İnsanoğlu Hep Daha Fazlasını İster.

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur. Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır. Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar ve taç yapraklar.

        İnsan her zaman daha fazlasını ister. Bu insanın doğası gereği normal bir şeydir aslında. Fakat yetinememe durumu çok farklı bir durumdur. Bu da son zamanlarda oldukça fazla olmaya başladı. İnsan fazlasını ister doğru ama yetinmeyip, daha doğrusu elindekiler ile tatmin olmayıp fazlasını istemenin pek bir mantığı yoktur. Çünkü olsa da olmasa da kişi için bir değişim söz konusu olmaz. Bu yüzden önemli olan elindekiler ile yetinmeyi öğrenip sonradan üzerine eklemek gerekir. Yoksa pekte anlamlı olmuyor.
        Her insan daha iyisini ister. Bu en doğal hakkıdır. Tabi bunu isterken şunlara dikkat etmek gerekir; yaşadığı anın ve zamanın kıymetini bilmesi gerekir. Yoksa zaman hızla akıp giderken onu durdurma ya da geriye sarma şansı olmayabilir. Daha iyisini isterken hırsla savaşırız ama yaşadığımız anı ve yaşadığımız güzellikleri görmezden gelme durumumuz çok olasıdır. Güzellikler hayatımızdan akıp giderken görmez isek bir daha onlara denk gelmemiz mümkün olmayabilir. Bir şeyleri isterken ve onu kazanmak için bir çabaya girişir iken geçen zaman ve anın da tadını çıkarmayı unutmayalım. Çünkü o anı yaşayan ve tadını çıkaracak olan yine bizleriz. 
        Her şeyin en iyisine ve en güzeline sahip olmak herkesin hakkıdır. Tabi bu her zaman olan bir şey değildir. Kimisi istediği her şeyi bir çırpı da alabiliyor iken, kimisi ise yakınından dahi geçemiyor. Bu hayat şartlarından ve yaşadığı koşullardan kaynaklıdır. Bu her insan için farklılık gösterebilir. Ama genel olarak her insan daha fazlasını ister. Sahip oldukları her zaman az gelir ve ona eklemeyi tercih eder. Kimi bunu güzel bir plan dahilinde ve hayatından eksiltmeyerek yaparken kimisi ise sadece varacağı hedefe odaklanır ve ona göre hareket eder. Bu ikisi arasında büyük fark vardır. İlki vardığı hedefe mutlu olarak yetişir. Fakat ikincisi için bu geçerli olmaz. Çünkü o anda yaşadığı mutlulukları bile hiçe saymış ve hedefine odaklanmıştır. Hedefe ulaştığında ise yaşadığı duygu hissiz olur ve etki etmez. O zaman o isteğin ne önemi kalıyor ki.
        Bana kalırsa insan önce yaşadığı anın ve bulunduğu hayat şartlarının ve sevdiklerinin kıymetini bilmelidir. Daha doğrusu o anda yaşadığı her ne ise önce onun kıymetini bilip sonra üzerine ekleme yaparak ilerlemesi gerekir. Yoksa çok anlamlı olacağını düşünmüyorum. 
        İnsan daha fazlasını ister iken dikkat etmesi gereken bir kaç nokta vardır. Bunlar üzerine durmak istiyorum. Bunlar;
  • Anın kıymetini bilmeliyiz. Hayatımızda en önemli olan şeyin yaşadığımız anın kıymetini bilmekten geçtiğini unutmamız gerekiyor. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini arkanıza dönüp bakmanız ile bilmeniz yeterli olacaktır. Dün geçti bugünde elinizde ne yapmak istiyorsanız onu yapın ve ona göre hareket edin. Sadece yarını düşünerek hareket etmeyin ve zamanı elinizde tutmaya çalışın ve ona göre davranın. Zaman çok hızlı ilerler unutmayın. 
  •  Sahip olduğumuz değerlerin farına varmalıyız. Planlarımızı ve hedeflerimizi belirlerken sahip olduğumuz değerlerin farkında olmalıyız. Yoksa plan ve hedefe odaklanıp değerlerimizi yok etme durumumuz olabilir. Değerler herkes için farklılık gösterebilir. Kimisi için ailedir, kimisi için arkadaş, dost, eş, akraba, ev, eşya ya da bir başka bir şey olabilir. Bunları unutmamalı ve fakına varmalıyız. Yoksa kaybedip yerine bir şey koyamayabiliriz. O yüzden sahip olduklarımıza her daim şükretmemiz gerekiyor daha sonra ekleme yapmamız gerekiyor. 
  • Kendimizi sevmeliyiz. Sevgi her şeyin ilacıdır bana göre. Bu da ilk önce kendini sevmen ile başlar. Kendisini sevmeyen birisi bir başka birisini sevemez bana göre. Aynı zamanda kişi kendisini sevmez ise bir başkası tarafından sevildiğine de emin olmaz ve hatta sevilmediğini düşünür. Ki doğrusu kendisini sevmeyen birini bir başkası neden sevsin. O yüzden önce kendini seveceksin. Kendin hakkında artın ve eksilerini bileceksin. Kendini olduğun gibi artın ve eksilerinle seveceksin. Bunları kabullendikten sonra daha güçlü olduğunun farkına varabilirsin. Kendini sevdikten ve kendini tanıdıktan sonra neyi yapabileceğini veya yapmayacağını bilirsin ona göre hareket edersin. Kazanacağın noktalarda daha emin adımlar ile ilerlemeni sağlar. Olurda kaybedersen bile kendine olan sevginden ve kendini bilmenden bu da çok fazla etki etmeyecektir. Aksine yeni bir şeyler bulma ve yeni şeyler öğrenme arayışına girersin. Kendini sev ve kendine değer ver. Gerisi sonra kendiliğinden gelecektir.
        İnsan daha fazlasını ister iken yukarda saydığım noktalara dikkat ederek hareket etmelidir. Daha sonra zaman ile istediği ve elde etmek için uğraştığı ne varsa kazanır duruma gelecektir. Kişi kendisi ile barışık biri ise yapamayacağı şey yoktur. Yeter ki kendisine güvensin ve ilk adımı atsın gerisi zaten gelecektir. Her daim daha iyisini ve daha güzelini hak ettiğimizi unutmayalım. Umarım istediğimiz her şeyi sonunda elde eden oluruz. Sevgiyle kalın. 😊💙🌼

Yorumlar

  1. Buena reflexion uno debe estar agradecido de lo que tiene. Y de lo que hizo para tenerlo. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Así es, la gente debería saber el valor de lo que tiene. Entonces perder se vuelve malo. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. yaniii iyiyi güzeli isteyelim ama bu dediklerini gözden kaçırmadan diyorsun, teşekkür yaaa, faydalı oluyor düşüncelerin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Evet bunları dikkate alarak yapınca sıkıntı olmaz. Ne mutlu bana faydalı oluyor ise birine. Güzel yorumun için teşekkür ederim. 😊

      Sil
  3. İstemenin sınırı yok evet ama isterken de mantıklı, tutarlı, elde edilebilir ve mümkün olmasına dikkat edilmelidir.

    Detaylı yazınız için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle size katılıyorum. İstemenin de bir şekli olmalı. Birde gerçekten istiyor misina dikkat etmeli. Sırf elde etmek için istemenin de mantığı yoktur bana kalırsa. Güzel yorum için ben teşekkür ederim. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221