Ağaç Ev Sohbetleri 216

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Günümüzde dünyadaki en büyük sorun nedir?"

        Dünyada o kadar çok sorun var ki hangisinden başlasam diye düşünüyorum. En büyük sorun açlık olabilir. Tabi bu dünyanın her noktasında geçerli midir? Açlık her ülkede sorun değildir. Malum ekonomisi iyi olan bir ülkede açlık problem olmaz. Aksine yaşam kalitesi daha fazla olur. 
        Ekonomik sıkıntı desek. Bu da her ülke için geçerli olmaz. Yani bana kalırsa sorun ülkeye göre şekil değiştirir. Kimi ülkede hem açlık ve ekonomik sıkıntısı var iken kimisinde bunlar yoktur. Ama tarım sorunu olabilir. Belki de soğuk hava sorunu ya da bir başka ülkede sıcak hava sorunu vardır. Yani ortak bir sorun bulamıyorum. Genel olarak arada sorunlar çıksa da her ülkede bu geçerli olmuyor.
        Afrika ülkeleri açlık ile savaşır iken, Avrupa ülkelerinde bu sorun olmuyor. Bunun da bir nedeni var mıdır? Düşünmek gerekir. İnsan hakları konusunda her ülke aynı olamıyor. Cinsiyet ayrımı yapan nice ülkeler var. Özgürlük kelimesini bilmeyen ülkelerin var olması gibi. Giyim tarzına ve dini yönden etki eden ülkelerde var maalesef. Düşününce sorun kime veya neye göre şekil alıyor? Savaş yapan ülkelerde var şuan. Bu savaşlar neden oluyor acaba. Bu kadar gelişime uğrayan dünya hala savaş halinde olması beni şaşırtıyor. 
        Tabi bu sorunların dışında dünyada sorun diyebileceğim tüketimin fazla olması ve yerine bir şeylerin gelmemesi olabilir. Dünyadan sonuna kadar yararlanan bir türüz insan olarak. Zamanla bunun tükeneceğini ve yetmeyeceği korkusu bütün dünya için geçerli. İşte o zaman şartlar ne olursa olsun herkes için kayıp başlar. Dünyaya iyi bakılmaz ise hep birlikte onu kaybedeceğiz. O zaman da elimizde koca bir hiç olacak. 
        Birde dünyayı kirletmemiz de söz konusu. Bu da oldukça büyük sorun. Doğayı kirlettikçe bizim için sorun daha da büyür. Bu noktada her yerden dikkat etmemiz gerekiyor. Dünya birimizin değil hepimizin evi. Bunu böyle görüp ona gereken değer ve özeni göstermeliyiz. Bunu yaparsak o zaman gelecekteki nesiller için de bir şeyler bırakmış oluruz. Fakat bu kötü gidişat böyle devam ederse gelecek adına bir şey kalacağını sanmıyorum. 
        Bu sorunlar bizim ülkemiz içinde geçerli. Sanırım bizde de nice sorunlar var. Umarım bunlar düzelir ve daha kaliteli yaşamaya başlarız. Dünyada sorunların bitmesini dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💚🌻 

Yorumlar

  1. El egoísmo y la codicia del ser humano. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lo que dices es absolutamente cierto. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. Günümüzde en büyük sorun maalesef ki 3. Dünya Savaşı olacak sanırım... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım böyle bir şey olmaz. Çünkü bunu kaldıramayız. 🙄

      Sil
    2. İnsanlık bunu kaldıramaz evet; çok haklısınız. :(

      Sil
    3. Kesinlikle ALLAH korusun bizleri. Başka diyecek bir şey yok maalesef.

      Sil
  3. Birçok sorun var ama sanırım en önemlisi çevre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın bu da doğru. Sorun o kadar çok ki hangisini saysak bilemedik.🤷🏻‍♀️

      Sil
  4. teşekkür ederiz yaaa birçok konuya dikkat çekmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Beğenmiş olmana sevindim. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221