Yaz İle Gelen Enerji

Kıyılarda dalga ve akıntıların taşıdıkları maddeleri biriktirmesi ile oluşan alanlara kumsal denir. Girintili-çıkıntılı bir kıyıda dalgalar, denize çıkıntı yapan dik burunlarda aşındırma, buradan kopardıkları maddeleri koy içlerine taşıyarak kumsalların oluşmasını sağlar. Bu nedenle kumsallar genellikle koy içlerinde yer alır ve bir şerit halinde uzanır.

        Mevsimlerden yaza giriş yaparken bizim üzerimizdeki etkisini hissetmemek pek mümkün olmasa gerek. Sanki kışın o soğuk ve kasvetli yorgunluğunu da çıkarıp, öyle yaza giriş yapıyoruz. En azından ben öyle hissediyorum. Kışın bitmesi ile eğer aradaki bahar aylarını da geçer isek yaza doğru geçişlerde montun bir anda atılması ve yüklerimizden kurtulmamız ile hafiflemiş gibi hissederim. Yazın verdiği o enerji ve güzelliği en derinden hissederim. Güneşin içini ısıtacak kadar hatta daha fazla olan o sıcak enerjisi ile bir başka oluyor insan. İçimizin ısınması ile daha mutlu ve umutlu olmaya başlıyoruz. 

        Yaz ile birlikte mutluluğun artması ile içimizin kıpır kıpır olması da bir başka oluyor. Güzel duygu ve düşüncelerin de sana gelmesini sağlıyor. Yaz ile için bir hoş olur. Senin üzerindeki ağırlıklar kalkıp yerine daha hafiflemiş ve arınmış bir duygu gelir. Tabi herkes yazı sever mi bilemem. Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. Aynı zamanda mevsimin insan üzerindeki etkisi de kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Ama bana göre her mevsimin ayrı ve güzel bir anlamı vardır. Her mevsimi doya doya hissettiğimiz bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız. Tabi bu yakın zamanda pek mümkün olmasa da yine tadını hissediyoruz. Daha iyi yaşamakta bizim elimizde. Duygu ve düşüncelerimizden arınıp yeni mevsime giriş yaparak daha iyi hissedebilir ve daha iyi yaşayabiliriz. 

        Yaz demek nedense tatil demek oluyor. Sanırım yıl boyunca o kadar yorulmuş oluyoruz ki yazı dinlenmek ve kendimize zaman ayırmak için kullanıyoruz. Tabi üç ay kullanmak pek mümkün olmazsa da bir kaç haftasını dinlenerek tatil yaparak geçirmek bir yıl için yeterli geliyor. Düşününce ne kadar büyük etkisi var değil mi? Yıl boyunca yaşadıklarımız ve o uzun zaman dilimini sadece bir ya da iki haftalık yaz tatiline sığdırıp mutlu olmuyor muyuz? Cevabımız çoğunluk olarak evet sanırım. Bu bize o kadar olumlu dönüş yapıyor ki anlatmak ile yetmez diye düşünüyorum. O arınmışlık ve dingin ruh hali uzun bir süre götürüyor bizleri. Yazın gelmesi ile denizin ve kumsalın da tadına sonuna kadar varıyoruz. Bu güzellikleri doyasıya yaşamak ayrı bir güzel. İnsanın içi dışı huzur buluyor. Görsel olarak bizi rahatlattığı gibi, yanına gidip güneşlenmekte bizi mutlu ediyor. Tabi en iyisi denizin içine girip suyun tadına varmaktır. O su ile birlikte bütün olumsuz enerjiyi suya atmak mümkün. Arınmış bir vaziyette sudan çıkıyoruz. Bu da bize o kadar iyi geliyor ki, yaz mevsimini ayrı ve özel kılmasının sebebi bu olsa gerek.   

        Kimi mevsim insanı biraz hüzünlendirse de yaz mevsimi daha çok enerji ve rahatlama hissi veriyor. İçi enerji ile dolunca insanın dışarıya da enerjik ve daha pozitif bakmaya başlar. Olumsuz bakış açıları yok olmaya başlar. Genel olarak daha ılımlı ve pozitif bir bakış açısı ile karşılaşırız. Bu da daha çok mutlu insan olması anlamına geliyor. Ne kadar çok mutlu insan görürsek bizde de etkisi o kadar fazla olur. Şöyle düşünelim yolda yürüdüğünüz zaman sürekli tebessüm eden insanlar ile karşılaştığınızı düşünün sizde de istemsiz bir tebessüm oluşacaktır yüzünüzde. Birde tam tersi somurtan ya da kızgın ifadeyi düşünün sanırım sizin kaşlarda birleşmeye başlar. Aman diyelim enerjimiz bol gülüşümüz daim olsun ve içimizdeki huzur dışımıza yansısın. İnsanlar tarafından da fark edilsin.      

        Havanın güzelleşmesi ile içimiz kıpır kıpır oluyor ve daha aktif olma hissiyatı ile karşı karşıya kalmak ayrı bir güzel. Her gün dışarı çıkıp gezmek eğlenmek ister insan. Güzel duyguların olmasının nedeni de bu olsa gerek. İçinin rahatlaması ile bunları düşünmen ve yaşaman daha kolay oluyor sanırım. İnsan mutlu olunca güzel duygular daha hızlı mı geliyor ya da bunların farkına varması daha mı kolay oluyor acaba? Bu açıdan da bakmak gerekiyor sanırım. Çünkü insan kışın kapatıyor kendini genel olarak buda bazı şeyleri yaşamanın pek mümkün olmadığını gösteriyor. Ama havanın ısınması ile daha çok dışarı çıkıyor insan. Daha aktif oluyor ve daha canlı oluyor. Bu canlılık ile de yeni şeyleri keşfetmesi kolay olsa gerek. Her mevsim gibi bu mevsimin de hakkını vermek ve doyasıya yaşamak gerekir. İç huzurumuz ile birlikte daha rahat nefes almamız gerekiyor. Bununla birlikte daha mutlu ve özgür hissetmeye başlarız. Tadını sonuna kadar çıkaracağımız nice güzel yazlar geçirmeniz dileğimle. Sevgiyle kalın. 😉💙🌹 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221