Ağaç Ev Sohbetleri 229

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Geçen yıllar, duygu, düşünce ve fikirlerinize nasıl bir değişim yarattı? Kişiliğinize, kimliğinizde yükselen veya alçalan değerler, kazançlarınız, kayıplarınız neler oldu?"

        İnsan yaşamı boyunca hayatında bir sürü değişkenlik söz konusu olur. Her yaş ile yeni deneyimler elde ettiği gibi bazı kayıplara da neden olur. Bu hepimiz için geçerli bir durumdur. Sadece kazanarak ilerlemenin mümkün olmadığını zaman içerisinde öğreniyoruz. Aynı zamanda sadece kaybetmemiz de mümkün değildir. Çünkü her kaybedişte bir anlam ve mana vardır. Tabi bu kaçmamaktadır marifet.
        Hayatımız değiştikçe bakış açımızda değişiyor. Önceden güzel gördüğümüz şeylerin artık önemi kalmayabiliyor. Tam tersi dikkatimizi çekmeyen bir şey de bizim için önemli bir hal alıyor. Geçen yıllarda yaşadığımız pandemi sürecini düşünelim. Dışarıya çıkıp rahat bir nefes almanın bile ne kadar önemli olduğunu bu hastalık gelmeden bilmiyorduk. O dönemi yaşadıktan sonra çok önemsiz görünen bir hava değişiminin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu keşfetmiş olduk. Yasakların olmadığı ve canımızın istediği gibi hareket etmenin ne kadar büyük nimet olduğunu da gördük. Dışarıya çıkıp bir bardak çay içemez olduk. O zamandan sonra bunun kıymetini bilir olduk. Bu bize hayatın ne kadar önemli olduğunu ve basit şeylerin bile bize ne kadar anlamlı geldiğini öğretti. Evet, büyük kayıplar verdik. Çok fazla üzüldük. Fakat aynı zamanda hayatımızın ve sağlığımızın önemini fark ettik. Bu da bir bakıma bize kazanç sağladı. 
        Kazanç olduğu kadar kategorilerimiz de var. Maddi yönden çok kötü duruma düştük. Hayat pahalı olmaya ve bunu karşılamaz duruma geldik. Geçen yıllara oranla bu çok kötü etkiledi bizi. Hem duygu ve düşüncelerimizi de etkiledi. Maddi yönden kayıp olunca her konuda etkilenmemiş mümkün. Evine ekmek götüremeyen birine hayatın güzelliğini anlatmak veya göstermeye çalışmak pek bir işe yaramaz. Onun için hayat demek ekmek demektir. Ekmeği alacak parası yoksa hayatı da yok olmuş demektir. Bunun ne kadar üzücü ve kötü olduğunu insan yaşamadan bilemez. Sadece tahmin eder. Tabi buda pek mümkün olmasa gerek. 
        Dünya genelinde bir savaştır almış başını gidiyor. Bunları gördükçe de insan nereye gidiyor diye sormadan edemiyor. Sanırım artık sona doğru yaklaşıyoruz. Yoksa bu kadar kötüye gitmek normal olmasa gerek. Her yerden olumsuzluk olunca insan olumlu görmez oluyor. Bunun kötü etkileri oluyor. Savaşın bize doğru yön değiştirir mi korkusu oluşuyor. Umarım olmaz ve yaşamayız. Savaşın olmadığı dünya dilerim.
        Hayatın her noktasında sıkıntılar artmaya ve çözümsüz olmaya başlanması kötü. Yoksa hayatta olmak ve nefes alıyor olmak çok güzel. Her insanın güzel bir ailesi var. Yaşamak için nedenlerimiz var. Güzellikler ile dolu dünya. Bunları keşfetmek gerekiyor. Keşfetmek için de biraz para gerekiyor. Umarım şu para sorunu her insan için hal olur. Daha güzel bir yaşam ve deneyim sahibi oluruz.
        Hayatta olduğunuz sürece ve hayat devam ettiği müddetçe hem kazanacağız hem de kaybedeceğiz. Umarım kazandıklarımız kaybettiklerimizden daha fazla olur. Aynı zamanda hayatı daha dolu ve güzel yaşarız. Hayat bize istediklerimizi ve sevdiklerimizi daima versin. Mutlu ve sevgi dolu olalım. Sevgiyle kalın. 😊💜🌸

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221