Tatlı Dil, Her Kapıyı Açan Sihirli Bir Anahtardır.

Gülen Yüz Emojileri Memnuniyet ve mutluluk anlamları taşır. Bazen de gerçekten mutlu değilken mutluymuş iyi değilken iyi gidiyormuş ifadesini vermek için tercih edilir. Gülümseyen ve gözleri kapalı olan bu ifade ise pembe yanakları ile mutlu ve sıcak duyguları ifade etmek için kullanılır.

        Tatlı dil, her kapıyı açan sihirli bir anahtardır, cümlesi ne kadar güzel ve doğru değil mi? Bir şeyi söylerken ya da isterken kullandığımız dilin önemi çok fazladır. Buna ne kadar dikkat edersek o kadar kazançlı oluruz. Örneğin; anne veya babanızdan bir isteğiniz var, biraz para gibi. Bunu ilk olarak nasıl istersiniz, bir düşünün bakalım. ''Baba veya anne bana para ver.'' demek ile ''Babacım veya annecim benim biraz paraya ihtiyacım var, sizden biraz alma şansım var mı?'' demek arasında ne kadar fark var değil mi? İlk istenilene olumlu cevap verilir mi bilmem ama ikinci söyleşe olumlu cevap alınacağı kesindir. Tatlı dilli olmak her zaman bize artı puan verir. 

        Tatlı dilli olunca ortamlarda da kendimizi daha çabuk belli eder ve daha hızlı adapte oluruz. Öz güvenimizin artmasına ve daha çok sevilmeye iter bizi. Buda üzerimizde olumlu bir etki yapar. ''Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.'' diye bir atasözümüz vardır. Bu sözü bilince etkisini anlamak o kadar önemlidir. Geçmişten gelen bir söz olup zaman içerisinde ne kadar çok konuya ve hayata örnek olduysa bu söz bize kadar ulaştı. Tatlı dilin etkisini hafife almamak gerekir. Birine karşı bir durum söz konusu olduğunda onu ikna etmek için kullandığımız dil çok önemlidir. Dilimiz sert ve kırıcı olunca pekte istediğimiz sonucu elde edemeyiz aksine daha kötü sonuçlarla baş başa kalırız. Fakat daha tatlı bir dil ile konuşunca olayların seyrinin nasıl değiştiğini kendinizde fark edeceksiniz. Açılmayan kapıları açan bir anahtar olur çıkar karşımıza tatlı dil. Ummadığımız anda ve hiç şansımızın olmadığı esnada tatlı dilimiz bizim kazanmamızı sağlar. Bunu hiç bir zaman unutmamak gerekir.

        Tatlı dilli olmak insanlar için de olumlu etki yapar. Karşındaki insanın duygu ve düşüncelerine güzel farkındalıklar yapabilirsin. O kişinin içindeki farkında olmadığın olumsuzlukları dahi silebilirsin. Bazen bir tatlı söz insana o kadar iyi gelir ki. Bunun ne kadar güzel olduğunu keşfettiğiniz zamanda bir daha şu tatlı dilden vazgeçmeyeceksiniz. Tatlı dille konuşulduğu zaman karşındaki insanda sana aynı karşılığı vermek ister. O zaman karşılıklı güzel bir muhabbet olur. 

        İnsanların en güzel iletişim aracı konuşmaktır. Konuşmadan ne kimseyi tanıyabiliriz ne de kimseyi anlayabiliriz. Konuştukça o insanı tanımaya ve onu anlamlandırmaya başlarız. Bu sayede etkili bir iletişim aracımız olan konuşmanın da güzelleşmesini sağlarız. Ne konuşur ve nasıl konuşur isek onun karşılığını alır ve ona göre yorumlanırız. Birileri kırgın olduğu zaman o kişilere tatlı bir dil ile anladığınızı ve ilgi gösterdiğiniz zaman o kişinin kırgınlığı da biter. ''Ne ekerseniz onu biçersiniz.'' sözü buraya çok uyum sağlıyor. Bana göre de nasıl konuşur iseniz karşılığında da onu alırsınız. Mesele çok sinirli ve yüksek sesle konuşan birine siz daha sakin ve daha ılımlı konuştuğunuz zaman, karşınızdaki insan da kendi başlangıç olarak ses tonunu düşürmeye başlar ve sonra yavaş yavaş sakince cevaplar vermeye çalışır. Ama tam tersi sizde onun gibi sesinizi yükseltip sinirli konuşunca iki tarafta ne birbirini duyar ne de birbirini anlar. O zamanda iletişim kurmak imkânsız hale gelir. 

        ''Tatlı dil, der kapıyı açan sihirli bir anahtardır.'' sözde olduğu gibi her kapıyı açar mı emin olamasam da çoğu kapıyı açan sihirli bir anahtar olduğunu bende düşünüyorum. Tatlı dilimiz her zaman bizimle olmasına dikkat edelim ve hayatımıza her zaman daha tatlı geçirmemizi sağlar umarım. Sevgiyle kalın. 😊💕🍀

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221