Ağaç Ev Sohbetleri 232

Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerini yazıyorsunuz. Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Fakat oldukça dikkatimi çekti. Bakalım nasıl devam edecek. Bunu ilerleyen zaman içerisinde görmek mümkün. Sizde bir blog yazarı iseniz ve haftalık konular hakkında yazmak isterseniz etkinliğe katılabilirsiniz.

       Ağaç Ev Sohbetleri, her hafta bir sohbet konusu belirlenip o konu hakkında duygu ve düşüncelerinizi yazıyorsunuz. Sizde bir blog yazarı olarak bu etkinliğe katılmak isterseniz, haftalık konular hakkında yazarak veya haftalık bir konu belirleyerek dahil olmanız yeterlidir.

        Bu haftanın konusuna gelirsek;

        "Alışveriş, iş, iletişim, her şey internet üzerinden, artık yüz yüze kavramı kalmadı. Bu iyi bir şey mi?"

        Bu haftaki konu oldukça güzel. Bana kalırsa güzel bir şey değil. Hatta kötü olmaya başladı diyebilirim. Evet, arada olumlu yönleri yok diyemem ama çoğunluk olarak bizi daha az hareket etmeye ve tembel bireylere itmeye daha çok neden oluyor. 
        Özellikle alışveriş veya birilerini görme durumu olmadan internet üzerinden bunu halletmek işimizi kolaylaştırıyor. Özlediğimiz birinin sesini veya görüntüsünü gördükten sonra ona uğramak veya beraber bir şeyler yapma fikri daha çok erteleniyor. İnsanlar arasındaki görüşme olayını azalttığını düşünüyorum. Tabi her zaman için değil ama genel olarak kolaya kaçıldığı için diyorum.
        Birde her şeyi internetten istemek bizi rahata oldukça alıştırıyor. Evde yemek yapma ihtiyacı bile duymuyor insan. Nede olsa istediği yemeği her saatte getirme şansı var. Tabi konum ve çevre faktörünü eklemek gerekir. Aynı zamanda maddi durumunda uygun olması gerekiyor. Yoksa bunlara para yetmez. 
        Olumsuzluklar yanında olumlu yönleri yok mudur? Tabi ki var. Bunu da görmezden gelemez insan. Sonuçta hayat şartları her zaman mümkün değil. Bir yerden bir yere gitmek oldukça lüks oldu. Bu sayede telefon ve net ile görüşmeler yapıp gitmeden de işler hal olur. Hatta bir nebze hasretliklerde giderilir. Aynı zamanda hasta olduğumuzda dışardan gelen yemeğin olması da çok güzel. Bazen yemek yapanı olmaz insanın sonuçta. Dışardan da olsa bir çorba gelmesi güzel. Birde bazen alışverişe çıkmaya zaman ayıramayız. İnternet üzerinden bunu istemek güzel oluyor. Zaman tasarrufu açısından çok iyi olduğunu söyleyebilirim. 
        Teknoloji ile hayat kolaylaştı. Bize oldukça faydası var. Tabi bu birazda bizi daha rahat ettirmeye odaklı. Ama aynı zamanda insan gücüne olan ihtiyacı da azaltır duruma geliyor. Buda ilerde daha çok iş ihtiyacı olacak anlamına geliyor. Aslında buna da bir çözüm bulunsa ve bu tür sorunlarda ortadan kalksa fena olmaz ama bakalım belki ilerde onlarda hal olur. Bekleyip göreceğiz. 
        Ev işlerinde teknolojinin faydası çok. Birer robotumuzda olsa daha iyi olacaktır. O zaman kendimize daha çok zaman ayırıp daha verimli zamanlar geçirebiliriz. Sosyal anlamda gelişip, kendi zevklerimiz doğrultusunda ilerleme kaydedebiliriz. Bu yönden hepimize birer robot gerekli. Umarım bunu da yaparız. O zaman keyfimizce gezer ve takılırız. Ev kirlendi veya yemek yapmamız gerekiyor derdimiz de kalmaz. Zaman tasarrufu açısından çok iyi olur. Tabi bunu da doğru kullanmak şartı ile. Malum telefon bırakmayan eller çok. Bu da olumsuz etkisi. Sağlık sorunlarına neden oluyor. Göz hastalıkları veya boyun hastalıkları başlar. Belki de daha farklı hastalıklar kim bilir. 
        İşin özü yapılan her şey bizim içindir. Tabi biz bunun bize getirdiği faydası kadar kullanmalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Yoksa kötü sonuçlar bizi bekler. Her şeyin fazlası zarar denildiği gibi. O yüzden hayatımıza aldığımız teknolojiyi de kullanıp yön vermek bizim elimizde. Daha çok faydasından yararlanmakta dikkat edelim. Gerisi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Daha rahat ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Sevgiyle kalın. 😊💚🌸  

Yorumlar

  1. heeeey sahiden ya bak artık bir çorba getirenimiz bile yok diyemeyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o yönden bakınca süper oluyor. 😊 Yoksa hem artı hem de eksisi var. 🤷‍♀️😊

      Sil
  2. Teknoloji bizi hızlandırıyor. Oysa yavaşlamak daha doğru bence. İnternet büyük kolaylıklar sağlamış ve insanların kendilerine ayıracak zamanı arttırmaya vesile olmuştur. Gel gelelim insanlar genellikle kazandıkları bu zamanı hobileriyle, eğlenerek, sanatsal ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri beklenirken maalesef daha düşük ücretlerle daha fazla çalışmaya mecbur kalmışlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktada bakınca doğru diyorsunuz. Bende teknolojinin yerine göre bizi tembel ettiğine inanıyorum. Belki bilinçli kullanmak ile farklı olabilir ama genel olarak tembel bireyler oluşuyor. Bu yönden bakınca pekte sağlıklı görünmüyor. Umarım iyi yönden kullanmaya devam ederiz. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer Günü

Kadıköy Boğa Heykeli

Buz Prenses - Camilla Läckberg (Kitap)

Ağaç Ev Sohbetleri 223

Ömür Dediğimiz Nedir?

Yazı Yazmak!

Ağaç Ev Sohbetleri 221