
  7. I believe that you should always appreciate the people who are next to you always, in sorrow and in joy. This is the main value of relationships.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It definitely is. I agree with you too. We always need to appreciate the people who are with us and love us. 😊

      Sil
  8. Herhangi birine değer verdiğimizin göstergesi evvela onu dinlemekten geçiyor bence. Lakin kimsenin kimseyi tam olarak dinlediğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani şu dönemde buna bende katılıyorum. Ama yine de çevremizde bize değer veren ve bizi dinleyen insanların olmadığı anlamına gelmez. Muhakkak vardır. 😊

      Sil
  9. Değer vermek sanırım karşıdaki kişinin her halini anlamak ve ihtiyacı olduğunda yanında olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Mühim olan her anında olabilmek ve özellikle ihtiyaç hakimce yanında olmak. Yoksa pekte önemi olmaz. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221