İstanbul İçin Son Çağrı (Film)

Mehmet ve Serin İstanbul'daki hayatlarından uzakta, New York'ta havaalanında tesadüfen karşılaşır. Onları heyecan ve tutku dolu bir macera beklemektedir. New York, aşk ve ikinci şanslar hakkında bir hikaye… İstanbul’dan New York’a giderken havaalanında tesadüfen karşılaşan Serin ve Mehmet, New York'ta heyecan dolu, baştan çıkarıcı unutulmaz bir geceye sürüklenir. Serin ve Mehmet hayatlarının en güzel anlarını birlikte geçirirken ortada tek bir sorun vardır, ikisinin de evli olmaları.

        İstanbul İçin Son Çağrı (2023 - 5,6)

        Film 2023 yılı Türkiye yapımıdır. Filmin türü dram ve romantik olarak karşımıza çıkıyor. Filmde Mehmet ve Serin New York'ta havaalanında tesadüfen karşılaşır. Bu karşılaşma ile onları heyecan ve tutku dolu bir macera beklemektedir. New York, aşk ve ikinci şanslar hakkında bir hikâyedir. Mehmet ve Serin hayatlarının en güzel anlarını birlikte geçirirken ortada tek bir sorun vardır, ikisinin evli olmaları. İlgi çekici bir film.  

      Film yönetmeni kimdir?

        Gönenç Uyanık

        Filmin yaş sınırı nedir?

        Film yaş sınırı olarak +18 olarak gösteriyor. Bunun nedeni filmdeki kullanılan maddelerin fazla olması diye düşünüyorum. 

        Film kaç saat?

        Film 1 saat 31 dakika sürüyor. 

        Filmin ana konusu nedir?

        Filmde başrolleri Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ paylaşıyor. Oldukça dikkat çeken bir konusu var. İki evli insanın tanışması ve birbirlerine doğru çekimini ele alıyor. Mehmet ve Serin normalde İstanbul'da yaşayan iki yetişkin insandır. Serin bir iş başvurusu için New York'a gelirken, Mehmet ise sadece gezmek ve biraz kafa dağıtmak için gelmiştir. New York havaalanında bavul bekleme kısmında iken Serin ve Mehmet karşılaşır. İlk bakışta ikisi de birbirinden etkilenirler. 
        Daha sonra Mehmet bavulunu alır giderken Serin'in de bavulu gelir fakat yanlış bavuldur. Onun bavulunu bir başkası almıştır. Serin görevliye bavulunun olmadığını söylerken Mehmet kulak misafiri olur ve onun bavulunu bir adam aldığını söyler. Yardımcı olmak adına onun yanına gider. Bavulun üzerinden adamın numarasını ve iş yeri adresini alırlar. Oraya gitmek için Mehmet ona eşlik etmek ister ve beraber giderler. Fakat adam orada değildir bir otelde olduğu anlaşılır. Bu sefer otele doğru giderler. Fakat adamın bir gün sonra geleceğini öğrenir. Bu yüzden o gece orada kalmaya karar veren Serin Mehmet'ten ayrılmak üzeredir. Fakat Mehmet son dakika kararını değiştirip oda orada bir oda tutar ve kalmaya karar verir. 
        Odaya çıkmak üzere iken akşam beraber bir şeyler içmek için Serin'e teklifte bulunur. Serin bunun doğru olmadığını söyler. Oda niyetinin kötü olmadığını ve evli olduğunu belirtir. Tabi Serin cevap olarak kendisinin de evli olduğunu söyler. Bu noktadan sonra Serin kararını değiştirir ve yedek kıyafet bulup akşam Mehmet ile bir şeyler içmeye karar verir. Mehmet görünce onu etkilenir ama bir şey demez. Sonrasında bir anlaşma yaparlar ve bu gece konuşup yarın olunca birbirleri ile bir daha görüşmemeye karar verirler. Sonra evlilikleri hakkında konuşurlar. Mehmet eşini aldatmayacağını ve böyle bir şey yapmak isterse eşinden boşanmayı tercih ettiğini söyler. Serin bu konuda ona katılmaz. Konuşmanın sonunda Serin kalkar masadan. 
        Daha sonra dışarıya gezmeye karar verirler. Dışarda iken İstanbul'da yapmayacak şeyleri burada yapmaya karar verirler. Sonra bazı şeyler yaşarlar. Bir yarışmaya katılırlar. Yarışma gerçekten değişik ve Serin yarışmayı kazanır. Gecenin bitiminde otele giderler. Otel asansöründen Serin ayrılmak üzere iken Mehmet Serin'in elinden tutar ve buna izin vermez. Geceyi beraber geçirirler. Oradan sonra biraz kızmadım desem yalan olur. Tabi sonra olayın çok farklı olduğunu fark edip sevindim. Sonuçta aldatmanın güzel bir yanı yok. 
        Sonra gerçeğin çok farklı olduğunu ikisinin evli ve boşanma aşamasında olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Mehmet ve Serin evlidir. Bu evlilik için bir şans vermek için New York'a gitmişler ve hiç tanışmadan tekrar tanışsalar ne olur diye bu oyunu oynarlar. Bu oyunu onlara yaptıran evlilik terapistidir. Boşanma aşamasında oldukları için evlilik terapistine giderler. Son terapi dersinde terapist onlara bu fikri verir ve beraber New York'a giderler ve bu oyunu oynarlar. Gerçekten oldukça şaşırtan bir film. Tam ters köşe desek daha doğru olur. 
        Oyunun bitiminde kararlar net gibidir. Mehmet bir mektup bırakıp ve İstanbul'a dönüş için bilet keser. Hatta Serin içinde bir dönüş bileti keser. Tabi gelip gelmemek onun kararıdır. Sonu da izleyip görün derim. Gayet güzel bir son olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sonda Kenan Doğulu'nun şarkısı gayet güzel oldu. Beren Saat'in de şarkı söylediği sahne var. Onunda sesi gayet iyiydi. 
        Film genel olarak güzeldi. Aşkın bazen iniş çıkışlı olduğunu ve bazen evliliklerinde son noktaya gelip bir anda geri dönüşe geçtiğini gösteriyor. Bu noktada beğendiğim ve tavsiye edeceğim bir film. Konu olarak özellikle güzeldi. Şaşırtıp ters köşe yapması ayrıca güzeldi. İyi seyirler dilerim. Sevgiyle kalın. 😊💕🌷 

Yorumlar

  1. Parece una buena película. Gracias por la recomendación. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Una película hermosa y significativa. Me gustaría que lo vieras. De nada, yo también te envié un beso. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221