İnsanlar Arasındaki Anlaşmazlıklar!

İki ya da daha çok tarafın karşılaşan düşünce ve amaçları arasındaki uyuşmama durumu, uyuşmazlık. "Bu anlaşmazlıkta onun etkisi çoktur"

        İnsanlar neden anlaşmaz? Kişiler birbirini dinlemediği için mi yoksa başka nedenler mi etkilidir? Bu oldukça karışık bir durum sanırım. Anlaşmazlığa giriş yapmadan önce kelime manası olarak; ''İki ya da daha çok tarafın karşılaşan düşünce ve amaçları arasındaki uyuşmama durumu, uyuşmazlık.'' olarak belirtilir. 
        Anlaşmazlığın kelime anlamından da anlaşıldığı üzere sorunlar böyle çıkıyor. İnsanların aralarındaki en büyük anlaşmazlık düşünce ve fikir farklılığıdır. Aslında bu iyi bir şeye kullanılıp ortak bir payda da buluşmak varken tam tersi insanlar kılıç niyetine bu düşünleri veya fikirleri birbirine karşı kullanıyor. Bu da daha çok tartışmaya ve daha çok kavgaya neden oluyor. 
        Bu tür anlaşmazlıklar en çok iş yerlerinde görülüyor. Nedeni çok basittir. Her insan kendisinin daha çok çalıştığını düşünürken karşısındaki insanın az çalıştığından şikâyetçi olur. Tabi bu genel olarak en fazla savunulan düşüncedir. Daha farklı düşünceler de olabilir. Ama iş yerinde en çok bu sorun olur. Yoksa insanlar neden iş yerinde bu kadar anlaşmaz olabilir ki. Bu düşünülmesi gereken bir konudur. Tabi her insan düşünmez. Düşünülmediği içinde sorunlar başlar ve büyür. 
        İş yerinde her insan kendine düşen görevi hakkıyla yaparsa sorun biter. Daha doğrusu işlerini yaparken bir başkasına göre iş yapmamalıdır. Çünkü o zaman yanlış yapmış olur. Malum o yapmıyorsa bende yapamam anlayışı çok fazladır. Evet, kendince haklıdır buda da katılıyorum. Ama o yapmaz ise, bu yapmaz ise, bu işi kim yapacak? İş kendi kendine yürüyebilir mi? Hiç sanmıyorum. Çalışırken hakkını vermek gerekir. Öteki türlü kötü dediğimiz veya çalışmıyor dediğimiz insandan bir farkımız kalmaz. Böyle olmayı da kimse istemez diye düşünüyorum. Sonuçta bir eleştiri varsa bunu kabullenmemeli ve karşı tepki vermelidir. Aynısını yapıyorsa kişi eleştirme hakkına sahip değildir.
        Her iş yerinde işten kaçan veya iş yapmayan biri veya birileri vardır. Hiç yok diyen varsa gerçekten çok şanslı bir yerdir ya da çok dikkat eden bir iş yeridir. Hoş ne kadar dikkat etseler de bazen aradan kaçıyor bu tür insanlar. Yakalanmamak için de gayet yetenekli olduklarını savunuyorum. Aynı zamanda onu böyle kabul et anlayışı da çok hakimdir. Ki buna kesinlikle katılmıyorum. Belki çalışmak vicdan veya başka bir şey ile alakalıdır. Fakat vicdan her insanda olmadığına göre bunu beklememiz mümkün değildir. O yüzden kim olursa olsun çalıştığı yerde işinin hakkını vermek zorundadır. Ne olursa olsun farklı bir şey olmamalıdır. Hatta bunu kabul etmemelidir işverenler ya da patron dediğimiz kısım. Yoksa eşitlik olmadığı gibi haksızlıkta olacaktır. Aynı zamanda anlaşmazlıklar başlayacaktır. Bu anlaşmazlıklar kavgaya ve kaosa neden olacaktır. Bunu da hiç bir işveren istemez diye düşünüyorum. O yüzden çalışanlarını iyi takip ederse sorun yaşamaz. Umarım gerçekten görür. 
        Bazı çalışanlar vardır ki fazlaca uyanıktır. Hani patron gelince çalışıyor gibi görünüp, o gittikten sonra ise hiç çalışmaz. Bu türden olan insanları da anlamıyorum. Anlamamak ile kalmayıp karakterlerine şaşkınlıkla bakıyorum. Bir insan her şeyden önce kendine saygı göstermelidir. Daha sonra bir başkasına. Kendisini kandıran biri bir başkasını kandırmanın yanlışını nerden anlayacaktır. Bu yüzden onlara yorum bulamıyorum. Böyle türden insanların olmasını istemem ama ne yazık ki var. Hatta var olmaya devam ediyorlar. 
        Bana kalırsa anlaşmazlıkların en büyük sorunu da insanların birbirini dinlemiyor oluşudur. Herkes haklı ve herkes konuşmaya istekli. Fakat konu karşıdaki insana geldiğinde kesinlikle yanlış diye damgalanır. Bu bir çare değildir. Haklı olsa bile insanlar dinlemeyi öğrenmelidir. Dinlemeden bir şeyi çözüme kavuşturmak imkânsızdır. Bu yüzden en büyük sorun iletişimdir. Tabi iletişim derken insanlar bağırarak konuşmaları iletişim sayıyorlarsa bu da yanlıştır. Sonuçta bağırmak boğaz ağrısı ve kuru bir gürültüden başka bir şeyi ifade etmiyor. Onun yerine karşılıklı saygılı olmayı ve birbirini dinlemeyi öğrenmelidirler. Öteki türlü sadece kaos olur. Bunun da kimseye faydası olmaz. Dinleyerek belki ortak bir noktaya gelebilir ve aradaki anlaşmazlık yok olabilir. Umarım büyük çaplı anlaşmazlıklar yaşamayız ve sadece basit konularda arada farklı fikirlerimiz olur ve bunları ifade ederiz. Tabi saygıyla ve güzel bir şekilde tepki alarak diyelim. Yoksa diğer türlü kötü olur. Kaosun olmadığı bir ortam diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💜🍁

Yorumlar

  1. Yo creo que interfiere mucho el contexto y las razones cuando peleamos. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sí, a veces tenemos que luchar. Por supuesto, con respeto. Yo también te envié un beso. 😊

      Sil
  2. İnsanlarda iş ahlakı yok dolayısıyla güzel ahlak yok bir düşünün iki mühendis birisinde iş ahlakı olmadığında bomba üretip katlederken veya doktor organ kaçakçılığına hizmet ederken diğerleri insanlığa ve tüm evrene faydalı olma çabasında yani bir inancı olmalı insanın çekineceği bir değeri Allah (cc) inancı yoksa dünya daha kötü bir yer olacak gibi.. Allah kötülere fırsat vermesin...

    YanıtlaSil
  3. Kesinlike öyle. Söyledikleriniz çok doğru. Ne yazık ki insanda vicdan ve merhamet duygusu yoksa her şeyi yapması mümkündür. ALLAH bizi o tür insanlardan korusun. Yoksa işimiz zor. Yine de iyi insanların var olması ve bu dünyaya iyi şeyler kazandıracaklarına inanıyorum. Umarım sayımız artar. 😊

    YanıtlaSil
  4. Harika bir paylaşım olmuş. Anlaşmazlıkların temelinde yatan sebepleri çok açık ve anlaşılır bir şekilde ele almışsınız. Dinlememe sorunu, katılıyorum size. Bencillikten kaynaklanıyor bence. Bir de öz eleştiri yapmalı insan bazen, çoğu insan bunu yapmıyor bu yüzden kendini geliştiremiyorlar ve anlaşmazlıklar çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoş geldiniz sayfama. 😊
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Öz eleştiri konusunda katılıyorum. İnsanlar bunu her zaman atlar. Bunu yapmadıkları içinde hep kendilerini haklı görürler. Gerçekten gelişen insan kendisini hem eleştirir hem de eleştiriye açık olur. 😊

      Sil
  5. birini dinlerken daha ona ne diyeceğimizi düşünüyoruz de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oluyor. 😊 İlla bir şeyler düşüneceğiz. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221