Ağaç Ev Sohbetleri 218

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

        Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Pandemiden sonra hastalıklar arttı mı?"

        Oldukça dikkat çeken bir soru olduğunu düşünüyorum. Malum pandemi süreci hepimiz için zor oldu. Hatırlamak istemediğimiz zaman dilimi desek doğru olur sanırım. Umarım bir daha böyle bir şey yaşamayız ve o kötü günler geride kalmıştır.
        Peki, hastalık artmış mıdır? Bana kalırsa artan ya da azalan bir şey yok. Sadece insanların odak noktası değişti. Eskiden hastalık hakkında bu kadar bilgi sahibi değilken şimdi daha da öğrenir oldu. Teknolojinin gelişmesi ile bunu yakından takip etmek kolaylaştı. Önceden istatiksel olarak bilgimizin olması mümkün değildi. Şimdi ise hangi hastalık ne kadar kişide var ve hastalığa dair verilere erişmek daha kolay oldu. Bu da hastalıklar hakkında daha çok düşünmeye ve etkilenmeye başlamamıza olanak sağladı. Kısacası hastalık hastası olmamız daha olası oldu.
        Hastalıklar ile bu kadar yakından ilgilenmek ve pandemi sürecinin verdiği olumsuz etkilerden dolayı stres yapılması çok normal. Bu da vücudumuzu etkiliyor. Etkilenen vücut ise hemen hasta olmaya eğimli. Hasta olmasa bile olacakmış düşüncesi ile hastalanır. 
        Pandemi sürecinde yapılan aşının da yan etkileri adı altında hastalıklar arttı. Her hastalık ona bağlanır oldu. Doğru mu değil mi araştırılması ve kesin bilinmesi gereken bir konu olduğunu kabul ediyorum. Hatta bu konuda araştırmaya başlayan ülkelerde mevcut. Umarım yan etkileri ve olumsuzlukları çok değildir. Ülkenin geneli aşı oldu malum. Hatta dünya desek daha doğru olur. Düşününce bu bile oldukça kötü etkiliyor. Aşının olumsuz etkilerini ve hastalığa neden olan faktörlerini düşününce hasta olunmaması zor görünüyor. Psikolojik hasta olmamız daha çok sanırım. Daha sonra da gerçek hasta oluveririz.
        Hastalık sayısının artmasında bir başka neden bana kalırsa hazır gıda tüketiminin fazla olmasıdır. Daha doğrusu daha doğal ve daha temiz gıda tüketiminin gün geçtikçe azalmasından dolayıdır. Bağışıklık sistemi çökünce hasta olunması daha kolay olur. Kişi ne kadar kendine bakmak istesin bunlar eksik olunca yapacağı bir şey kalmıyor. Özellikle hava şartlarının değişkenlik göstermesi ve temiz havanın gün geçtikçe azalmaya başlaması da bir başka sorun teşkil ediyor. Kısacası pandemiden sonra hayat daha zor oldu ve daha katlanılmaz bir hal aldı. İnsanların sağlığı hakkında düşünceleri artı. Bu yüzden de pandemiden sonra insanların hasta olması daha kolay oldu. 
        Zor ve yıpratıcı bir süreç olan pandemiyi hemen atlatmak kolay değildir. Olumsuz etkileri uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor. Bu da insanların hasta olma olasılığını artırıyor. Umarım bu artış artık tersine döner de azalmaya başlar. Çünkü ülkece iyi olmaya ve sağlıklı düşünmeye ihtiyacımız var. Umarım artık hastalıklarla böyle uğraşmayız. Daha sağlıklı günler diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💛🌹    

Yorumlar

  1. Bu akşam ki yazın güzeldi; blog sayfam yok lakin yazı önerisinde bulunabilirim iznin varsa.. son zamanlarda insanın insana olan şiddet eğilimi üst seviyede bu konuya eğilip psikolik etkileri temalı konu işlemelisin M.Y

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Güzel bir koyuya benziyor. Bunu bir ara işlemem gerekiyor. Tavsiye için teşekkürler. İyi okumalar dilerim. 😊

      Sil
    2. bunu ağaç ev sohbeti yapabiliyin :)

      Sil
    3. Mantıklı görünüyor. Şiddet üzerine bir yazı yazmayı planlıyorum. Ama haftanın konusu olması için de güzel bence gerekli. Sen onu soru yap ben cevaplarım. 😊😉

      Sil
    4. insanın insana yaptığı şiddetin psikolojik etkileri nelerdir? olur mu böyle soralım mııı :)

      Sil
    5. Olur bence güzel soru oldu. Bu hafta şiddetten yana gidelim o zaman. Biraz psikolojimizi düzeltelim. 😊

      Sil
  2. Aşıları olduk ama ben aşıların olumlu ya da olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum. Bu kadar kısa süre içinde milyonlarca kişiye tatbik edilecek bir aşı geliştirmek mümkün olmadığı gibi buna ruhsat verip geniş halk kitleleri üzerinde uygulanmasına izin vermek delilik olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir bakıma sizin gibi düşünüyorum. Ölümlü olumsuz etkisi şu an için söylenmesi mümkün değil. Sonradan bakalım daha neler çıkacak bekleyip göreceğiz. 🤷🏻‍♀️

      Sil
  3. yani dolaylı yoldan da olsa artmış gibi duruyor demekkisi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221