Arazi Kavgası Ölümle Son Buldu. (Haber)

Diyarbakır'da alınan bilgiye göre, Bismil ilçesine bağlı Serçeler köyünde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

        Arazi kavgası ölümle son buldu, ne kadar kötü bir başlık değil mi? İnsan okurken bile tüyleri diken diken oluyor. Bu durumun hala yaşanıyor olması beni dehşete düşürüyor. İnsanın maddiyat ve mal uğruna yaptıklarına akıl sır erdirilmiyor. Haberleri okurken dikkatimi çekti ve açıp okumaya başladım. Okuduğumda da ne kadar kötü olduğumu anlatmam mümkün değil sanırım. Çünkü bu ölümle sonuçlanan kavgaya eş değer kelimeler bulamıyorum. İnsanların bu duruma düşmesi de beni çok fazla üzdü. 
        Peki, ne oldu şimdi? Arazi kime kaldı ya da ne uğruna kaldı? Şimdi kalanlar o araziden hayır görecek mi? Gidenlerin yerini doldurdu mu? En önemlisi canı almasına değdi mi? İnsan canı bu kadar değersiz olmamalı. Ne uğruna olursa olsun bu kadar kör olmamalı ve öfkeye kapılmamalı. Çok yazık, gidenler için de kalanlar için de. Arazi yine yerinde ve olduğu gibi kalacaktır. Artık kimseye de bir faydası dokunmayacaktır. 
        Mal, mülk insanı mutlu eder inanırım. Daha doğrusu paranın insanı mutlu etmesine inanırım. Ama yok etmesine inanmak istemem. İnsanın para uğruna her şeyi yapmak istemesine de anlam vermek istemem. İnsan canından daha önemli bir şey olmamalı ve bunun uğruna yaşanmalıdır. Gerisi olsa veya olmasa pek önemli değildir. Bu haberde insanı üzen ve kahreden nokta şu; ne uğruna öldü bu insanlar. Yerde yatan insanların görüntüleri ve sessiz kalan bedenlerin verdiği mesaj çok anlamlı. Tabi bunu anlamak isteyene. Yoksa daha çok can alınacak ve daha çok ailenin can damarı kesilecek. Sonra babasız kalan evler ve süren kan davaları olacak. Bu da ilerleyen zaman ile birlikte bitmeyecek ve sürekli artacak. Her akıllarına geldiğinde bu konu onlar için kötü bir yara olarak kalacak ve bu yara hiç bir zaman kabuk bağlamayacaktır. Sürekli olarak kanayıp duracaktır.
        İnsanlar ani öfke patlaması ile yapamayacağı şey yoktur. Bu kavga da olduğu gibi ölüme kadar sürükler insanı. Buna engel olunabilir. Tabi bu da eğitim ve kendini kontrol etme ile mümkün. Yoksa bu kavgaların sonu gelmez. O anda sadece kendisini değil kalan ailesini ve sevdiklerini düşünmelidir. Tek kaybeden o olmayacaktır. Özellikle erkeklerin arasında olan bu olayda kaybeden taraf kadınlar olur. Hem tek başlarına kalır hem de savunmasız olurlar. Tutunacak dalları yoktur. Bu acı yetmez gibi çocuklarını da düşünmek zorundadırlar. Sonrası için daha zor olur hayatta kalma savaşları. Tekrar ölüm ile burun buna gelme durumu da var. Bu konu ağır ve söylenecek sözler de o denli ağır oluyor. Umarım bu haberler azalır ve biz okumayız. Bunlar yerine daha güzel olan, hayatımıza enerji ve renk veren haberleri okuruz. Birde öfkemize dikkat edelim. Hatta candan öte bir şey olmadığını da hiç unutmayalım. Daha umutlu ve güzel günlere diyorum. Sağlıkla kalın. 😑🌾 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221